Snowpeak SP 500

Laki Topalović

Active member
Pre par dana sam kupio i ovaj vazdušni pištolj na prelamanje.
Čisto da imam nešto za plinking pored HW35
Dosta precizan i sa korektnim obaračem.
Brzina mu je sa Sport S Hunting dijabolom 4,5mm oko 113m/s
Solidno napravljen i lepo leži u ruci. Za 7700 din prava uživancija :)
Red dot sam uzeo preko Aliexpresa i dosta je dobar iako je dosta precizan i sa fabričkim nišanom.
Opruga je 2,2mm debljine sa spoljnim prečnikom od 14,5mm
Dihtung klipa je 19 mm u prečniku.
Može da se pojača sa debljom oprugom ali se ne dobija puno(probao sam pa znam)

Eto ako neko razmišlja da pazari nešto za zabavu malo informacija.

Attachments

• IMG_20240824_190553_409_LL.jpg
    IMG_20240824_190553_409_LL.jpg
    27.5 KB · Views: 59
Red dot sam uzeo preko Aliexpresa i dosta je dobar iako je dosta precizan i sa fabričkim nišanom.

Eto ako neko razmišlja da pazari nešto za zabavu malo informacija.

Isti Diana P-Five pistolj samo duplo jeftiniji! I meni je ovaj pistolj mnogo zanimljiv za plinkanje i zezanje! Bas mi je drago da neko ovde kod nas ima nesto lepo da kaze za njega

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislim da sa oprugom koja je u njemu , sa ovim dimenzijama sasvim zadovoljavajuca.
Ipak je to blizu 120m/s.
Velika verovatnoca je da bi sa jacom oprugom izgubio na preciznosti.
Sve najbolje .

Pistolji nema potrebe da imaju snagu. Ja sam imao HW45 i na najacem natezanju jedva sta moze da se pogodi, dok sa HW40 od 125ms sve se pogadja

Sent from my iPhone using Tapatalk

Usled havarije sa pistoljem koji sam imao pri ruci tokom odmora u Srbiji, bejah prinudjem da kupim novu igracku. Nazalost, Diana p-five je bila jedina opcija koju sam mogao da pazarim isti dan, ali ocigledno je da pricamo o apsolutno identicnim pistoljima.

Osim sto je kolega vec opisao, pistolj je ok za plinkanje, dok mu je preciznost "prihvatljiva za tu cenu", cak i sa dodatnom optikom - jer je podesavanje mehanickog nisana bilo skoro pa nemoguca misija. 2 stvari bih podelio:

- pistolj je mastan, da masniji ne moze biti :) I posle 2 ciscenja cevi i 100ak dijabola, dizeling je jos uvek tu. Detaljno ciscenje je obavezno.

- okidac je uzas, sto je ocekivano za pistolj u tom rangu, ali postoji ekstremno dobro resenje - potreban je
samo krstasti srafciger i 20 min vremena.
Zapravo sraf,koji je iza okidaca, treba da se "pritegne do kraja, pa odvrne pola kruga". Transfomacija okidaca je neverovatna (pretpostavljam da vazi za oba modela pistolja).

Slike srafa su ispod, mozda bude od pomoci. Imate lepa i jednostavna uputstva na Youtube-u.
df6548aaf2386e8fb948b4324e04caae.jpg
98b50ebfb5593d8708b82dc3fe112dff.jpg

Imaš na zadnjem nišanu šraf sa desne i leve strane.Moraš oba šrafa simultano da okrećeš.Dok jedan odvijaš drugi zavijaš.I mene je to bilo zbunilo all može se lepo naštelovati
I ja sam moj odmašćivao takođe,prepun nekog ulja.
Pištolj sasvim korektan za tu cenu.

Taj drugi srafic ucvrscuje polozaj "zareza", odnosno smanjuje mogucnost nezeljenog pomeranja istog. Imao sam neku kinesku bedu/jeftinocu od vazd. pistolja, (valjao se na halo oglasima za nekih 4000) koji je bio snabdeven upravo takvim nisanom (to je ujedno bilo jedino sto je na pistolju funkcionisalo kako treba).

Eto ako neko razmišlja da pazari nešto za zabavu malo informacija

Posle dugo čitanja ove teme odlučio sam da se častim ovim kineskim čudom. Kupljeno za 7k dinara u Panim-u, zaista ne deluje kao preveliki trošak za casual plinking.
Prvi utisci o pistoli:
- materijali deluju solidno, mada pištolj meni deluje iznenađujuće teško (ili su meni mišići skroz atrofirali... biće da je to)
- neki od šrafova na pištolju kao da šlajfuju - opet, kinezi, pare, muzika... na sreću, sve što TREBA da drži plastiku i metal na okupu to i radi svoj posao
- mehaniči nišan je meh, a šraf za elevaciju je možda i prekratak, što sam utvrdio kada sam je podešavao
- šraf iza okidača je već bio krvnički zategnut (kineska antistres terapija u SNOWPEAK fabrici?), tako da sam ga samo otpustio "pola kruga" i sada deluje OK, mada ne onako dobro kao što je na P35 (taj na pušci je mekan kao koh)
- pištolj je precizan i sa meh. nišanom, ali ipak će mi trebati red dot, makar i onaj jeftin za 20-ak evra

Ispod je jedna runda pljuckanja od danas - na žalost, ovo je maksimalna razdaljina koju imam na raspolaganju trenutno (srednji krug je ~35mm u prečniku).

Attachments

• sp500_23-02-2025.jpg
    sp500_23-02-2025.jpg
    151.3 KB · Views: 46
Posle dugo čitanja ove teme odlučio sam da se častim ovim kineskim čudom. Kupljeno za 7k dinara u Panim-u, zaista ne deluje kao preveliki trošak za casual plinking.
Prvi utisci o pistoli:
- materijali deluju solidno, mada pištolj meni deluje iznenađujuće teško (ili su meni mišići skroz atrofirali... biće da je to)
- neki od šrafova na pištolju kao da šlajfuju - opet, kinezi, pare, muzika... na sreću, sve što TREBA da drži plastiku i metal na okupu to i radi svoj posao
- mehaniči nišan je meh, a šraf za elevaciju je možda i prekratak, što sam utvrdio kada sam je podešavao
- šraf iza okidača je već bio krvnički zategnut (kineska antistres terapija u SNOWPEAK fabrici?), tako da sam ga samo otpustio "pola kruga" i sada deluje OK, mada ne onako dobro kao što je na P35 (taj na pušci je mekan kao koh)
- pištolj je precizan i sa meh. nišanom, ali ipak će mi trebati red dot, makar i onaj jeftin za 20-ak evra

Ispod je jedna runda pljuckanja od danas - na žalost, ovo je maksimalna razdaljina koju imam na raspolaganju trenutno (srednji krug je ~35mm u prečniku).

Iskreno izgleda da rasipa kao sacma...:( Mozda mu te sport s bas ne prijaju. Probaj neke druge mozda simply ili h&n sport.. Mnogo je to velika grupa za 4,3m sto znaci da tu nesto ne valja. Video sam da ljudi imaju mnogo uze grupe od te na 10m. Mada red dot ce sigurno pomoci. Javljaj kakav je sa red dotom i nekim kvalitetnijim dijabolama

SM Spring-meister

Pa ja konzervu Koka Kole pogađam sa 10 metara skoro svaki put sa mehaničkim nišanom.To je otprilike ta preciznost.
I ja u njemu koristim Sport S Hunting.
Za te pare dobar je to pištolj.
Jedino nisam zvao Panim da li imaju rezervni dihtung klipa.Opruga ima na Aliexpresu i dobre su za njega.

Onih nekoliko flajera sa strane su samo moja greška. Grupa koja je malo levo od centra je sa osloncem (sreća je da pištolj ima ravno dno rukohvata).

Pitanje za Lakija: koliko ti je otprilike daleko oko od zadnjeg nišana? Da li potpuno ispružiš ruku prilikom pucanja?
(btw, Sport S Hunting su one male opake, špicaste, dok su ove moje ravne, kobajagim "Match" kvalitet, ali i dalje bolje od Umarex Mosquito koje su blago rečeno užas)

Potpuno opružena ruka.Nekad i drugu ruku postavim ispod rukohvata.
Nisam ni probao sa ni jednim drugim dijabolama jer ovih imam 4 kutije a u GSG WF600 i u HW 35 mi se nisu baš najbolje pokazale...

Onih nekoliko flajera sa strane su samo moja greška. Grupa koja je malo levo od centra je sa osloncem (sreća je da pištolj ima ravno dno rukohvata).

Pitanje za Lakija: koliko ti je otprilike daleko oko od zadnjeg nišana? Da li potpuno ispružiš ruku prilikom pucanja?
(btw, Sport S Hunting su one male opake, špicaste, dok su ove moje ravne, kobajagim "Match" kvalitet, ali i dalje bolje od Umarex Mosquito koje su blago rečeno užas)

Kad vec pucate sa oslonca predlazem da ovako namestite ruke da nikako sam pistolj ne bude na stolu vec u vasim rukama pa onda ruke na neki naslon.

19f2bba7f392813d050b21eff561e64f.jpg

A ja licno ovako sednem na pod kad sam kod kuce kad treba da upucam neki pistolj.
e0b4452b849381a8823c163385dbd21b.jpg

SM Spring-meister

Stigao i red dot danas, krv sam propljuvao dok sam ga upucao. Laki, ako budem uspeo da pogodim vazduh (a ne limenku) na 10m, biću zadovoljan.
Ja mislim da tu ima nešto i do očiju, evo pre 3 dana sam iz Shadow 2 spakovao 15 komada u desetku, a onda sam uzeo da gađam iz Berete APX sa red dotom i izgleda kao da je sačmom gađano

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back