Moja spring, ssp & co2 kolekcija

154f48f98c62605a7941bfab6ff480fe.jpg

Fino to Svabo spojio i napravio

SM Spring-meister

Evo mali projekat na kom sam mesec dana radio da sve to lepo stane i uglavi je napokon gotov. Ikea Platsa ormar i mosslanda police su bile najvaznije za ovaj projekat. Police su iako su bile najmanje i dalje bile previse siroke pa sam ih skratio cirkularom da sve lepo stane. Onda sam ih zalepio sa epoksijem i usrafio u vrata tako da ne mogu da mrdaju. Postolji su nagnuti preko 50% iako se ne vidi na slikama pa ne mogu da ispadnu pri brzom otvaranju. Sve u svemu ovo mi se mnogo vise svidja nego da sam uzeo i kupio neki klasican ormar za oruzje. Dole ima polica i ispod nje dve fioke za municiju i antene od radio stanica, dronove , fotoaparat, nozeve i alat. Ko zeli i ko moze svaka preporuka za ovaj ormar.

389840df587493bcd440c70074be5365.jpg

S leva na desno u ormaru :

• Feinwerkbau 300
• Walther LGR 100 Jahre edition Universal
• Feinwerkbau 300s
• Weihrauch HW97Kt
• Weihrauch HW77k
• Weihrauch HW35e
• Weihrauch HW50s
• Weihrauch HW30s
• Crvena Zastava M81A
• Daisy Mod. 25

Gore ka dole na policama :

• Weihrauch HW40
• Weihrauch HW45
• Umarex Beretta 92FS
• Cometa Indian Black

SM Spring-meister

5f30f8381c6bb30d4f5d96a10b546c17.jpg

Danas sam isao zajedno sa drugom mojim da on pogleda i kupi Crvenu Zastavu M81A u Streljani Usce kod naseg uvazenog domacina i trenera Fate, a i ja da pogledam neke pistolje sto ima na prodaju. A u medjuvremenu dok je drugar isprobavao njegovu novu mezimicu , ja sam vezbao sa mojom. Iz stava ovog puta nisam mogao jer sam iskreno nesto bio bas umoran , ali opalih jedno 50ak dijabola sto u mete sto u one padajuce krugove ( Od 10mm do 6mm). I evo mojih prvih 5 dijabola u meti iz ove divne vintage puske. Fenomenalno saradjuje sa ovim kineskim dijabolama. A diopter za mene je milina za precizno pucanje. Stvarno ko nije probao pucati sa diopterom mora! Jos ako imate malo losiji vid meni barem nekako izostri sliku u odnosu na klasicne mehanicke nisane.

SM Spring-meister

Zahvaljujuci mom divnom prijatelju i treneru Daliboru "Fati" koji mi je omogucio da u moju kolekciju dodam ova dva fenomenalna vintage pistolja. I hvala Aleksandru Tonicu sto me je upucivao kroz sve. Elem prvi pistolj sa slika je Brno Tau 7 iz Ceske koji radi na Co2 Bocu i koji se nakon 10ak pucanja samo navrne na tu bocu od 1kg i odvrne i ima spremnih novih 10ak hitaca. Kvalitet kod njega je stvarno primetan i kao da je naprabljen za moju ruki, okidanje je fenomenalno. Moram ga nositi kod Voje na servis jer od stajanja dihtunzi i o-ringovi su propali pa se moraju zameniti.
9e9c2a0381f282ef2eb6302badd4b561.jpg

2bfffbe435ca4f7901aba39be02efaeb.jpg

a630f7ecc887500a77007c8803f793ca.jpg

A ovo je legendarni pistolj iz Feinwerkbau Nemacke fabrike koji mehaniznom po istom principu radi kao moj Fwb 300 i 300s. Mehanizam pistolja je na klizajucim sinama i nakon svakog repetiranja pistolj ode unapred i kad se opali on ode pola cm nazad i time maltene se ne oseti nikakav trzaj.
b7c6ed93ff8cf9309a5cd2d2d4367c56.jpg

5aa6556f3db72997001e2d546b609352.jpg

96073246f8fc544e62a4061a64781ac3.jpg

SM Spring-meister

Odlicni komadi! Cestitke.

Kako ide ovo bocno natezanje sa kratkom sipkom? Ima li tu puno otpora?

PS
Cekamo mete :)

Hvala puno drugar! Na zalost ne mogu podeliti sa tobom mete od Tau 7 jer pistolj trenutno pisa Co2 i nije funkcionalan dok se ne odradi servis i zamene dihtunzi i gumice. Propale od stajanja :(

A sto se tice Fwb 65 tu imam dve mete. Leva je napravljena od strane Fate ( Vlasnika streljane) , a desna je moja. Na zalost ja sam imao dva flajera jer ovo H&N sport dijabole cesto oz nekog razloga imaju ostecene kosuljice... Odgovaraju mu te dijabole samo moram uzeti H&N match..
2555d987deb467b156a58c068f94f72f.jpg

SM Spring-meister

ab1a7e48d70cb02e8241b6a91fd9c96a.jpg

ed13ef785fd0b8ac9ff93ee199f7ca25.jpg

Ova stara remek dela od inženjerstva stvarno zahtevaju strasno postovanje zbog kvaliteta i preciznosti s kojim su napravljeni. Ne znam za vas ali ja licno sam u cudu i neverici kako ovi pistolji kroz koje su prosle desetine/stotine hiljada dijabola i dalje su ultra precizni i uzivanje za koriscenje. Bice to fenomenalno kad se servis njih zavrsi i vrate u ozbiljno takmicarsko stanje.

Jel ima neko od vas slicno misljenje ili iskustvo?

SM Spring-meister

Isto kao I sa novim automobilima, prvo I'm odrede prodajnu cenu pa onda gledaju gde moze da se ustedi da bi se proizvelo do te tacke.
Pre je bilo drugacije. Proizvdde ga, pa koliko kosta. Sta bih dao da mi je jedan dobro ocuvani , stari, Mercedes 190E...

Naravno ima novih proizvoda I novih tehnologija koji su vredni svake pare, na primer elektronski okidaci, I takmicari znaju zasto koriste Morini, Pardini, itd

Za nas hobiste I amatere i nasa ocekivanja i standarde, postoji neka romanticna car u vintage cevkama , kao I bitni ekonomski faktor.

Ja prvi volim starije modele i tako ce da ostane ali kad bi se takmicio imao bih drugacije prioritete I standarde.

Isto kao I sa novim automobilima, prvo I'm odrede prodajnu cenu pa onda gledaju gde moze da se ustedi da bi se proizvelo do te tacke.
Pre je bilo drugacije. Proizvdde ga, pa koliko kosta. Sta bih dao da mi je jedan dobro ocuvani , stari, Mercedes 190E...

Naravno ima novih proizvoda I novih tehnologija koji su vredni svake pare, na primer elektronski okidaci, I takmicari znaju zasto koriste Morini, Pardini, itd

Za nas hobiste I amatere i nasa ocekivanja i standarde, postoji neka romanticna car u vintage cevkama , kao I bitni ekonomski faktor.

Ja prvi volim starije modele i tako ce da ostane ali kad bi se takmicio imao bih drugacije prioritete I standarde.

Ja sam definitivno hobista i iskreno do skoro nisam mogao da zamislim da u mom vlasnistvu imam vintage cevi sve dok nisam dosao u kontakt sa FWB puskama. E to je bila ona pocetna droga koja me je povela na ozbiljan i lud put i nema mu kraja....

Razumemo se profesionalci i ljudi koji jure rekorde i medalje njima svako minumalno unapredjenje ili milimetar bolji napredak puno znaci. Za nas normalne i ne toliko. Pa mozemo malo vise da uzivamo u drugim stvarima:

A sto se tice kola reci cu samo ovo :
Mi u firmi imamo novi VW Caddy (Gen. 5) i prethodni Caddy ( Gen. 4). Direktor postprodaje mi je rekao nakon nekih kvarova sa tim novim da uzmemo i lepo ga prodamo ako smo pametni i da kupimo prethodni ( gen.4) jer ih vise ne prave kao nekada. Nov model im je non stop u servisi. A stari skoro nikada... Sta reci...

Nekada su kvalitet i izdrljivost bili sami po sebi marketing. A sada je marketing samo da blista i da su na papiru dobre brojke i influenseri koji ce da lazu narod da ako nemaju najnoviji stvar oni sve u zivotu propustaju. A riknjava sve na sve strane...

SM Spring-meister

Evo mali projekat na kom sam mesec dana radio da sve to lepo stane i uglavi je napokon gotov. Ikea Platsa ormar i mosslanda police su bile najvaznije za ovaj projekat. Police su iako su bile najmanje i dalje bile previse siroke pa sam ih skratio cirkularom da sve lepo stane. Onda sam ih zalepio sa epoksijem i usrafio u vrata tako da ne mogu da mrdaju. Postolji su nagnuti preko 50% iako se ne vidi na slikama pa ne mogu da ispadnu pri brzom otvaranju. Sve u svemu ovo mi se mnogo vise svidja nego da sam uzeo i kupio neki klasican ormar za oruzje. Dole ima polica i ispod nje dve fioke za municiju i antene od radio stanica, dronove , fotoaparat, nozeve i alat. Ko zeli i ko moze svaka preporuka za ovaj ormar.

389840df587493bcd440c70074be5365.jpg

S leva na desno u ormaru :

• Feinwerkbau 300
• Walther LGR 100 Jahre edition Universal
• Feinwerkbau 300s
• Weihrauch HW97Kt
• Weihrauch HW77k
• Weihrauch HW35e
• Weihrauch HW50s
• Weihrauch HW30s
• Crvena Zastava M81A
• Daisy Mod. 25

Gore ka dole na policama :

• Weihrauch HW40
• Weihrauch HW45
• Umarex Beretta 92FS
• Cometa Indian Black

SM Spring-meister

Заборавио да коментаришем ове две језе, код тебе је то лепо избалансирано.

Users who are viewing this thread

Back