Air Arms Tx200

Savrseno.
Inace do sada ovaj model nije imao "thumb up" mogucnost hvata na rukohvatu.
Ali novi modele pravi s tim, tako da je odlicno.

Tiho982 said:
Ja sam zadovoljan. 🤣🤣😉

To je najbitnije da si ti zadovoljan.Meni se sviđa,ali mi nekako nije idealna za FT.Naravno ,ako je zamišljena kao puška za FT.

Pa nekako mislim da ćeš pre ili kasnije poželeti adekvatniji butt plate.Morao bi pušku sa tim kundakom uzeti u ruke i dati definitivni sud,ali nekako mi se čini da kakav je položaj hamstera nija baš najbolje izbalansirana i da vuče unapred.To je moje viđenje vezano za FT,ali mi se kundak jako sviđa.Hteo sam da mi urade jedan za Fwinwerkbau 800,ali ono rade samo za par modela kundake.
Naravno ne bi želeo takav kundak za FWB da mi se ne sviđa.Ali bi bio uglavnom multifunkcionalan i pretežno bi pucao Br.

Ja ti goxy pucam ft jedno 12 godina, i nikad nisam mogao pucati s onim kukama, odnosno s onim but plateovima.
Meni to zapinje i u sjedecem polozaju samo mi smeta, nemirniji sam.
U stojecem polozaju pomaze, ali opet, koliko imas stojecih meta na natjecanju, mozda 6,po nekim pravilima, ostalo je sjedeci i klececi,ovisno o broju staza.
Tako da ne planiram nikakav posebni but plate uzimat, mozdaaa, veliko mozda ali jedan sto mi se prije svidio.
Sto se hamstera tice, da, to cemo vidjeti kako lezi balans u ruci kad se sve kompletira, to je najmanji problem.

Iskreno ja još ne pucam Ft samo pokušavam.Ovde u Srbiji nema još FT.Dao sam moj subjektivan sud i svakako bez probe kundaka moje zapažanje pada u vodu.
Meni adekvatniji butt plate pomaže.
Svakako nadam se da ćeš podeliti svoje iskustvo sa nama početnicima.

Nadam se nekom druzenju pa cemo razmjeniti iskustva.
Pucao sam ja i benchrest, ali to s vremenom nije zanimljivo.
Posebno s pcp puskom, ide svaka u 10.

Meni se takodje cini da je ovde akcenat na lepoti a manje na ergonometriji i balansu. Za BR bi bio idealan.
U svakom slucaju najbitnije je da tebi dobro lezi, i da si zadovoljan, i da ga u zdravlju dugo korstis…

Pa mislim kad bi kundak bio izvan balansa i nefukncionalan za ft, onda ju nebi svaki drugi covjek imao za natjecanje u ft-u.
Goxy kaze da tu kod vas ft nije zastupljen, onda ne znam zasto u svakom postu trazite dlaku u jajetu, i nista ne valja itd.
Pa nemaju ni meni smisla puske od 90 Joula u kalibru 9 mm kao zracno oruzje, koje moras punit svakih 5 hitaca,kao i pucanje na 80 metara.
To me ne zanima, ni ne pisem o tome,pa onda ne shvacam za nekog tko nije nikad drzao ft pusku u ruci, kako moze pricati kako je nesto izvan balansa, itd.
Bez uvrede nikom.
Ali ne bavim se ovim od jucer.
Vecina ljudi krene u ovaj sport iz neke potrebe da se dokaze, ili da pokaze da ima najbolju pusku, da gadja muhu u letu itd, kazem ja pucam 12 godina, i nije mi cilj pokazivati kako imam pusku i optiku od 5 000 eura, jer to ne cini dobrog strijelca.
A vecina tih koji se dodju pokazati i znaju sve o svemu, ne potraju dugo.
Lijep pozdrav.

Pa ne mozes sa 38 postova da se razumes u nesto. Ti si jos pocetnik. :)
Sala naravno ali mozda malo I ljubomora igra ulogu.

Znas, stvarno ne znam kako da nastavimo diskusiju, kad ja komentarisem parce drveta u plavoj boji koje jasno vidim kako izgleda, a ti prilicno smelo govoris o mom neznanju, iskustvu, sta sam drzao a sta nisam u rukama.
Ziv ti meni bio komsija, i sto dalje od mene…

Ja sam samo izneo moje mišljenje.Što bi rekao jedan moj prijatelj : ,,Mišljenje je kao dupe,svako ga ima!"
A što se tiče ljubomore mislim da to nije slučaj kod kolege Laneta i mene.Znam da i on uživa u lepim stvarima koliko i ja.
I da ponovim stvarno lep kundak ,a ostala mišljenja zaboravite.Jer mišljenje je.....

To parce drveta u plavoj boji su napravili ljudi koji su specijalizovali proizvodnju takmicarskih kundaka i kosta 600evra.
I sad mi treba da predpostavimo da oni nemaju pojma i nemaju ni jednog takmicara tamo da to proba i da sa fotografije odmah vidimo da tu nesto ne valja.
Verovatno taj kundak ne pasuje bas svakom ali dajte ljudi o cemu pricate?

Verovatno onda mislite da inzinjeri iz Air Armsa tek nemaju pojma kakve kundake stavljaju na svoje puske? Ako se radi custom kundak, to se radi ili zbog estetike ili zbog ergonomije i balansa. U najidealnijem slicaju se ove stvari spoje.
Ako pogledate moj prvi post u ovoj temi, videcete da sam napisao da je ovde akcenat na estetici, a da je ergonomija i balans u sasvim drugom planu. Takodje sam napisao da je najbitnije da je covek zadovoljan i da njemu odgovora.
Sto se tice same puske, imao sam TX200 i vrlo mi je poznata njena ergonomija u fabrickom kundaku. Takodje sam imao srecu da drzim u ruci par primeraka TX200 u custom kundacima. Na osnovu toga sam izneo svoj stav iza koga stojim.
A ove price o ljubomori i koliko je sta neko platio, to ostavite za pijacu i kafanu.

Pa zar je bitna cena parčeta drveta.?
Evo jedna FT postavka u zemlji gde FT još nije zaživeo...
IMG_20230423_115715545_HDR_copy_1600x1200.jpg
IMG_20230423_115646257_HDR_copy_1600x1200.jpg
Koliko ima ovakvih kundaka?
Pogotovo u ovoj boji i u ovakvoj postavci :D
Jel treba da pričamo o ceni kundaka ili da li mogu da dam svoj sud o LP kundaku?Uglavnom ovde pišem iz ličnog iskustva,a kada to nije slučaj navedem gde sam i od koga video i čuo.
Sada ide jedan fosna kundak koji je domaće proizvodnje i radi posao za šta je napravljen i daleko manje košta od jednog LP kundaka,kao što onaj Walther kundak daleko više košta od istog.
IMG_20230423_122913353_HDR~2_copy_1575x630.jpg
IMG_20230423_122922489_HDR_copy_1600x1200.jpg

Da li možda imam nešto iskustva kada pišem mišljenje o nekom kundaku?
Ili sam možda ljubomoran?
Ili jednostavno sam napisao ono što mislim,pa makar grešio.Naravno ovo je delić arsenala koji posedujem i nemam potrebu da ga pokazujem,a uživam za sve pare.
To isto želim kolegi Tiho982.
Izvinjavam se za off topic

Hadje svi da stanemo na loptu. Kakvo brisanje topica, ovde se moze nauciti mnogo o vise stvari. O kundacima, o kritici...
Uopste ne vidim poentu komentarisanja kvaliteta, balansa i slicnog necega naosnovu fotografija.
ni sam buduci vlasnik koj nije uzeo kundak u ruke pa ni sam ne zna o cemu se radi
da stanemo svi na loptu, izvucemo odbranu u liniju, i daj boze da uzmemo svi taj famozni kundak u ruke i vidimo jel nam pase.

Users who are viewing this thread

Back