Accu-Tac FC4 G2

zoric

Active member
Evo da postavim novu temu za dobro poznati brend bipoda Accu Tac i model FC4 G2 koji je upravo stigao u moje vlasništvo…
61c2291d2673f6a4bef679a895d4a5a0.jpg

1acb7712d3a40cd36884f7c06a6c013a.jpg

bc4f32107f1fce6e6afd2157fe5779a0.jpg

Sledi neko ozbiljnije testiranje,ali ovako na prvi utisak bipod je beton!!!čvrst,masivan i vrhunski izradjen!Hvala kolegi FritzNS na usluzi ,saradjivaćemo još!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Čestitam! Sa Accu Tacc-om nema greške. Ono što sam ja video, bilo je vrhunsko. Očekujemo utiske sa gađanja i kako se ponaša u praksi.

Ako je to "deo" oružja onda treba dozvola. Ne znam kako je zakonom definisano sta su delovi.

Sad sam pogledao, kao i uvek, neko "tumači" zakon kako hoće. Nigde ne piše da je bipod deo oružja. Ne može da ne vredi, neko tu krši zakon jer traži nešto što nije potrebno po tom istom zakonu. Ili ja ne znam da čitam zakon?

Član 3 stav 19:
osnovni delovi za oružje jesu:
(1) ram, navlaka i cev pištolja,
(2) ram, doboš i cev revolvera,
(3) sanduk, zatvarač, cev i glava puške,
(4) teleskopski - optički nišan sa svetlosnim snopom ili sa uređajem za elektronsko pojačavanje svetlosti, infracrvenim ili termovizijskim uređajem;

Član 22:
Vlasnik registrovanog oružja iz kategorije B može za njega nabavljati osnovne delove uz odobrenje nadležnog organa. Podaci o nabavljenim osnovnim delovima unose se u oružni list.
Odredbe ovog zakona koje se odnose na oružje shodno se primenjuju i na osnovne delove za oružje.

SMD said:
Cestitke kolega, dobro izgleda... :D

Jeste malo tezi i siri, al i ja kazem, beton. :cool:
Hvala na informacijama koje si mi pružio…

Ako si postavio ovu sliku ovde zbog mene,tu postoji neki bug na sajtu,udji u nosač i videceš cenu…tamo ih nema za uzeti.
Izvinjavam se za offtopic.

099f6edec06a030c88aa3b6218e197c2.jpg

zare said:
Sad sam pogledao, kao i uvek, neko "tumači" zakon kako hoće. Nigde ne piše da je bipod deo oružja. Ne može da ne vredi, neko tu krši zakon jer traži nešto što nije potrebno po tom istom zakonu. Ili ja ne znam da čitam zakon?

Član 3 stav 19:
osnovni delovi za oružje jesu:
(1) ram, navlaka i cev pištolja,
(2) ram, doboš i cev revolvera,
(3) sanduk, zatvarač, cev i glava puške,
(4) teleskopski - optički nišan sa svetlosnim snopom ili sa uređajem za elektronsko pojačavanje svetlosti, infracrvenim ili termovizijskim uređajem;

Član 22:
Vlasnik registrovanog oružja iz kategorije B može za njega nabavljati osnovne delove uz odobrenje nadležnog organa. Podaci o nabavljenim osnovnim delovima unose se u oružni list.
Odredbe ovog zakona koje se odnose na oružje shodno se primenjuju i na osnovne delove za oružje.

Ti tumačiš zakon onako kako se tebi sviđa. Da li je nešto deo oružja određuje onaj ko ga je napravio a ne onaj ko kupuje. Dakle, ako je prodavac napisao da je to deo oružja i stavio odgovarajući tarifni broj, carina nema šta dalje da pametuje. Jasno je da je u pitanju deo za oružje sve i da hoćeš da ga okačiš na garnišlu.

Ti ne čitaš šta piše u zakonu ;). Zakon je propisao šta su delovi oružja a to bipod nije. Ako proizvođač napiše da je remnik ili kantica za ulje deo oružja po našem zakonu ne znači da je za njihovu kupovinu potrebna dozvola. Nema tu mog i tuđeg tumačenja, sve lepo piše.
A kako se to kod nas sprovodi u praksi možda i može da bude za verovali ili ne. Kao i sve drugo.

Auu ode tema u tri lepe…:) bilo bi dobro da se otvori i jedna ovakva tema da se diskutuje o stvarima uvoza,zakonima itd.

Pa lepo je Voja napisao,, tarifni broj" ako je po carinskom tarifnom broju pošiljalac i(li) proizvođač deklarisao robu kao oružje ili deo za oružje ili bilo koju vrstu robe za koju treba dozvola, odobrenje za uvoz onda mi možemo da tumačimo zakon kako hoćemo, a carinik postupa po carinskoj tarifi i zakonu.
Tako da ako kupiš i čačkalicu koju je pošiljalac(prodavac) po carinskoj tarifi deklariše kao oružje carina po zakonu će tražiti dozvolu za uvoz i za tu čačkalicu.

Ništa me ne čudi, to samo kod nas može da istu stvar regulišu 2 zakona.
Na kraju, šta nas uopšte briga kako je neko nešto krstio u inostranstvu i po tuđim zakonima kada kod nas to po zakonu nije oružje. Po kojim zakonima mi živimo, našim ili tuđim? Nego je carini lakše ovako a narod ko j.... Strašno.

Sve je to lepo regulisano u carinskoj tarifi pod kategorijom "Ostalo" naravno, roba van EU bez oslobođenja od carinskih dažbina pa PDV i napomena D31 - Obavezna dozvola koju izdaje minitarstvo nadležno za poslove spoljne trgovine, dok je za tumačenje propisa na osnovu kojih se ista izdaje, kao i za dobijanje stručnog mišljenja da li je za određenu robu potrebna dozvola ili ne, nadležna grupa u okviru ministarstva nadležnog za poslove spoljne trgovine.

Krajnje jednostavno i savršeno transparentno zar ne? :lol:

wooyadeen said:
fritzns said:
Pojam stabilnosti..nema dalje

Za benchrest?
Tako je,baš htedoh da pišem juče sam ga prvi put testirao na single target metice…oduševljen sam kako je puška ukopana u sto prilikom gadjanja,a posebno kako tečno okreće levo ,desno upravo za BR…još jednom hvala Fritzu za nabavku,nadam se da se družimo u nedelju…;)

Users who are viewing this thread

Back