AGS benchrest (grupe 50m, 70m, 90m itd)

Gadjao malo danas , vetar blag do umeren, samo je menja pravac i zbunjivao. Malo gadjao na 100m posle presao na 60m posto je malo zaklonjeno drvecem.
grupe nisu bile lose. Bilo je dosta flajera zbog vetra al sta da se radi.
uglavnom, ugodno provedeno jutro

To je ralno stanje na terenu gde vetar cini svoje , a puska i strelac svoje :mrgreen:
Bitno da se puca !

P. S.

Mozda je bolje da prebacis ove slike u tvoju temu , a ovde kacis kada pucas u mete i daljinu predvidjene za ovu temu...

Ja cu da prokomentarisem grupe na 60m.Cini mi se da sa hatsanom bijes mnogo bolje grupe iako je 5,5 i to jos bullpup.Sto ce reci da si se lepo usemio sa hasom,a streamline iz tvojih prethodnih postova sam video da je sposoban za mnogo bolje grupe na toj razdaljini.Sto ce reci jos par kila olova i bice to bolje ;)

pardon za promasaj teme, prebacicu ih tamo ako uspem.
i ja mislim da streamline moze puno bolje, ali treba vremena da se naviknem i na okidac i na sve. I optika na hatsanu ima bolje uvecanje pa ima malo i do toga....

Ma bitno je da ti uzivas u pucanju , a rezultati su samo dobra reklama za hasu , ko ga bude kupio imace dobru puskicu za zezanje ! :)

Evo jedne grupe na 70m odgađane nedavno u dobrim vremenskim uslovima. Gađali ovakve mete na 50m iz ruke, uživali i pošteno se umorili, pa na kraju okačim jednu na 70 da otpucam sa naslona da proverim dal to puška toliko šara il sam ja u pitanju :)
Od 15 dijabola pobegle 2

Attachments

• 20190723_215908.jpg
    20190723_215908.jpg
    374.9 KB · Views: 4,567
  • 20190723_215347.jpg
    20190723_215347.jpg
    306.6 KB · Views: 4,567
Ja ću samo zbog sebe da ponovim 16j i 4,5mm.
Svaka čast!

Hvala svima. Činjenica je ipak da ovo nije neki izazov ni veština nego povoljan momenat i dobro usklađen sistem vazduh-cev-dijabola. Eksperimentisao sam sa zapreminom plenuma, radnim pritiskom, hodom ventila, čak i sa brzinom rada regulatora... i ostavio podešavanje koje se pokazalo najbolje. Na primer, ista dijabola na istoj brzini različito grupiše u zavisnosti od toga da li je poterana visokim pritiskom iz malog plenuma ili nižim pritiskom iz plenuma veće zapremine. Merio sam BC različitih dijabola na različitim brzinama i video da on opasno varira i sa dijabolama iz iste kutije. Pucam isključivo Exact express jer ta dijabola, osim što lepo grupiše, iz moje cevi izlazi sa daleko najdoslednijim BC, skoro bez varijacija (možda zbog toga nemam neobjašnjive flajere). Uglavnom, svrha svega toga polako postaje to da kad promašim iz ruke znam da je do mene 101% :)

sportex said:
Uglavnom, svrha svega toga polako postaje to da kad promašim iz ruke znam da je do mene 101% :)

Ja kad promašim, sumnjam na ruku... nema šanse da je do mene.

Nađoh jednu sliku sa prolećnog gađanja kod Voje (bila tek procvetala livada). Izgleda kao iz sačmare :) ali nije - pištolj 7,5j, distanca 50m, nišanio u metu a zumbao karton dole, jer je upucan na 25m. Ispade da su od ukupno 15 dijabola 6-7 u prosirenoj rupi, a da ni ostale nisu previše daleko. Verujem da je nešto slično nemoguća misija za klasični pištolj (mislim na vatreno oružje).

Attachments

• 20190518_140826.jpg
    20190518_140826.jpg
    583.8 KB · Views: 4,371
Ima malo i do strelca :) moj pištolj je bio (čini mi se) sa dužom cevi i duplo jači pa opet nisam mogao tako dobru grupu napraviti preko 25m.

Ako ćemo pošteno, ima malo i do nišana :) ti si uvek gađao mehaničkim (prednji širine 5mm :)) a ja red dotom sa bolesno malom tačkicom.

Users who are viewing this thread

Back