Moja spring, ssp & co2 kolekcija

Feinwerkbau P70 16J by [mention]wooyadeen [/mention]

Bila mi je cast i privilegija da jedna od najpreciznijih, ako ne i najpreciznija 16J puska u Srbiji prodje kroz moje ruke i moju kolekciju.

Ali sam joj vec posle 5 minuta nasao novi dom kod mog velikog prijatelja i naseg clana.

Ovo nije obična puška. Voja je u nju utkao celo svoje iskustvo. Krv, znoj i nenormalno mnogo sati i prototipova dok nije bio potpuno zadovoljan. A kad Voja nije 100% srećan, znate da je stvar ozbiljna. Svi koji pratite njegovu temu već znate priču. Ja samo delim slike i potvrđujem: bolju i precizniju pušku nisam imao prilike da pucam.

Ona je dokaz da se više ne prave kao nekad. Ono što je Voja izvukao iz nje sa nejgovom genijalnoscu je čista magija.

Ostavljam vam par slika ove lepotice i moja grupa sa njom. (Leva meta, 5kom, H&N Baracuda Light, 50m, Bukova Jaruga, a i bili su tu svedoci)

f861513aa38c6eb27e096529666f6da0.jpg

8ff51f924365dfb4aa0c2ced3f72c526.jpg

5e2f0c366fc9b46e9ed6b212b0ae19e4.jpg

a583aabd156b6de1d96a265307b47e87.jpg

2618baa152e19dba01557b4730ab5d7d.jpg

045871fa277106586f82ed85b009e7fb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

[mention]Webley & Scott [/mention] Pa iako bi ja licno vise voleo da ona poseduje neki originalni kundak sa sve diopterom i tunelm ili cak Tyrolean verziju. Nije ni ovo losa prica.

Nosio sam je kod Voje da joj kapne par kapi tog nekog posebnog ulja na kozni dihtung klipa.

Moram da kupim jednodelni nosac optike jer su sve dosta vece od njene sine. Radujem se da je probam. Ali po svemu obecava..

Koliko se secam ti si hvalio ovu pusku? Pozz

ja samo čekam post "dete sada spava u ormaru, dečju sobu sam adaptirao u izložbeno-skladišni prostor za oružje" :D

Cenim da cu ja uskoro da spavam u tom ormaru ako nastavim ovako

[automerge]1763068542[/automerge]
Strastveno zaludjen vazdušnim oružjem.

Ako imate neka pitanja vezana za bilo koji od modela sa liste ispod, slobodno me pitajte. Potrudiću se da vam na svako pitanje dam najbolji što mogu odgovor.

Ovo su stalni članovi moje kolekcije :

Feinwerkbau 603
Feinwerkbau 300s
Feinwerkbau 300
Feinwerkbau 150
Feinwerkbau 102
Feinwerkbau 90
Feinwerkbau 80
Feinwerkbau 65

Anschütz 2001 SuperAir
Anschütz LG380
Anschütz 335 Magnum

Diana Mod. 100
Diana Mod. 75HV
Diana Mod. 75

Walther LGV
Walther LGM-1

Sühl Heinel Mod. 3.112

Brno Tau 7

Weihrauch HW97KT
Weichrauch HW77K
Weihrauch HW75
Weihrauch HW70
Weihrauch HW55T
Weihrauch HW35E
Weihrauch HW30S

Crvena Zastava M97
Crvena Zastava M81A
Crvena Zastava M56

Daisy Model 25

Cometa Indian Black

Umarex Beretta 92FS
Umarex Glock 19

Last edited:
Strastveno zaludjen vazdušnim oružjem.

Ako imate neka pitanja vezana za bilo koji od modela sa liste ispod, slobodno me pitajte. Potrudiću se da vam na svako pitanje dam najbolji što mogu odgovor.

Ovo su stalni članovi moje kolekcije :

Feinwerkbau 603
Feinwerkbau 300s
Feinwerkbau 300
Feinwerkbau 150
Feinwerkbau 102
Feinwerkbau 90
Feinwerkbau 80
Feinwerkbau 65

Anschütz 2001 SuperAir
Anschütz LG380
Anschütz 335 Magnum

Diana Mod. 100
Diana Mod. 75HV
Diana Mod. 75

Walther LGV
Walther LGM-1

Sühl Heinel Mod. 3.112

Brno Tau 7

Weihrauch HW97KT
Weichrauch HW77K
Weihrauch HW75
Weihrauch HW70
Weihrauch HW55T
Weihrauch HW35E
Weihrauch HW30S

Crvena Zastava M97
Crvena Zastava M81A
Crvena Zastava M56

Daisy Model 25

Cometa Indian Black

Umarex Beretta 92FS
Umarex Glock 19

Sjajna kolekcija Stefane, raznovrsna i siroka - prvi stadijum svake kolekcije je navlacenje i skupljanje.

Ali me ne bi iznenadilo da u neko dosledno vreme otkrijes jednu nit koja pojedine primerke zblizava i spaja u sjedinjenu ideju:
jedan proizvodjac,
ista tehnologija,
odredjena era
ili neka druga tema sa jakim identitettom.

Ljubavi, pasije, zanimanja (i finansija ;)) ti ocigledno ne fali, pa sam uveren da ce doci i drugi stadijum kolekcionarstva, koji sa sobom nosi rafiniranje, razmene i jurcanja za Svetim Gralom, da bi se kompletirala puzla, zadovoljila opsesija i kompletirao krug.

Zelim ti svu srecu na tom putu.

Last edited:
Hvala, kolega.

Kod mene ne postoji nikakav „sveti gral“. Ja iskreno poštujem svaki komad vazdušnog oružja, bitno mi je samo da je mehanički ispravan i da je koliko-toliko očuvan.

Ne skupljam puške zbog samog skupljanja, nego zato što volim da koristim, pucam, upoređujem i razumem različita inženjerska rešenja. Želja mi je da se jednog dana takmičim u svemu i svačemu i da budem prisutniji u svim segmentima ovog našeg divnog sporta.

Širim kolekciju prvenstveno zbog sebe i svoje strasti, ali i zato što želim da imate mogućnost da vidite u HD-u ono što se retko gde može videti uz normalnu priču, bez mistifikovanja.

Nijedan proizvođač mi nije ni svetac ni đavo. Svako ima i bisere i promašaje. U mojoj kolekciji ima svega i svačega, ali nema i neće biti konfekcije i random komada koji nemaju dušu.

Nemam nikakvu opsesiju. Ljudi jednostavno prepoznaju da volim, cenim i poštujem ove divne komade mehanike, pa često odluče radije meni da prodaju nego nekom ko to ne bi čuvao. Sve svoje oružje održavam, servisiram originalnim delovima i pazim ga da živi još barem sto godina.

Verovatno sam jedan od najmlađih članova ovde (tek napunio 30), pa nekome možda deluje neobično što imam sve to što imam. Možda neko misli da ne zaslužujem i to je okej. Ali cela poenta mog učešća ovde i moje kolekcije jeste da delim i pokažem, jer i ja volim kada drugi to rade.

Zato kad idem na okupljanja, ja u auto spakujem skoro celu kolekciju da bi svako mogao da pipne, proba i puca iz oružja koje možda nikada ranije nije imao prilike da vidi uživo. To mi je najveće zadovoljstvo.

Ne skupljam puške zbog samog skupljanja, nego zato što volim da koristim, pucam, upoređujem i razumem različita inženjerska rešenja
Kad već udjosmo u ovu lepu priču, pojasni malo različita inžinjerska rešenja kod tvojih miljenica (a i ja sam jedan od tih obožavalaca) od HW XX do HW XY, kojih, ako sam dobro prebrojao imaš ukupno sedam...
osim ako (dramska pauza)...smatraš različitim inžinjerskim rešenjem što hw 77 npr ima mehaničke nišane, a hw 97 nema...;)

Hahaah nemoj mene posle tvoja zena da juri.... Daj neku sliku da vidimo kako si ti to sredio! Cestitam i drago mi je da sam uspeo jos jednoj osobi da isteram pare iz dzepa
Evo stigao kući...radna godina za mene gotova. Evo ormara, doduše nije složen, sve je samo stavljeno unutra, ovih dana ću to poslagati. Iznad pušaka ima baterijska lampa sa senzorom da se bolje vidi sve. Fali još jedan CP2.
e86f0809be87a49cdbddcf49c028b467.jpg
cc67624fe11864f8c45bacd770e70654.jpg

Users who are viewing this thread

Back