Krštena C springerica za max 35.000 rsd

Plasticni. Nisani su ogromni, oni sa svetlecim cevcicama. Fiber optics. Okidac je super. Bolji nego kod comete i to dosta.
Tesko se nisani pa sam probao da nabudzim optiku ali bez uspeha.
Iznervirao se i kupio PCP. :)

Molim te objasni mi smisao da imas 5 ili 7 HW pusaka. Postovao je neko od kolega. Kad su polovina tih pusaka slicne.
Ne razumem o kakvom to kvalitetu pricas kao da se tim puskama nista ne desava.
Drugar ima cometu. Mislim da je ispucao preko 10.000 dijabola i tek tada smo uradili neki servis. I dalje je ko nova.
Slazem se sa tobom da treba kupiti kvalitet. Ali on za 300e ne moze da kupi HW77 ili slicnu.
Ove jeftinije su jeftinije sa razlogom.

Ljudi imaju te Weihrauch puske po 40-50 godina i kao nove su kad ih cuvaju. Moja svaka ima drigaciji sistem ili nisanjena ili je drugacije je namestena. Sta je bila moja poenta sa Hw30s je da je to isti kvalitet puske kao HW97. Ja sam imao i Cometu 200 Galaxy i Fenixa od 40+ hiljada. I HW30s i Fenix koji je 10 hiljada skuplji je smesan sto se tice kvaliteta, preciznosti i pogotovo okidanja u odnosu na HW30s.. Jeftinija Weihrauch puska je istog kvaliteta kao i njihova najskuplja... To je ono sto ih cini drugacijim od svih

SM Spring-meister

Легла би човеку добро Славија 634, мислим да знамо колегу који је има.

Иначе мој глас иде за 50с, јесте скупља мало и нисам буржуј неки али пре бих пробао додати још 15-20к па знати шта имам. На страну што се ако га смори може продати скоро за исте паре за које је узео.

А некоме је Комета 300 врх пушка, све зависи од очекивања.

Tako je! 50s je savrsen balans izmedju snage-velicine-preciznosti! Ja moju obozavam
49859daec58cefa09f7b6d46a3ed3801.jpg

SM Spring-meister

Ne treba veca snaga na springerci iako ih imam od 7,5 pa sve do 20j stvarno nikome ne treba. Sa ovom puskom od 7,5J lagano pogadjam na 50ak metara veliku kutijicu dijabola sa mehanickim nisanom...

SM Spring-meister
Како видиш кутију дијабола на 50м кроз механички нишан?

Postoji citava serija kineskih pusaka od proizvodjaca Xisico, koji se prodaju i pod imenom BAM i SMK (nadji moju prethodnu objavu: Xisico / BAM/ SMK)

Sve su klonirane puske zapadnih marki.

Model XS20, BAM20, SMK20 - klon Weihrauch HW95

Model XS40, BAM40, SMK40 - klon Air Arms TX200

Mehaniki podjednako dobre kao i original, ali finalna obrada kao i brun su slabijeg kvaliteta, pa su im cene umesto EUR 500 - 600, na trecinu toga.
Ne znam ima li ih u Srbiji na prodaju?

Westlake B2 jos prostija i jos jeftinija. Ali treba biti realan sa ocekivanjima.

Легла би човеку добро Славија 634, мислим да знамо колегу који је има.

Иначе мој глас иде за 50с, јесте скупља мало и нисам буржуј неки али пре бих пробао додати још 15-20к па знати шта имам. На страну што се ако га смори може продати скоро за исте паре за које је узео.

А некоме је Комета 300 врх пушка, све зависи од очекивања.
Ako mene pitate Slavija 634 u 5.5mm nije funkcionalna, zato što su na osnovni model pravljen za duplo lakšu 4.5mm dijabolu stavili drugi cev i ova koju ja imam služi da se podupru vrata kad se luftira soba jer joj je brzina dijabole 110m/s

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ako mene pitate Slavija 634 u 5.5mm nije funkcionalna, zato što su na osnovni model pravljen za duplo lakšu 4.5mm dijabolu stavili drugi cev i ova koju ja imam služi da se podupru vrata kad se luftira soba jer joj je brzina dijabole 110m/s

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Мала шала за колегу јер он има Славију 634. 😂

Moj glas za Cometa 300
Isporučuje se sa još jednom oprugom od 16J
Robusna puška koja i jeste u stvari C kategorije ali se prodaje sa slabom oprugom kao D kategorija.Kao i HW35

Sta kao HW35? Ne cini puska samu sebe C kategorijom vec njena izlazna brzina i snaga. A Hw35 moze da se kupi u D kategoriji ako je slabije snage i u C ako je jace snage. A ako se kupuje vec Cometa 300 D kategorije za 26k dodas jos 50ak eura i kupis HW30s koja je mnogo mnogo kvalitetnija i preciznija puska sa daleko naprednijim i boljim rekord okidacem i metalnim podesivim nisanima i izmenljivim insertima

SM Spring-meister

Čovek traži pušku od 35000 dinara.
Napisao šta traži,koristi je van grada i ne za sportsko streljaštvo.Sto posto će mu padati i prislanjaće je na nišan pa mu zato trebaju metalni nišani 😁

A HW 35 je puška od 16J, konstruisana tako.
Puška za lov.Kod nas zabranjen lov,ali u drugim zemljama nije i dosta je koriste za to.
Imam je.
Ja pričam kakva je puška konstrukcijski a ne kako je ko kod nas "valja".
Probaj u moju kinesčinu da staviš oprugu od 16J.Raspala bi se posle male kutije dijabola...

Kao povratnik u vazdušnom streljaštvu, al pre krštenja od strane našeg dragog foruma, više od godinu dana koristio sam Cometu 300. Ako je kolega kruto zacrtao finansijski okvir, zaista ume lepo da služi kao deri - peri spravica opšte namene. Kategorija D/C, dobija se rezervna opruga, dobra cev, prilično mutno okidanje bez jednostavnog podešavanja, masa preko 3,5kg, koja u pojedinim snagama znači u pitomljenju trzaja. Plastični truglo, podesivi nišani. Sa budžet optikom sa prizemnim zahtevima, može pružiti puno popodneva dobre zabave. Kod tehnički orijentisanog komšije još uvek u funkciji.
Poznata mi je razlika hw vs. cometa, svakako sam pristalica timarenja kvalitetne opreme, al argumenti kolege Lakija takođe daju drugu stranu bilansa...

U Srbiji sam video B2 modele, i zaista treba biti surovo realan sa ocekivanjima. Zaista bi bilo zanimljivo videti smk kopiju tx200, predplatio bih se za tu zabavu.

Moj glas za Cometa 300
Isporučuje se sa još jednom oprugom od 16J
Robusna puška koja i jeste u stvari C kategorije ali se prodaje sa slabom oprugom kao D kategorija.Kao i HW35
A evo i rešenja ako baš hoće prednji aluminijumski nišan.
Skine fenom za vruć vazduh original i stavi ovo.
Između dve ploče ubaciš alu podlošku od 1mm i imaš štelovanje i po pravcu i po visini napred.
I just found this on AliExpress:
RSD449.32 | Outdoor Multifunctional Pipe Clamp Flashlight Clip M-lok Flashlight Mount Holder Easy Fit Scope Mount Hunting Gun Accessories

ok, hvala svima
Imam jedno pitanje ako neko zna ... da li je kod Comete 300 i Comete 400 isti mehanizam unutra. Mislim prevashodno na velicinu klipa, kompresionog prostora unutar njega, .. itd

Nekako mi se cini da ce to ipak da mu bude najbolja varijanta, obzirom da je budzet zacrtan. Shvatam sve koji preporucuju bolje sprave, ali jednostavno decku ce to da bude prva kupovina vazdusnog oruzja, pa ce da vidi za kasnije. Slazem se i za Perun 734, ali to tesko sada moze da se nadje.

Last edited:
300 & 400 nisu iste iznutra.

Iako obe imaju hladno kovane cevi (identicne) i dvostepen okidac (koji nije isti jer 400 ima bolje stelovanje), ipak nisu iste.
300 ima kraci hod, hvata manju zapreminu, pa je idealana za 15 J
400 ima vecu zapreminu pa i mnogo vecu snagu, najverovatnije ide do spanskog ogranicenja na 24J

Pogledaj na Youtube, bas u kalibru 5.5mm, direktno iz kutije, nema zujanja, smireno radi bez trzaja. Na 32 metra slaze grupaciju, jednu uz drugu.

Nisam licno koristio ali ljudi koji jesu, kazu da je odlicna za cenu.

Users who are viewing this thread

Back