Anschutz 8001

FT rules!!!!! ;)
Bice neko okupljanje nadamo se u Martu pa ko voli neka izvoli.
Tamo ce moci svasta de se vidi i proba naravno.
I ja bih svakako voleo da oprobam ajnsuca i taj famozni njegov okidac :D
Probaj jsb exact 4.52 mislim da ce to bolje pasovati od bilo kojih drugih dijabola pogotovo mnogo bolje od ovih sa ravnim glavama (koje su dizajnirane za 10m)

bullpuppcp said:
I ja bih svakako voleo da oprobam ajnsuca i taj famozni njegov okidac :D

Procitao sam negde na forumu da ima jedan kolega koga bije glas da je izuzetno zahtevan i razmazen po pitanju okidaca ali se ne secam ko to bese :D

hahahahahaha
to vec prerasta u bolest.....
mada mislim da nisam jedini kada su u pitanju okidacke grupe.
ima tu jos po neki covek koga to itekako interesuje a i to kako se slazu grupe na 50m i vise :mrgreen:

StefanS said:
Na prvi pogled mi se učinilo da je optika mogla da bude montirana malo niže i na većoj udaljenosti od oka, ali Vama to ne znači ništa jer je kundak podešavajući.
Morao sam da je pomerim dobrih 7 cm prema napred. Jeste da je stavljena prvenstveno za zabavu sa oslonca, ali udobnost gadjanja iz ruke nikako drugacije nisam uspeo da postignem. Slika mete pre i posle:

Attachments

• 20170129.jpg
    20170129.jpg
    149 KB · Views: 5,851
Kolika je bila udaljenost do ovih meta i koje ste dijabole koristili? Verujem da će sada biti dosta bolje. Koliko sam video po onoj slici, nije problem u dužini kundaka nego u udaljenosti orazine od optike, tj optika je bila postavljena preblizu obrazine. :)

StefanS said:
Kolika je bila udaljenost do ovih meta i koje ste dijabole koristili?
10m, RWS R 10 0,53g 4.49mm.

StefanS said:
Koliko sam video po onoj slici, nije problem u dužini kundaka nego u udaljenosti orazine od optike, tj optika je bila postavljena preblizu obrazine.
Jeste, i usled toga za gadjanje iz stojeceg stava bila je nevolja sa neprirodnim polozjem vrata; sada je balans malo vise napred, ali to ne smeta toliko.

Ovo je iz ruke pucano? Pošto je ona grupa sa naslona i sa diopterom na 10m bila u jednoj proširenoj rupi. Što se tiče balansa, možda je i dobro da bude pomeren malo unapred jer je tako mirnini prednji deo puške prilikom nišanjenja i gađanja iz ruke...? :)

Da, iz ruke, optiku sam pomerao napred da bih poboljsao ergonomiju za gadjanje iz ruke. Sa naslona na 10m je jedna rupa i to momentalno dosadi.
StefanS said:
Što se tiče balansa, možda je i dobro da bude pomeren malo unapred jer je tako mirnini prednji deo puške prilikom nišanjenja i gađanja iz ruke...? :)
To je generalno tacno, ali i stvar licnih preferencija. Kod mene je i ranije balans malo "vukao" napred, a sad jos vise, pa realno teska puska deluje jos malkice teze :)

Pa morate malo da je mrdnete takvu pušku kada gađate sa naslona, čisto da se vidi da ima više dijabola na meti! :-D
Po mom ukusu je to dobro, više volim kada je puška teška, baš iz razloga jer je mirnija i manje se pomera prilikom nišanjenja i pucanja iz ruke, a i kod mene je na skoro svim puškama balans pomeren malo unapred.

StefanS said:
Po mom ukusu je to dobro, više volim kada je puška teška, baš iz razloga jer je mirnija i manje se pomera prilikom nišanjenja i pucanja iz ruke, a i kod mene je na skoro svim puškama balans pomeren malo unapred.
Slazem se u potpunosti, ali razumem i one koji balans guraju unapred bez istancanog osecaja za meru :mrgreen:

Attachments

• DSC_0027.JPG
    DSC_0027.JPG
    1.6 MB · Views: 5,810
opet me ljudi gadjate u srce sa ovim slikama :D
Da nije na odmet da puska vuce ka napred samo je bitno da se sa time ne pretera.
Najbolje je da se nadje neki balans ali opet to sve zavisi od onog sto strelac preferira i onog setupa sa kojim strelac dobija najbolje rezultate

Teska vremena za cuvene britanske tjunere - Anschutz se vratio na "High Power" trziste:

Attachments

• 014620.jpg
    014620.jpg
    270.2 KB · Views: 5,769
  • 014626.jpg
    014626.jpg
    302.6 KB · Views: 5,769
IMG_0004.JPG

IMG_0001.JPG

Ozbiljna puška sa odličnim okidačem, nestvarno mi deluje rezultat posle prvog pucanja sa njom iz ruke na 30m. Osećaj na cocking leveru je neverovatan, nisam imao prilike da vidim bolji mehanizam.

Odličan rezultat i za optiku. Još kada se uzme u obzir način nišanjenja na 50m sa diopterom upucanim na 10m, gde je meta par cm ispod linije cevi (ni ne vidi se pri pucanju).... neverovatan rezultat, da nisam gledao uživo ne znam da li bih mogao da poverujem.

Decembarsko lecenje nervoze (10m)

Attachments

• IMG_0886.JPG
    IMG_0886.JPG
    328.2 KB · Views: 4,970
  • IMG_0905.JPG
    IMG_0905.JPG
    532.3 KB · Views: 4,970
Malo da osvežimo temu 😊

Anschütz 8001 sada ima Centra prednji tunel i Centra 3.0 Combi iris. Iskreno, za početnika je ova puška idealna za vežbanje na 10m i ulazak u svet ozbiljnog streljaštva.

Definitivno sam shvatio, kao što su mi mnogi i savetovali, da ću morati da uzmem jaknu i pantalone kako bih se dodatno učvrstio i lakše pravio uže grupe. Bez takve opreme je baš teško dugo ostati miran i ne umoriti se brzo, pogotovo kada pokušavaš da izvučeš maksimum iz sebe i puške.

Na levoj meti je bilo potvrđivanje upucanosti dioptera sa naslona i tu je prošlo 10 dijabola. Desna meta je gađana iz stava. Prvih hitac otišao je dosta desno, ali posle malo čačkanja oko dioptera i vraćanja centra pogodaka gde treba, pojavila se baš fina grupa od 5 dijabola...

Za pušku staru 10–15 godina stvarno se ponaša odlično i vidi se koliko kvalitetnu i preciznu cev ima.

Ima malo trzaja pri opaljenju i tu se primeti da nedostaju neke stvari koje imaju bolje opremljeni i noviji modeli, ali iskreno to su sitnice za nas amatere i nije baš da bi nam preko noći svi ti dodaci odmah napravili preveliku promenu u grupama... Ipak je vežbanje, tehnika i smirenost to što najviše pomaže..

Attachments

• IMG_4474.jpeg
    IMG_4474.jpeg
    374.3 KB · Views: 36

Users who are viewing this thread

Back