Administracija i izvršna vlast foruma 2019

longrifle said:
Aj da se javim i dam svima po crveni u startu

Ovo je tajna policija našeg foruma :cool:
Zaboravih totalno na tebe :lol: Iako imaś staža u forumskim.organima.
Skorpio eto ti odgovora.

Evo i ja da se pridruzim cestitkama kolegama
Dok uzivam u nocnom pucanju
98fc55ad14d4ed8ee2f6e47145c9fd3e.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cestitke i ostaloj dvojici kolega sto su presli cenzus i usli u vladu. Imam i jedno pitanje. Kako je vrsen izbor za ulazak u vladu? Jel to bilo neko tajno glasanje u uzem krugu clanova foruma ili je taj izbor pravljen od strane starih administratora i moderatora. Ali me tu buni Vojina objava da on sve "zadnji" sazna. Znaci koji su kriterijumi za ulazak u vladu i ko o tome odlucuje?

nocno pucanje lepo zvuci, ali reci mi kako onoliku sliku postavis??? :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: ja sta god da stavim, kaze . too large... :roll:

fox said:

nocno pucanje lepo zvuci, ali reci mi kako onoliku sliku postavis??? :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: ja sta god da stavim, kaze . too large... :roll:
Koristim Tapatalk aplikaciju za mobilni

Sent from my iPhone using Tapatalk

goxy said:
Cini mi se da fajl mora biti manji od 1.5 mb,ako je veci ne moze se postaviti.Postoje razni photo resize programi koji su laki za upotrebu i smanjivanje velicine fajla.
wooyadeen said:
Jel može jednostavnije od dva klika mišem? Ja mislim da ne može. Ograničenje veličine fajla mora da postoji.
goxy said:
Ja sve fotografije sa telefona postavljam na ovom forumu.Pc ne palim.Na play store imas brdo photo resizer aplikacija koje brzo i jednostavno rade posao. ;)

To nažalost nisu titule, već obaveze.

Šta je to Administrator i šta on radi?

Administrator je osoba zadužena za ispravno funkcionisanje i održavanje kompletnog sistema (foruma, njegove baze podataka itd).

Šta je to moderator i šta on radi?

1. Moderator mora da nadgleda forum(e) i da se stara da nema nepoželjnih poruka, spamova, prozivki. To radi iz dva razloga. (a) Da bi svi članovi bili zaštićeni od uvreda i da bi na forumu vladala dobra kooperativna atmosfera. (b) Da bi se sačuvao kvalitet i ugled foruma u celini. U slučaju da pronađe uvredljive i/ili nepoželjne poruke, moderator ima puno pravo da na svoju odgovornost obriše te poruke, i/ili zaključa ili ukloni temu.
Naravno, Moderator ima pravo odluke da li da odredjenu temu pomjeri u neki drugi podforum ili da je spoji sa nekom drugom temom.

2. Moderator ima obavezu da nove članove upozna sa pravilima ponašanja na forumu ako proceni da su napravili određeni prekršaj osnovnih pravila. U tu svrhu moderator bi trebalo da koristi diskretnu komunikaciju (privatne poruke, e-mail i sl) kako ne bi kompromitovao ugled članova. Moderator takodje moze da koristi i javne opomene ako smatra da je to neophodno. Novim clanovima na forumu je pozeljno diskretno skrenuti paznju na greske ukoliko ih prave, pa tek ako to ne uvaze prostupiti ozbiljnijim sankcijama.

3. U slučaju usijanih rasprava, moderator ima zadatak da raspravu kanališe u pravcu povoljnog rešenja i/ili smiruje strasti. U tu svrhu može koristiti i diskretnu komunikaciju. Ali je pozeljno da se umijesa i prekine svaku raspravu ili razgovor za koji je jasno da nije posao u dobrom smjeru.

4. Moderator ponekad održava nivo aktivnosti u svom forumu. Ako nema dovoljno svežeg sadržaja, moderator može postaviti novu temu kako bi zainteresovao članove.

5. Moderator na prvom mestu sva pravila mora poštovati i nikako ne sme da pokušava da iskoristi/zloupotrebi svoj položaj.

Kakvi ljudi postaju moderatori

Budući da posao moderatora zahteva uzajamno razumevanje između moderatora i
članova, kao i njihovu međusobnu saradnju, moderator mora uživati poštovanje članova i njegova reč mora imati određenu težinu. Zbog ovoga je često poželjno da je moderator osoba koja je dobro poznata većini članova i koja ima najmanje konflikata sa većinom članovima. Sa druge strane, moguće je da moderator bude i neko ko ima veoma malo postova na forumu, pod uslovom da njegove aktivnosti vode u pravcu afirmacije
njegove pozicije.

sve je to lepo Vojo ali to se u prevodu zove cenzura. ok, znam, to svuda postoji ali čim to postoji slobode nema. jeste ružno da neko nekoga psuje ali diskreciono pravo moderatora da odluči da li je nešto za cenzuru ili nije je upravo ono što nije dobro. jedno vreme sam bio aktivan na jednom hrvatskom sajtu gde si mogao da pišeš ama baš šta hoćeš. Srbi su naravno psovali majku ustašku braći Hrvatima, oni nama majku četničku itd. Nije lepo i ruzno izgleda, ali to je prava sloboda. U pitanju je vrlo poznat hrvatski portal, ne neki bezveze

dao sam banalan primer za ovo psovanje, ali ako moderator, koji je verovatno Hrvat, ne skida sa sajta ''jbm vam svima majku ustašku''.... e, to je sloboda medija i foruma uopšte

To se zove anarhija, a ne sloboda.
Cenzura je mama.
A sloboda je da mi neko j..e majku?

Users who are viewing this thread

Back