Flyers

Ako to ne bude pomooglo preporucio bih da nabavis sajzer za dijabole i tako ih dodatno uniformises

Pavle, what is the rifle you're using, the discipline you're shooting and the magnitude of the flyers (distance from POA and the plane of impact: horizontal or vertical).

In my experience, unless you're a serious competition BR shooter, the pellet weight will have a minimum impact on the accuracy (1-2 mm) and only ever on the vertical plane, which is insignificant for most shooters.

Flyer is >5mm on horizontal or diagonal plane, which is more impacted by the mechanical issues: all screws, nuts and bolts tight, magazine operation damaging pellet, crown condition, silencer clipping, barrel cleanliness?

Variation in Pellet head and damaged skirt is more likely to give you flyers than weight alone. How accurate are your scales anyway? Had them calibrated recently 🤔 Can you see where I'm going with this...

I give you credit for being an excellent marksman, but are you 100% confident in your trigger pull, gun hold and breathing technique, as in my experience if you've got a quality rifle and a quality pellet, the cause of the flyer is 99% the "nut" that holds the trigger 😉 I.e. the shooter.

I don't mean to question your skills and definitely nothing personal, just my general view.

Wishing you all the best.

Urugan 2 6.35 50 m Bench with stand

The scales are new and i used six different weights of slugs as a control and all were correct from 28 to 46 gn i also weighed each pellett on the 4 corners of the scale once more in the middle before putting it in the appropriate category.

As you say there are so many variables that contribute to each shot the gun is new barrel is clean and with all things considered combined together should enable a somewhat repeatable shot.

Thats not the case with these pellets but is with others and as for slugs the shot is repeatable 8 times out of 10 when shooting gongs and again the opposite with these pellets, and as someone pointed out the fact that this barrel is
un choked will favour slugs.

Somebody told me many years ago the gun will pick the ammunition not the shooter whether we like it or not is another matter entirely. 🙏

Urugan 2 6.35 50 m Bench with stand

The scales are new and i used six different weights of slugs as a control and all were correct from 28 to 46 gn i also weighed each pellett on the 4 corners of the scale once more in the middle before putting it in the appropriate category.

As you say there are so many variables that contribute to each shot the gun is new barrel is clean and with all things considered combined together should enable a somewhat repeatable shot.

Thats not the case with these pellets but is with others and as for slugs the shot is repeatable 8 times out of 10 when shooting gongs and again the opposite with these pellets, and as someone pointed out the fact that this barrel is
un choked will favour slugs.

Somebody told me many years ago the gun will pick the ammunition not the shooter whether we like it or not is another matter entirely. 🙏
Izvinjavam se unapred što ovo pišem na ovom mestu, ali neka admini odluče da li je će ovu objavu premestiti, ostaviti ili izbrisati.
Ja se najiskrenije nadam da se kolega Pavle oseća prijatno na ovom našem forumu i da je zadovoljan gostoprimstvom nas Srba. Ako su moja nadanja tačna onda bih ga zamolio, a i sve ostale korisnike našeg foruma, da ispoštuje i nas, domaćine u svojoj zemlji i da pokuša da koristi gugl prevodilac ako ne zna srpski jezik, kako se većina nas ne bi osećala strancima u rođenoj zemlji.
Ako sam nekog uvredio ovom molbom, unapred se izvinjavam jer mi to nije bila namera. Dosta sam putovao i nisam nikada doživeo da se domaćini prilagođavaju meni i mom jeziku, već je uvek bilo obrnuto.
Izvinjavam se i kolegi Pavlu što sam morao da ga prozovem i molim ga da ovo ne shvati kao neku uvredu, već kao molbu, i želim mu još mnogo, mnogo ispaljenog olova i još više aktivnosti na ovom forumu.

Izvinjavam se unapred što ovo pišem na ovom mestu, ali neka admini odluče da li je će ovu objavu premestiti, ostaviti ili izbrisati.
Ja se najiskrenije nadam da se kolega Pavle oseća prijatno na ovom našem forumu i da je zadovoljan gostoprimstvom nas Srba. Ako su moja nadanja tačna onda bih ga zamolio, a i sve ostale korisnike našeg foruma, da ispoštuje i nas, domaćine u svojoj zemlji i da pokuša da koristi gugl prevodilac ako ne zna srpski jezik, kako se većina nas ne bi osećala strancima u rođenoj zemlji.
Ako sam nekog uvredio ovom molbom, unapred se izvinjavam jer mi to nije bila namera. Dosta sam putovao i nisam nikada doživeo da se domaćini prilagođavaju meni i mom jeziku, već je uvek bilo obrnuto.
Izvinjavam se i kolegi Pavlu što sam morao da ga prozovem i molim ga da ovo ne shvati kao neku uvredu, već kao molbu, i želim mu još mnogo, mnogo ispaljenog olova i još više aktivnosti na ovom forumu.
You may also notice that the long question was asked in English and so i replied in English zasto ? The person who wrote the question Webley & Scott asked in English and if i tried to translate this via google it may come across as madness .
If you are personally offended by asking my questions and trying to make contributions to the forum I will simply stop please let me know in serbian of course and maybe if you have something actually constructive to add please feel free im here to learn that is aĺl no conspiracy here im not the fuckin bogeyman 🤣

The bottom line is this no one is rolling in cash here as far as i can tell and if i can save someone wasting money on substandard equiptment why not if its shit tell people .

This is the translated version my wife said its rubbish please let me know what you think as i have tried google many times but it doesnt read well
Takođe možete primetiti da je dugo pitanje postavljeno na engleskom i tako sam odgovorio na engleskom zasto? Osoba koja je napisala pitanje koje su Vebli i Skot postavili na engleskom i ako bih pokušao da ovo prevedem preko google-a, to bi moglo izgledati kao ludilo.
Ako ste lično uvređeni time što postavljate moja pitanja i pokušavate da date doprinos forumu, jednostavno ću prestati, molim vas da mi kažete na srpskom, naravno, a možda ako imate nešto konstruktivno da dodate, slobodno me ovde da saznate da je to all ne zavera ovde ja nisam jebeni bauk

@Pavle
Sure, Steve is blind, but any irregularity in pellets' shape wouldn't have gone unnoticed by his fingertips🖐️;).

Šalu na stranu, u poslednjih godinu-dve dana pazario sam nekoliko kutija H&N-ovih dijabola (Field Target Trophy, Baracuda Match i Hornet) u kalibrima 4.5 mm i 5.5 mm. Za razliku od nekih drugih (JSB Hades, Predator Polymag...) pomenuti modeli mi se dobro ''slažu'' sa svim puskama, kako prelamačama tako i onim PCP konstrukcije, to jest, pakazale su se kao manje izbirljive.

@Pavle
Sure, Steve is blind, but any irregularity in pellets' shape wouldn't have gone unnoticed by his fingertips🖐️;).

Šalu na stranu, u poslednjih godinu-dve dana pazario sam nekoliko kutija H&N-ovih dijabola (Field Target Trophy, Baracuda Match i Hornet) u kalibrima 4.5 mm i 5.5 mm. Za razliku od nekih drugih (JSB Hades, Predator Polymag...) pomenuti modeli mi se dobro ''slažu'' sa svim puskama, kako prelamačama tako i onim PCP konstrukcije, to jest, pakazale su se kao manje izbirljive.
Pa I nije neki uspeh da lete bolje od Hadesa ili polymaga. Kad su to jedne od losijih dijabola sto se Tice preciznosti jer su lovacke.

DraganM.
Tako je. Ali, u toj kategoriji, Hornet je za klasu efikasniji od Polymag-a. A obećani Hades-ov ''musrooming'' ostaje mrtvo slovo na papiru (ne ''rascvetava'' se bolje od standardnog dome-a kakav je, na primer, Field target trophy). Medjutim, ono što, sudeći po mom iskustvu, odlikuje pomenute HN modele je što jednako dobro ''leže'' različitim cevima.

Svi ti spicevi, siljci i Q&P, nista ne daju i samo stete balistickom koeficientu i kvare preciznost.

Efikasnost i uspeh u disciplini "usevi, polja i utrine", kao i u ostalim strelicarskim disciplinama, se ostvaruje prvenstveno preciznoscu koja je u vecini slucajeva najbolja sa zaobljenom glavom. Cak ni snaga nije presudna je ima jedna FWB300 (F u pentagonu) koja drzi rekord za najuspesniju noc u gore navedenoj disciplini sa sve 7.5J snage.

Do 35m retko koja puska nije volela makar jednu od ovih: H&N FTT, JSB Exact, RWS Superdome.
Ko gadja na duze, taj ce da eksperimentise.

Users who are viewing this thread

Back