Weihrauch HW30 S tuning

da, to sam isto pazio, da bude taman kako treba. nista, otvaram i mazem za par dana, bas da vidim kakvo je stanje unutra posle intervencije... a mozda se i setim jos nekog detalja :ROFLMAO:

Sistem je proveren, pusku sam otvarao posle stavljanja folije i nije mrdnula. I tp sto kaze W & S, krajevi se ne preklapaju!!! , mogu da se dodiruju a moze i razmak 1-2 mm

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

ne preklapaju se, bas sam polaaaako mincao da bude dodirivanje. sa skalpelom to nije tesko uraditi. videcu da na 97 uradim kao i ti, bez zubaca.

Bravo!!! Ako mi nije promaklo,fali samo top hat, tj vodjica opruge na drugoj strani. Kad je manji trzaj u pitanju znaci dosta po nekom mom dosadasnjem iskustvu. I sto manji zazor tj bez zazora izmedju opruge i vodjica. Sto se folije tice, ja sam primetio da smanjuje buku pri okidanju i one neke "sekundarne" vibracije nakon recoil-a. I jos jedna stvar: gledaj da weihrauch oprugu zamenis. Tbt ima odlicne opruge i vrlo dobro upasovane vodjice. kraca opruga od deblje zice u odnosu na fabricku mnogo pomazeoko smirivanja puske

Hvala kolega Nemanja :)

Sve istina - al nema tbt za HW30, bar ne trenutno. Top hat da napravim ne mogu i ne znam tako da je za sada moralo ovako :D Za HW50 sam uzeo tbt nemačke snage, baš mi se sviđa da bude lagana za korišćenje, a slično bih uzeo i za HW30.

P.S. ideja mi je bila da vidim baš šta se može dobiti bez dodatnih ulaganja a kasnije i da mogu uporediti sa nekim kitom, a HW30 je laganiji za rad od HW50.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

da, to sam isto pazio, da bude taman kako treba. nista, otvaram i mazem za par dana, bas da vidim kakvo je stanje unutra posle intervencije... a mozda se i setim jos nekog detalja
Imao sam nekog slobodnog vremena (oko ponoći ) pa sam otvorio, pogledao foliju, isekao joj zupce, sve obrisao, namazao i spakovao opet Bolest, znam.

Folija nije ni mrdnula, ali ajde da bude uniformno sa hw97 (jbg ocd), sad sam isekao zupce i namazao je sa obe strane. Proba za vikend pa ćemo videti dal ima promene (kontam da je def neću skontati ).

Uglavnom, jako mi se sviđa sad hw30s sa Tech Sight zadnjim peep sightom i prednjim insertom okruglim. Sa ovim setom je pucanje u (valjda) oficijalne 10m air rifle mete (5kom na 14x14 kartončiću, na slici ispod) sjajan doživljaj.

e41b5900d3f82f330c94489fd55ea4e8.jpg

Imao sam nekog slobodnog vremena (oko ponoći ) pa sam otvorio, pogledao foliju, isekao joj zupce, sve obrisao, namazao i spakovao opet Bolest, znam.

Folija nije ni mrdnula, ali ajde da bude uniformno sa hw97 (jbg ocd), sad sam isekao zupce i namazao je sa obe strane. Proba za vikend pa ćemo videti dal ima promene (kontam da je def neću skontati ).

Uglavnom, jako mi se sviđa sad hw30s sa Tech Sight zadnjim peep sightom i prednjim insertom okruglim. Sa ovim setom je pucanje u (valjda) oficijalne 10m air rifle mete (5kom na 14x14 kartončiću, na slici ispod) sjajan doživljaj.

e41b5900d3f82f330c94489fd55ea4e8.jpg

Svaka cast, kako dobre grupe pravi, jos i sa metalnim nisanom mada je taj sportski sigurno super.
A mislio sam do skoro da su springerice i preklapace bas neprecizne, da to moze samo PCP.

To je to svi ceo dan pucaju posle nocu rasklapaju i sklapaju oruzje ozbiljna zaraza :)

Hvala kolega Nemanja :)

Sve istina - al nema tbt za HW30, bar ne trenutno. Top hat da napravim ne mogu i ne znam tako da je za sada moralo ovako :D Za HW50 sam uzeo tbt nemačke snage, baš mi se sviđa da bude lagana za korišćenje, a slično bih uzeo i za HW30.

P.S. ideja mi je bila da vidim baš šta se može dobiti bez dodatnih ulaganja a kasnije i da mogu uporediti sa nekim kitom, a HW30 je laganiji za rad od HW50.

Posalji im mail i napisi sta ti treba i napravice ti. Ja sam tako radio za dianu 280 i za walther lgv, nema u ponudi na sajtu. Covek mi objasnio sta da mu izmerim od delova na puski, poslao mu mere, za 2-3nedelje mi stiglo kuci. Skroz su ok s obzirom da su englezi 🤣

Posalji im mail i napisi sta ti treba i napravice ti. Ja sam tako radio za dianu 280 i za walther lgv, nema u ponudi na sajtu. Covek mi objasnio sta da mu izmerim od delova na puski, poslao mu mere, za 2-3nedelje mi stiglo kuci. Skroz su ok s obzirom da su englezi 🤣
Ameri, kao i uvek, jure samo najjacu pusku sa najbrzim projektilom. Plus ako mogu da nakace "Magnum" u natpisu, sreci nema kraja.

Nemci, ekstremo ograniceni rigoroznim pravilima i upotrebom VP van streljane, pa njihov inace vrhunski inzinjering je vidljiv iskljucivo na novom fabrickom proizvodu, a malo u kucnoj radinosti.

Englezi, (ne osvrcem se na politiku, nego iskljucivo na VP sterlicarstvo), sto zbog slobodnijih zakona u vezi lova sa VP, sto zbog "shed-man" mentaliteta, su strahovito doprineli razvoju "novih" discipilna poput FT & HFT, sto je nemoguce bez cackanja i tjuninga. Kad ganc nova HW97, TX200 ili LGU bude odmah otvorena i satima milovana iznutra, sta ima da pricamo?

Nick iz TinBum, ima ne samo sjajan smisao za humor (TinBum = Mesingano dupe, jer je godinama trpeo, a sad vec i oguglao na sut u dupe, zbog svojih revolucionarnih ideja), nego je i super tjuner, a pre sve kvalitetan covek, koji je pomogao svakom ko ga je pitao, pa me ne cudi da ti je napravio po meri i ono sto ne drzi na lageru.

Da ne bude da ga reklamiram, ali obavezno pogledajte njegove Youtube objave.

Takodje i Vilijeve tjuning kitove iz Welsh Willy (Woodfield GCP) koji je nedavno izbacio na trziste Dagda oprugu, koja vec ubzano dobija na velikoj popularnosti.

Dimenzije
34.5 navoja
280 mm duzina
3.00 mm debljina zice
O/D 19.60 +/- mm
I/D 13.6 mm

A ne mogu da izostavim ni Lyn Lewington iz V-Mach tjuning kuce, koji je mozda i najiskusniji od svih njih. Najstariji je sigurno..

Ameri, kao i uvek, jure samo najjacu pusku sa najbrzim projektilom. Plus ako mogu da nakace "Magnum" u natpisu, sreci nema kraja.

Nemci, ekstremo ograniceni rigoroznim pravilima i upotrebom VP van streljane, pa njihov inace vrhunski inzinjering je vidljiv iskljucivo na novom fabrickom proizvodu, a malo u kucnoj radinosti.

Englezi, (ne osvrcem se na politiku, nego iskljucivo na VP sterlicarstvo), sto zbog slobodnijih zakona u vezi lova sa VP, sto zbog "shed-man" mentaliteta, su strahovito doprineli razvoju "novih" discipilna poput FT & HFT, sto je nemoguce bez cackanja i tjuninga. Kad ganc nova HW97, TX200 ili LGU bude odmah otvorena i satima milovana iznutra, sta ima da pricamo?

Nick iz TinBum, ima ne samo sjajan smisao za humor (TinBum = Mesingano dupe, jer je godinama trpeo, a sad vec i oguglao na sut u dupe, zbog svojih revolucionarnih ideja), nego je i super tjuner, a pre sve kvalitetan covek, koji je pomogao svakom ko ga je pitao, pa me ne cudi da ti je napravio po meri i ono sto ne drzi na lageru.

Da ne bude da ga reklamiram, ali obavezno pogledajte njegove Youtube objave.

Takodje i Vilijeve tjuning kitove iz Welsh Willy (Woodfield GCP) koji je nedavno izbacio na trziste Dagda oprugu, koja vec ubzano dobija na velikoj popularnosti.

Dimenzije
34.5 navoja
280 mm duzina
3.00 mm debljina zice
O/D 19.60 +/- mm
I/D 13.6 mm

A ne mogu da izostavim ni Lyn Lewington iz V-Mach tjuning kuce, koji je mozda i najiskusniji od svih njih. Najstariji je sigurno..

Ja jedva cekam da mi stignu novi tbt maxi kitovi za hw97,77 i 35e. Ali nikako da dodju :(

Nikako da ugrabim vremena da sredim unutra hw30s kao Burek, ali upucao sam Anschütz diopter i savrsen su spoj! Neverovatna puskica
040a2099911577713c20a9e81a000fbf.jpg

SM Spring-meister

Odlicna je HW30, bas zbog svojih dimenzija i tezine. Ceo dan da je prelamas i da se ne umoris.

Samo ne ugradjivati neke prejake opruge jer je ona blaga, pa tako treba i da ostane. Ko ce jace nek uzme HW99 ili HW95.

Ako si narucivao sredinom Dec, bice zastoj zbog praznika i Nove godine, itd..

Odlicna je HW30, bas zbog svojih dimenzija i tezine. Ceo dan da je prelamas i da se ne umoris.

Samo ne ugradjivati neke prejake opruge jer je ona blaga, pa tako treba i da ostane. Ko ce jace nek uzme HW99 ili HW95.

Ako si narucivao sredinom Dec, bice zastoj zbog praznika i Nove godine, itd..

Zastoj je zbog zaplene carine pa sad cekam i cekam i suzu pustam 🥲🥲🥲 Ma HW30 je brutalna i jos kad je sredim kao Burek pa ima da bude savrsenstvo. A imam i HW50S/HW99 za vece zajebancije

SM Spring-meister

Evo sa jednom preprostom C3 Cerato 3-9x32 AO optikom, na mojih tavanskih 10m, sa džaka. Probao Simply i HN Sport, nešto bolje malo legao Simply pa sam sa njim pucao. Prva slika posle 3, pa posle 6, pa posle 10... Fantazija od puškice!

796bbccaf7805f5f41f22d2e2ac5fdf0.jpg

888bb0f5766ff164e812b92b45c5e83f.jpg

847401a1a71cd76a6f3993c2d5aabcf6.jpg

25a02acdcacb8168cd73e0a1d252f37e.jpg

b417d7b6b6bc26ec50093ef59a52d2a7.jpg

Evo sa jednom preprostom C3 Cerato 3-9x32 AO optikom, na mojih tavanskih 10m, sa džaka. Probao Simply i HN Sport, nešto bolje malo legao Simply pa sam sa njim pucao. Prva slika posle 3, pa posle 6, pa posle 10... Fantazija od puškice!

796bbccaf7805f5f41f22d2e2ac5fdf0.jpg

888bb0f5766ff164e812b92b45c5e83f.jpg

847401a1a71cd76a6f3993c2d5aabcf6.jpg

25a02acdcacb8168cd73e0a1d252f37e.jpg

b417d7b6b6bc26ec50093ef59a52d2a7.jpg

Majko mila kakva preciznost iz te puske. Nije za dzabe must have Jos tvoje sredjuvanje nje samo je i doprinelo da bude ultra precizna

SM Spring-meister

Users who are viewing this thread

Back