marenzi
Member
moze li da se koristi onda ta boca za to sto mi treba ?wooyadeen said:Izgleda da si kupio protivpožarnu CO2 bocu.
moze li da se koristi onda ta boca za to sto mi treba ?wooyadeen said:Izgleda da si kupio protivpožarnu CO2 bocu.
marenzi said:Nosio sam kod coveka gde ti i Putin punite boce ,rekao mi je da moze da se puni na 300 bara ,samo mi treba ventil koji ima radni pritisak 300 bara jer ovaj koji je trenutno na boci ima radni pritisak 200 bara.
prodao bocu kupio pumpu :lol:momcilo said:marenzi said:Nosio sam kod coveka gde ti i Putin punite boce ,rekao mi je da moze da se puni na 300 bara ,samo mi treba ventil koji ima radni pritisak 300 bara jer ovaj koji je trenutno na boci ima radni pritisak 200 bara.
Imaš firmu ,,messer'' na batajnickom putu pre batajnice sa desne strane. Time se bave. Rade ateste punjenje . Imaju i ventile.
Nisu sve boce iste. Postoje i boce kojima je radni pritisak I 200 Bara kao i na 300 Bara. Na svakoj boci ima zig gde pise radni pritisak a I testni sto te ne interesuje. Svaku bocu smes da punis do radnog pritiska. A ovo ostalo si sam shvatio.1. Радни притисак у боци је 300 бара (атест на 450 бара), а у цилиндру је 200 бара.
Да ли боцу треба пунити на 300 бара или се МОРА пунити на 200 бара колики је максимални притисак у боци? Ако се боца напуни на 200 бара, логично је да да после сваког пуњења цилиндра, притисак у боци опада, а самим тим и цилиндар се поново не може напунити до 200 бара, већ ће бити мањи за онолико колико је претходно сам напуњен (систем спојених судова). Тада ће број пуњења цилиндра пушке бити мањи а чешћи, ако се не варам.
Зато се и користе боце од 300 бара, иначе би само приликом првог пуњења у цилиндру имао 200 бара, а сваким следећим све мање.2. Максимални притисак у цилиндру пушке је 200 бара. Сваким његовим пуњењем притисак у боци се смањује.
Радни притисак је 300 бара, али ми није било јасно да ли смем да је пуним до краја? Логично је да смем јер боца пуни цилиндар само онолико колико може да стане без обзира на њену запремину. Поједини ме убеђују да мора да буде пуна онолико колики је притисак у цилиндру, што ми је нелогично.Nisu sve boce iste. Postoje i boce kojima je radni pritisak I 200 Bara kao i na 300 Bara. Na svakoj boci ima zig gde pise radni pritisak a I testni sto te ne interesuje. Svaku bocu smes da punis do radnog pritiska. A ovo ostalo si sam shvatio.
Имаш ли можда неки линк? Или можда фотографију да видим како то изгледа?Da bi video pritisak u boci mozes da nabavis cep koji imitira prikljucak I zatvoris crevo od fill statona i kako vazduh nema gde da izadje kad otvoris bocu, na manometru vidis pritisak u boci. Kosta par dolara kod brace kineza.
Врло логично, јер ако бих напунио боцу на 200 бара, а цилиндар може да се пуни до 200 бара, приликом сваког следећег пуњења цилиндра притисак у боци се смањује па тако и цилиндар не може више да се пуни на 200 бара (јер у боци више нема 200 бара), већ се пуни на онолико бара колико има у боци., тј. притисци у боци и цилиндру се изједначе. Систем спојених судова.Зато се и користе боце од 300 бара, иначе би само приликом првог пуњења у цилиндру имао 200 бара, а сваким следећим све мање.
Врло логично, јер ако бих напунио боцу на 200 бара, а цилиндар може да се пуни до 200 бара, приликом сваког следећег пуњења цилиндра притисак у боци се смањује па тако и цилиндар не може више да се пуни на 200 бара (јер у боци више нема 200 бара), већ се пуни на онолико бара колико има у боци., тј. притисци у боци и цилиндру се изједначе. Систем спојених судова.
Moj puni bez problems 330-340 bara. Star je 3 godine i sve je originalno na njemu.Ne secam se ikad da sam mogao da naguram 300 bari... mozda negde oko 280.