beretta said:Kolega IKS je lepo pitao ko odlučuje o forumu, dobio je odgovor u stilu šale u pokušaju.
Izvinjavam se kolegi Iks i ostalima koji učestvuju u raspravi. U odlučivanju završnu reč imam ja.
beretta said:Stvarno mi nije namera da dalje ova diskusija traje, ali neke stvari moraju da se raščiste, obzirom da se ponavljaju.
Slažem se ja sam kriv pošto nisam objasnio.
beretta said:čije je vlasništvo ovaj forum, ko ga je osnovao (Peloponez, Spletna oružarna Rojal ili neko treći) i čiji se interesi ovde zastupaju. Jasno je meni da su u celoj ovoj gunguli pored povredjene sujete bili i interesi za vlasništvo nad forumom.
Forum je moje vlasništvo. Ja se trudim da forum živi, održavam ga, plaćam račune itd. Peloponez i Rojal ne učestvuju u plaćanju računa ni u vođenju foruma. Sekcije su dobili besplatno na lični zahtev pošto smatram da to doprinosi forumu. Na forumu ne bi trebalo da se zastupaju bilo čiji interesi sem interesa ljubitelja vazdušnog oružja.
beretta said:Meni je samo zasmetalo da nakon stavljanja na uvid pravilnika foruma i koje su obaveze moderatora, neko prekrši ta pravila nakon par sati i prođje bez javne opomene.
Veoma je nepopularno biti "izvršna vlast". Možda sa strane deluje drugačije ali kada postoji dva mišljenja i umeša se treći da presudi, najčešće bude kriv obojci i nije redak slučaj da se posle udruže protiv "sudije". To i jeste najveći problem oko uređivanja foruma. Mišljenja sam da se pravila moraju poštovati i da ih se mora držati kao "pijan plota" da bi sve funkcionisalo kako i treba i da ne sme biti presedana ili izuzetaka.
U izboru moderatora sam učestvovao ja. Birao sam ljude za koje smatram da su pravični i nepristrasni. Jedan od glavnih uslova za rad novih moderatora je da sankcionišu svakog ko ispada iz okvira definisanih pravilima foruma i normalnih međuljudskih odnosa. Hvala im što su prihvatili. Veoma je nepopularan zadatak pred njima, ja se samo nadam da neće odustati.
beretta said:U životu je sve ekonomija, tako da interes postoji za forum, a mi koji smo tu iz ubeđenja imamo pravo da znamo ko stoji iza svega i čiji interesi....mislim da je transparentnost dobra i ne bi dovela do one žučne rasprave.
Zbog raznih prozivanja i mogućnosti podgrevanja istih, moja oružarska radionica, koja jedina (uz donacije članova) finansira forum se ne reklamira na istom.