ACOG 4x32 Fiber Optics

bojan.ks

Member
Kolege,

Ima li neko bilo kakvog iskustva sa ovom optikom?
Naravno, mislim na optiku iz Kine:
ACOG 4x32.jpg
https://www.ebay.com/itm/ACOG-4X32-Fiber-Sights-Optics-Tactical-Sights-Rifle-Scope-Cross-Hunter-Hunting/114613697402

Ne ove od 1500€ iz Mičigena:
ACOG 4x32 USA.jpg
https://www.trijicon.com/products/details/ta31f

Već neko vreme razmišljam o nabavci jedne.

mog starog hatsu 135 je izdrzala ali sam imao problem sa bravicom dole koja spaja optiku sa sinom koja se non stop otvarala dok je nisam resio taj problem metal lepkom,ti ne bi trebao da imas problem jer su tebi srafovi na nosacu :)

Kolege,
Ja sam uzeo ovu optiku i mogu vam reći da sam stvarno zadovoljan. Važno je da napomenem da je moguće podešavati paralaksu i dioptriju. Fabrički je podešena na beskonačno pa može biti problem kod bližih ciljeva, 10-15m. Paralaksa se podšava na objektivu(sočiva ka izlazu). Tu postoje dva kontra prstena sa navojem, koja drže sklop sočiva, i laganim odvijanjem-zavijanjem moguće je fino podešavanje paralakse. Ja sam moju podesio na 16m.
Dioptrija-fokus podešava se odvijanjem zadnjeg sklopa sočiva(okulara). Ja sam tu dodao jednu crnu oring gumicu prečnika 1,5mm, pošto nosim naočare za blizinu dioptrije 1,2.
Ova kineska optika koja košta 80-90€ je odlična kopija američke Trijicon, koja košta 1500$ (pogledati uporedne testove na Youtube).
Ameri ovo koriste za njihove vojne puške. Pošto sam je otvarao, reći ću vam da je Izuzetno čvrsto montirana unutrašnja mehanika prizma stakla sa končanicom.
Kod zatamnjenih ciljeva, fiber vlakno balansira osvetljenje centra končanice. Prelepo. Meni su danas iz prve padale limenke na 55m sa PP700 4,5mm stojeći stav.
Ukoliko se neko odluči za ovu optiku moja preporuka je:
- uzeti crosshair(krstić) končanicu
- po mogućstvu umesto BDC neku mildot ili MOA
- kupovati od kineza koji prodaju isključivo optiče uređaje za oružje :)

ACOG 4x32.png
Pozdrav.

Kolika je udaljenost oka od optike prilikom gadjanja?
Posto vidim da si gadjao sa pp700

fritzns said:
Kolika je udaljenost oka od optike prilikom gadjanja?
Posto vidim da si gadjao sa pp700
Pun pogled je na oko 4cm. Ovo sam slikao telefonom:
DSC_0079.JPG

Evo i dimenzija optike:
ACOG 4x32 1.png
Pošto se prodaju sa nosačem za šinu od 20mm, za 11mm šinu predlažem ovaj nosač:
s-l500.jpg
Ili ovaj adapter:
s-l1600.jpg

Users who are viewing this thread

Back