Krštena C springerica za max 35.000 rsd

Jedino što kad bude prodavao Cometu 300 nema notara i SUPa.
A 100% će kasnije prodavati i pucati na neki Weihrauch 😁
Cekaj da bar i ovo priupitam ovde ... znaci kada se radi prodaja ranije kupljene (u prodavnici) nove puske D kategorije, .. nema potrebe da se radi zvanicni notarski ugovor ? Moze recimo samo interni medjusobni ugovor izmedju prodavca i kupca ili cak ni to ne treba ? Da li je duzan da originalni racun iz prodavnice da novom kupcu, a za sebe ostavi recimo kopiju ?
Zdrava logika mi ipak kaze da mora neki papir da postoji izmedju starog i novog vlasnika, bez obzira sto puska ne podleze prijavljivanju MUP-u.

@Laki Topalović
Bas tako .. da decko prvo vidi koliko mu je jako interesovanje za sve to i kakvi su mu konacni afiniteti i zahtevi. Ukoliko se sve to prosiri, siguran sam da ce vremenom da kupi i nesto kvalitetnije, normalno i skuplje.

Last edited:
Cekaj da bar i ovo priupitam ovde ... znaci kada se radi prodaja ranije kupljene (u prodavnici) nove puske D kategorije, .. nema potrebe da se radi zvanicni notarski ugovor ? Moze recimo samo interni medjusobni ugovor izmedju prodavca i kupca ili cak ni to ne treba ? Da li je duzan da originalni racun iz prodavnice da novom kupcu, a za sebe ostavi recimo kopiju ?
Zdrava logika mi ipak kaze da mora neki papir da postoji izmedju starog i novog vlasnika, bez obzira sto puska ne podleze prijavljivanju MUP-u.

@Laki Topalović
Bas tako .. da decko prvo vidi koliko mu je jako interesovanje za sve to i kakvi su mu konacni afiniteti i zahtevi. Ukoliko se sve to prosiri, siguran sam da ce vremenom da kupi i nesto kvalitetnije, normalno i skuplje.
Daš original potvrde o kategoriji obavezno. Račune daš ako imaš.
U svoju evidenciju zavedeš kome si prodao i to je to

Po milion puta isto pitanje-mrcvarenje korisnika vazdušnih pušaka u procesu kupoprodaje slanjem kod notara je isključivo u nadležnosti policijske stanice u kojoj se radi proces, kada su puške C kategorije u pitanju. Kada su puške D kategorije u pitanju, možeš na parčetu papira da napišeš da si prodao pušku, kupac ti potpiše i čuvaš radi mirnog sna, koji ti i je i bez tog papira zagarantovan u ovom slučaju.Naravno da ćeš uz pušku da daš i papire koje imaš, ali nikakav ugovor ti ne treba...U slučaju da kupac sumnja da će prodavac nakon prodaje da ide u sup i prijavi kradju svoje D puške, i uperi prst u kupca, ondak neka ide kod notara...

Moja preporuka je da sačekaš i kupis polovnu Weihrauch pušku i ima da te služi 100 puta bolje nego novi kinez
Ja sam skoro kupio Hw50s i prezadovoljan sam,probao sam i skoro sve kineze sto
Ima kod nas u Srbiji i kvalitet je neuporediv

Moja preporuka je da sačekaš i kupis polovnu Weihrauch pušku i ima da te služi 100 puta bolje nego novi kinez
Ja sam skoro kupio Hw50s i prezadovoljan sam,probao sam i skoro sve kineze sto

Vole ljudi sebi da prave trosak i zakomplikuju sve jer svakako ce kasnije hteti da proda tu ili kupi neku bolju. A hw pusko drze cenu i neuporediv je to kvalitet

SM Spring-meister

probao sam i skoro sve kineze sto

Idem u OFFTOPIC ali ja tebe moram da pitam nešto.Šta si to sve probao kinesko? :unsure: Tvoj prvi post na forumu je bio "Šta mi predlažete da kupim budžet mi je 50 000 dinara a da je jaka i da može da se montira optika jer što više gledam ne znam šta bi uzeo".

Last edited:
Idem u OFFTOPIC ali ja tebe moram da pitam nešto.Šta si to sve probao kinesko? :unsure: Tvoj prvi post na forumu je bio "Šta mi predlažete da kupim budžet mi je 50 000 dinara a da je jaka i da može da se montira optika jer što više gledam ne znam šta bi uzeo".

Probao sam od drugara i kolega sto su blizu mene;Hatsan 125 i Hatsan 1000s,Cometa 220 i 300,Norica Phantom i Marvic,stoger rx 5 i Artemis 1250s(sa ovim puškama sam pukao 50+dijabola)

I u radnjama sam držao i gledao druge kineske modele do 35000-40000 dinara i mogu da kaem da ne vrede taj novac.

Zato sam postavio pitanje da mi neko predlozi neku pušku i pitao sma za Dijanu posto nju nisam imao prilike da probam

I stojim iza toga da je Weihrauch polova bolja nego bilo koja kineska

Probao sam od drugara i kolega sto su blizu mene;Hatsan 125 i Hatsan 1000s,Cometa 220 i 300,Norica Phantom i Marvic,stoger rx 5 i Artemis 1250s(sa ovim puškama sam pukao 50+dijabola)

Od svih ovih nabrojanih uspeo si da ubodeš jednog kineza,svaka čast.Moraš "puknuti" dosta više dijabola da bi doneo zaključak. :)

I stojim iza toga da je Weihrauch polova bolja nego bilo koja kineska

To iz razloga što je ti poseduješ par dana.No nije važno,pročitaj bar neki post npr. kolege @Webley & Scott koji je u ovoj temi samo na predhodnoj strani.

U zdravlju tebe da služi HW50s i da ispucaš sa njom 50 tona dijabola. :)💪

Steger rx5 je super puska, Cometa 220 je super puska, Diana 240 je djubre od puske, Cometa 400 je super puska, zastava je super puska...al ja imam hw i fwb...zasto-jer sam tako 'teo...i one su najbolje puske...al samo meni...dakle, sta zelim reci...nikad ne pitaj nekog pitanje> koju pusku da kupim...neces dobiti odgovor koji ce te zadovoljiti, jer ODGOVORA NEMAAAAAA!!!!!

Cesto se desava da, na forumima, su najbucniji ljudi sa ogranicenim iskustvom. Licno imam i BMWa i Forda fokusa koji besprekorno sluzi vec 7-8god. Deca se ucila na njemu da voze, zavrsava posao bez problema. Smem da se uputim na bilo koji put sa njim, da ne razmisljam, jer je 100% ispravan.
Ne daj Boze da na nekom auto forumu preporucim Forda da neko kupi. Svi bi pokusali da mi objasne kako sam budala jer je najbolji auto BMW ili Audi. Naravno da taj ford ne moze da se uporedi sa luksuzom i kvalitetom ovih drugih, ali zavrsava posao bez problema i lepo se vozi, i kosta nista.
U tom smislu sam preporucio neku jeftiniju pusku jer ne vidim smisao kupovati skupu lovacku pusku u zemlji gde je lov zabranjen.
Takmicarska puska mi ima smisla ili neka puska za zezanje, od koje se ne ocekuje da ispuca 100.000 dijabola.
Te Comete su dobre puske ali su duplo skuplje od ovog kineza sto imam i nisu ni blizu duplo bolje. Kosta 100e i ako u buducnosti i odluci da uzme nesto bolje nije problem ni da mu ostane za te pare i da ne prodaje, kao sto je i meni ostala jer za te pare zavrsava posao besprekorno.

Cesto se desava da, na forumima, su najbucniji ljudi sa ogranicenim iskustvom. Licno imam i BMWa i Forda fokusa koji besprekorno sluzi vec 7-8god. Deca se ucila na njemu da voze, zavrsava posao bez problema. Smem da se uputim na bilo koji put sa njim, da ne razmisljam, jer je 100% ispravan.
Ne daj Boze da na nekom auto forumu preporucim Forda da neko kupi. Svi bi pokusali da mi objasne kako sam budala jer je najbolji auto BMW ili Audi. Naravno da taj ford ne moze da se uporedi sa luksuzom i kvalitetom ovih drugih, ali zavrsava posao bez problema i lepo se vozi, i kosta nista.
U tom smislu sam preporucio neku jeftiniju pusku jer ne vidim smisao kupovati skupu lovacku pusku u zemlji gde je lov zabranjen.
Takmicarska puska mi ima smisla ili neka puska za zezanje, od koje se ne ocekuje da ispuca 100.000 dijabola.
Te Comete su dobre puske ali su duplo skuplje od ovog kineza sto imam i nisu ni blizu duplo bolje. Kosta 100e i ako u buducnosti i odluci da uzme nesto bolje nije problem ni da mu ostane za te pare i da ne prodaje, kao sto je i meni ostala jer za te pare zavrsava posao besprekorno.
Želim da se potpuno saglasim sa prethodnim postom @DraganMiletic - potpuno isto razmišljamo.

Takođe, moram da pohvalim opasku "ne vidim smisao kupovati skupu lovacku pusku u zemlji gde je lov zabranjen" - ovo je prvi put na ovom forumu da je neko definisao stvari kako treba ! Puška sa oprugom ili gasnim klipom jača od 16 J sigurno nije za sportsku upotrebu !

Ja kapiram tvoj kometar. Ali nije bas dobro poredjenje.

Kao neko ko radi sa automobilima i posao mi je da preporucujem i nalazim ljudima za njihov izabran budzet automobile dosta se taj njihov izbor baziran i na ljude koje rade u salonu/servisu sa kojim su oni imali iskustva ili ljudi koji su imali takve ili slicne automobile pa od njihovih iskustava. Neko moze da ima Bmw i da je nasjrecniji, dok drugom nekome crkne posle 5.000km... A neko moze da ima Forda i ubode 200.000km bez ikavog problema. U auto industriji stvarno jeste sve bazirano na kako ubodes ubodes. A i razlike u cenama su astronomske. Poredjenje radi au to par hiljada i od 50-100k. Nehumana je razlika. Ovde je razlika izmedju "fice" i "bmw" oko 100-150eur...

Ja kad sam imao Cometu Galaxy 220, Fenixa 400 i Oriona bio sam prezadovoljan i ponosan.

Naravno kako je vreme proslo pridruzio sam se ovom divnom forumu i citao iskustva ljudi sto nasih tako i inostranih. Ja kad kupim nesto gledam da to sto uzimam traje i jednog dana ostavim deci i unucima iako nemam jos ni 30.

I tako sam citao kako ljudi i najjeftinije HW puske imaju i po 30-40-50godina i nateralo me da razmisljam ko ima te divne Comete , Kineze i slicne po par decenija i da savrseno funkcionisu i dan danas? Pa skoro niko..

Sve sam prodao od Comete i uzeo par Hw pusaka koje su posle samo nastavile da dolaze i nisam nijednom zazalio..

Jednom mi je kolega @glale bas lepo rekao kako mu je prijatelj/drug se hvalio kako na 15-20m moze da pogodi u telefon, a kaze Glale njemu vidis meni je socivo na tvom telefonu prevelika meta za tu distancu...

Ako nemas nikakva neka ocekivanja i hoces da pucas u konzerve i plinkas uzmes bukvalno sta ti se na oko svidi i u ruci i uzivas i bices najsrecniji..

Ako ti odmah imas vece kriterijume ili posle ti porastu verovatno ce se hteti nesto bolje. Uglavnom ljudi kupe Pcp, a ja stvarno nisam mogao da se cimam sa bocom i punjenjem iste pa samo kupujem springerice i ssp...

Bice kolega presrecan sta god da uzme. Samo od njega licno zavisi koliki su mu kriterijumi i koliko on hoce da izvuce iz te puske? Neko ne zeli da kupuje skupe dijabole i svaka mu je dobra. A ja hocu da izvucem svaki milimetar moguci iz cevke pa mi se kvalitetnije isplate..

Comete ako ista su porodicna kompanija koja se pravi u Spaniji pa imaju bolji kvalitet i super im je podrska kad ih kontaktirate mail-om.. Za ostale cisto sumnjam da su takvi...

Sto su rekle i kolege gore kupi bilo sta bices srecan. Ako ces da slusas malo iskusnije koji su prosli i drzali i pucali svasta verovatno ce te terati vise para da potrosis jer je na kraju to manji trosak jer bolje odjednom 35k nego 20ak pa posle prodaj i gubi pare pa opet juri tu ok 30-40k...

I svaka cast drugim kolegama sa diskusijama i misljenija , bas je lepo videti da se forum aktivirao. I car je sto svi imao donekle drugacija misljenja jer tako se najbolje odrzava razgovor!

Uzdravlje ljudi!

SM Spring-meister

Želim da se potpuno saglasim sa prethodnim postom @DraganMiletic - potpuno isto razmišljamo.

Takođe, moram da pohvalim opasku "ne vidim smisao kupovati skupu lovacku pusku u zemlji gde je lov zabranjen" - ovo je prvi put na ovom forumu da je neko definisao stvari kako treba ! Puška sa oprugom ili gasnim klipom jača od 16 J sigurno nije za sportsku upotrebu !

Kako nije za sportsku upotrebu kad se 16 i 20j HW puske koriste na FT i HFT??

Kolega HW35 i slicne nisu lovacke puske!

Molim vas stvarno bez dezinformacija.. To sto je na celom svetu u par zemalja dozvoljen lov sa bilo kojim VP ne znaci da je to njena definicija...

HW35 npr je napravljena kao puska za streljanu davne 1951.. To sto joj je pojacana snaga nema veze sa lovom...

SM Spring-meister

Не плаћа се ни прецизност ни не знам ни ја шта. Јефтина пушка може бити прецизнија од скупе. Код скупе може да се поткраде неки фелер и да краће траје, свашта се дешава. Плаћа се осећај, лепота, најбољи материјали, завршна обрада, подршка. Није битно шта је пушка намењена већ за шта се користи (питајте некога зашто је за стрељану боља 335 магнум од обичне 335 (наравно уз промену опруге).
Један наш друг кога волим да цитирам је једном приликом рекао да је мала разлика између југа и мерцедеса али је зато огромна између југа и патика. Свако купује оно за шта има средства или оно за шта мисли да ће му радити посао.
Да поново цитирам истог друга: Битно је само колика ти је љубав. Да то објасним на примеру: дође човек код мене са аутомобилом скупљим од 50.000е и извади из њега ПЦП пушку од 200е и ватрогасну боцу са преправљеним вентилом, када је видео реакцију на мом лицу рекао ми је "па ја нисам професионалац" што ме је још више боцнуло па сам га морао питати да ли је професионални шофер, можете замислити израз на његовом лицу.

Drago mi je takođe da je bas lepo videti da se forum aktivirao, pogotovo nama koji smo došli "na kraj žurke"...kad je piće popijeno i najbolje devojke već odvedene....

Mislim da je poređenje ovog našeg zajedničkog hobija sa automobilima potpuno neprikladno. Po današnjim parametrima života, automobil je neophodan - nekome za svakodnevno funkcionisanje, nekome za posao - egzistenciju nekome kao statusni simbol. Vrednost automobila, čak i polovnog je najčešće daleko veća i od najskuplje vazdušne puške, tako da je i kajanje i frustracija zbog lošeg izbora ili loše sreće pri kupovini daleko veće.

Lepota ovog sporta ili hobija i jeste što u suštini ne mora da bude skup odn. mislim da je svakom dostupan ko ima interesovanje. Kupovina i najjeftinije puške u prvom trenutku svima nam je donela veliku radost, a posle i dragoceno iskustvo testiranja koje su krajnje granice te puške. To nas i isprofiliše kao onome što nam leži i šta nas dalje mami. Odlična motivacija za učenje i napredovanje. A posle se nađe i sredstava i načina za bolje i skuplje.

Zato - koju god pušku prvu da kupite, nećete se pokajati !

Ja sam predložio Weihrauch zbog načina upotrebe i gde će dečko koristiti,koliko sam razumeo on je sa sela ihoce da gadja kada krene u pčele ili na njivi da radi.sto znaci puska ima da stoji na zemlji,u traktoru itd
Normalno je jada kupis novu kinesku pa je nosim od kuće so strelista u koferu,cistis posele svakog pucanja da će da traje.
Na primer ja sam sa Sela i moj deda je kupio zastavu M56 pre 40Godina i ta Buska je nije pazena ni malo.Stajala je na tavanu,garaži,okačena ispred stale,ostajala na njiv po mesec dana,čišćenja jednom u 5 godina i to Wd sprejem,zaradjavala više puta i smirglana,nema ko nije pucao i kod koga nije bila i ta puska i nikada nije bila u koferu ili futroli i dan danas radi a mislim da ni jedan kineska-Turska puska to neće preživeti.
Zato je moje mišljenje bolje kupiti za 35000 dinara Weihrauch koju će trajati i može da je proda za isti novac

Users who are viewing this thread

Back