2nd International MAMBA šŸ TARGET OPEN 2024

• Thread starter Deleted member 1743
  • Start date
Kolega @Lane je sve lepo objasnio.
Sada znamo da se u kafanu ide pripremljen🤣 .Tako da sledeći put barem jedan dan mora biti odvojen za streliÅ”te i doterivanje opreme...
Lični utisak je da prvog dana nisam bio sav svoj(pojedi snicker's🤣) i rezultat je bio čini mi se 19 poena.
Drugog dana problem sa brzinom bio reÅ”en ali zbog vetra nisam mogao da skontam da i po strani beži tačka pogotka iako je visina bila dobra i negde na pola meča shvatim da imam gomilu pogodaka tj.promaÅ”aja koji vuku na desno,a da nema takvog vetra .Čak sam pomislio da ludim,a nisam prepio prethodno veče🤣.Kada sam iskliktao 10ak klikova u levo nekako je sve bilo kako treba i zavrÅ”io sa 25 oborenih meta.Trećeg dana je već sve bilo kako treba i brzo sam na streliÅ”tu proverio da je sve u savrÅ”enom redu i da sam ja najslabija karika i zavrÅ”io sam sa 30 X .Ostaje žal za par glupih promaÅ”aja.Najdraže mi je Å”to sam popravio stojeći stav,a klečeći je bio solidan.
Moje trenutne mogućnosti na propisno postavljenim stazama su 25 poena i ja jurim da dobacim ili prebacim 30 Å”to je sjajan rezultat za mene.
Utisak staza je da nisu bile teŔke,ali smanjeni kilovi i postavka meta su bili dovoljno izazovni.
Naučili smo ponovo dosta novih stvari i dalji napredak je neminovan.
Na kraju najbitnije je da smo sreli neke stare prijatelje i stekli nove na ovom takmičenju.Kao ekipa mislim da smo bili jako interesantni svima i da smo stekli poŔtovanje od FT zajednice.
Sa selektorske stane gledano moraću da obratim pažnju da svi pojedu svoj sportski obrok pre takmičenja ,jer se pokazalo da strelac zbog toga rezultatski padne🤣
Naravno placebo tablete i magični sprejevi za dijabole takođe pomažu pojedinim strelcima da ispucaju izvanredne rezultatešŸ˜›šŸ¤£
Ja sam ponosan na celu ekipu i smatram da smo svi odreda bili odlični bez lažne skromnosti ili gordosti kako se kome svidi🤣

Nije zbog puta i troŔkova,a oni koji su bili proŔle godine pripremaju se za evropsko.Jeftinije i jednostavnije im je da pucaju svoje prvenstvo,a sam si okusio kakve zahtevne terene oni prave .

Od obaveza posle povratka iz Belgije da i ja napiÅ”em o svom iskustvu na Mamba Open-u…Posle dva iscepna dana putovanja,stigli smo u prelep komplex smeÅ”taja u kome su boravili i drugi strelci iz raznih zemalja…uputili smo se na teren na kome ćemo da pucamo da bi se pozdravili sa organizatorima i bacili oko na teren,koji ja na prvu delovao jednostavan,ali ubrzo smo shvatili da to nije slučaj…
7aa86087e4c8e133e52b8ce675b17b21.jpg

f56019ef66a9ebf24e600a4e59bf743e.jpg

6c1df4c4eb8ead6001d6039c141980ba.jpg

Vetar koji je duvao sa svih strana,dodatno je pravio problem jer se sudarao sa veoma gustim kroÅ”njama i vraćao se nazad…mete su uglavnom bile poredjane na 10 i na 2 sata po jednoj liniji i pravili su izazov za strelce jer su bila dva različita pravca vetra…sva tri dana smo imali kiÅ”u ,ali drugi dan ta kiÅ”a za razliku od prvog i trećeg dana nije prestajala da pljuÅ”ti vrlo jakim intenzitetom…prvi dan sam bio veoma zadovoljan svojim učinkom ,uspeo sam da pogodim 35/50 meta Å”to je za mene veliki uspeh,jer mi je puÅ”ka stigla pre dva meseca odprilike,i to je bilo bukvalno moje četvrto pucanje sa njom…drugi dan sam imao 30 pogodaka sa kojima sam opet zadovoljan,jer su uslovi bukvalno bili užasni,optika i sočiva su toliko bila puna vode i kapljica da je bukvalno bilo nemoguće odredjivati paralaksu koliko je bila tamna slika…paralaksu sam često odredjivao sa uvećanjem od 20-30 koja je neprecizna,ali drugog reÅ”enja nije bilo…vreme od 3 minute teče za dve mete i nema se vremena brisati sočivo iako sam ga obrisao bukvalno pre sedanja na stazu…kabanice su bila ne nama sva tri dana…
ef8cac3f18897f210f940095533e684d.jpg

30babd6a95e728990d5c6fa94480ebf0.jpg

Treći ,i moj najloÅ”iji,dan imao sam 26 pogodaka po sasvim korektnom vremenu,kiÅ”a je roskala lagano kao i prvi dan i nije mnogo pravila probleme za pucanje,ali zato je prethodni dan pljuskova neÅ”to učinio mojoj puÅ”ci,imao sam pad brzine od oko 8-12 m/s na pola kursa…nije bilo kontrolnih hronografa na stazama i nisam znao koliko sam izgubio brzinu dok nisam zavrÅ”io takmičenje…do 30m sam mogao da pogadjam klikovima koji su mi zabeleženi ali posle 30m pad je bio ogroman i samo se povećavao kako je rasla daljina na metama…morao sam da se borim odokativno sa hold-om na metama i zavrÅ”io plavi kurs ne tako slavno,ali opet stekao sam neku lekciju kako da se pripremim za takvu situaciju sledeći put kada se desi…
82a3d0f489570ae1ec32d7b735d1fcda.jpg

f613001863090719e184c1a33fd305d9.jpg

2b044b983b434b365c116233866e1442.jpg

828bf78f823e32e05d9aa468eb9edb01.jpg

Na kraju bih da dodam da su svi momci pucali vrhunski,iako smo skoro svi imali neku vrstu problema sa puÅ”kama,prosto uslovi po kojima smo pucali nisu namenjeni istima ali ok,niko od takmičara nije ni pomislio da odustane pa tako i mi…ovo iskustvo mi je mnogo pomoglo u smislu pripreme za sledeće takmičenje…stvorio sam neku vrstu rutine koja će mi mnogo viÅ”e pomoći u nekim drugim takmičenjima…naÅ” nastup na Mambi nije ostao nezapažen od mnogih velikih svetskih imena u FT ,i tako nam je dodeljeno priznanje od strane organizatora!

Veliki Pozdrav.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Bilo je zaista zanimljivo kada smo kao tim privukli pažnju budućeg predsednika WFTA, koji je ovu fotografiju objavio na BFTA uz priznanje o naÅ”oj posvećenosti. Dok su se svi ostali timovi odmarali posle prvog dana takmičenja, mi smo se okupili na streliÅ”tu. Hteli smo da shvatimo Å”ta nije u redu sa naÅ”im puÅ”kama i zajednički reÅ”imo probleme.

Definitivno smo naučili važnu lekciju – na takmičenja treba doći ranije i prilagoditi opremu uslovima koje možemo da očekujemo. Uprkos svemu, uspeli smo da prevaziđemo probleme i solidno ispucamo takmičenje.

AP1GczMw7NOct-pS2cMVJuEk8f232xte5gx7Bj0efKH-Kf2fXYAGDKIlDnEfhTHZi3dfAAusTiH6WX4Dsfyspl3Q_vte3cWuV9U5QnFh52Pu7x4zFpt4y-F6mVmhj64YU-hlfKbIfSMySC-J4oOuSv9mM4SgNw=w1600-h1204-s-no-gm

Users who are viewing this thread

Back