Artemis M16 5.5mm

Pozdrav svima zovem se Darko posedujem artemisa m16 5,5mm ima problem snjime sto nece da okine kad stavis metak u cev zatvoris je i povuces obarac.
Pritom je puska naravno odkocena i ima u sebi oko 200bara pritiska.
Pa me zanima dali bi mi neko mogo objasniti sta se desilo posto sam nov u svetu pcp pusaka.

Pozdrav kolege, novi clan od nedavno Dragan Milovanovic Obrenovac i od nedavno ponosni vlasnik artemisa m16 cal.22 boce sepic 9l sa fill stationom... Citao sam prilican broj tema vezano za kupovinu prve pcp puske i nacina punjenja pa sam se odlicio za ovu kombinaciju... E sad imam i nekih pitanja, ne poznajem nikoga ko radi u nasem vatrogasnom domu da bih ga pitao za punjenje boce, pa bih molio nekoga ko zna gde mogu napuniti bocu u okolini Obrenovca?

Radostan dan, mesec dana po kupovini M16, stigla je i optika pa, naravno, jedva dočekah da opalim par tanadi.
Puška je iz kutije, kako su je naši čelični prijatelji sastavili, samo je cev detaljno očišćena.
Ovo su projektili koje sam zasad nabavio.
Meta je na 25m, prva nula.
Brzine su bile sledece
RWS

Attachments

• Compress_20221228_124853_3109.jpg
    Compress_20221228_124853_3109.jpg
    272.4 KB · Views: 432
  • 1.jpg
    1.jpg
    69.8 KB · Views: 432
  • 2.jpg
    2.jpg
    95.1 KB · Views: 427
  • 3.jpg
    3.jpg
    106.5 KB · Views: 431
I slag, s tim da je slika okrenuta, POI su dole od crvene tačke.

Attachments

• Compress_20221228_124853_3516.jpg
    Compress_20221228_124853_3516.jpg
    462.3 KB · Views: 410
Radi regulacije brzine planiram zategnuti regulator kao prvo.
I drugo, da li neko zna, može li se jačina čekića regulisati nekim zavrtnjem, pušku još nisam rasklapao.
Pozdrav

Pre nego sto krenes da rasklapas pusku i stelujes cekic i regulator, probaj sa dijabolama sa zaobljenim vrhom koje su namenjene za tu snagu puske i daljine koje gadjas.
Dijabola sa ravnim vrhom je samo za 10m, snagu puske 7.5J, tj izlazne brzine cca 180m/s
Takodje, izlazna brzina moze da bude manja sa tezom dijabolom, tj vidi koja je najoptimalnija tezina dijabole za tvoju pusku, fabricki setovanu, da bi izlazna brzina bila oko 280m/s…

Rezultati jesu očajni sa ovim dijabolama, poslednje što treba da se koristi za puške ovog tipa. Plus JSB Knockout za koji ne znam da li je iko imao dobre grupe iz M16-ice.
Nabavi JSB Heavy, Exact od 1.030g ili Hades recimo pa onda probaj.

Sent from my RMX3370 using Tapatalk

Ne bih rekao da imaš problem u nekonzistentnosti brzine, pogotovo za dijabole.

Probaj za početak sa dijabolama od 1.0g do 1.4g, sa zaobljenim-poluloptastim vrhom što reče kolega Lane. Npr. JSB 1.03g, 1.175g; H&N Sniper Magnum 1.16g, Baracuda Match 1.37g.

Neki kolege su pisali da sa M16 nisu mogli postići dobre rezultate sa JSB Knock Out slugovima.

Hvala vam na brzim odgovorima.
Nisam znao da je ravna glava samo za male brzine.
Po sugestiji, uzeću preporučene dijabole, nadam se da će rezultati biti bolji.
Kakva su vasa iskustva sa preciznoscu M16 iz kutije, bez tjuninga?

Koliko sam citao i slusao preciznost je dobra u odnosu na dosta skuplje puske, a sve zavisi od dijabola, i ja sam skoro uzeo novu imam zalihu nekih dijabola 5.5 HN sa njima nije nesto precizna od Voje sam dobio savet da koristim Jsb i da tek onda mogu da imam dobru grupu, cim nabavim dzebanu i probam, javljam utiske...

Ajde za slagove, nije to za m16, al ove ostale 2... Ne znam bas dal je do dijabola, cak i na toj daljini. Obavezno probaj nesto malo teze da smanji brzinu, domed, pointed, nesto zaobljeno... Ovo je zlo lose za springericu od 100eur a ne za m16. Vidjao sam dosta tih pusaka na delu, sposobne za ozbiljne grupe na 25m, pogotovo 5,5mm.

Feinwerkbau 300S + Vector Optic Veyron 3-12x44AO
Cometa 220 Galaxy + Hawke Vantage 3-9x40AO
UX Perfecta RS26 + Walther 6x42AO
Zastava M56

Dijabole ovim redosledom , jsb heavy 1.175 , hades 1.03 g zatim monster redesigned 1.64 g a mogu I poneki slagovi ali njih moras da probas , recimo da sam ja nasao koji valjaju za m 16 ali pisem o tjuniranoj pusci I ne tvrdim da za svaku m 16ku valjaju ...

Ja sam takođe imao veoma lose grupe sa RWS ravnim dijabolama na 25m. Ali, cim sam krenuo da koristim JSB JumboExact, zatim JSB Heavy, a onda i JSB Hades, sve je postalo mnogo bolje, cak i sa puskom iz kutije. KnockOut nikada nije dao dobre rezultate, a HN dijabole nisu mogle da pariraju JSB-u. Naravno, ovo vazi za moju cev.
Treba imati u vidu da mnogo zavisi i od same serije dijabola, ali cak i sa losijom serijom- JSB ce gotovo sigurno dati bolje rezultate od ovoga sto si do sada probao.

Brate Nemanja, al si poranio :D
-Dec 29, 2022 2:54 am-

Da, I meni je čudno da baš tako baca, i to na samo 25m, ko' baba žito da seje.
Danas ću otići do Panima, mislio sam da uzmem test pakovanje 5.5, da ne kupujem celu kutiju nečega što mi nece trebati.
Jedino, vidim da ih je dosta u potkalibru 5.52, što ne znam kakvu razliku pravi, ako ista da dobar rezultat, a puna kutija je dostupna samo u cal 5,5 čisto?

Scorpio, iskreno poštovanje povodom tvojih rezultata sa finim podešavanjem.
Da li je ovaj monster iz test kutije onaj koji kao 3. preporučuješ, ili treba da bude baš redesign?

Gorpet2, nadam se da će se tvoj slučaj ponoviti i kod mene, valjda nije kamion prelazio preko ove cevi.

Attachments

• Compress_20221229_110522_2850.jpg
    Compress_20221229_110522_2850.jpg
    110.1 KB · Views: 313

Users who are viewing this thread

Back