Artemis M16 5.5mm

Lane said:
SrpcheTheGreat said:
ja to ne koristim, potencijalno loše za preciznost
Priznajem da ne znam zašto je preciznost ugrožena korišćenjem magacina. Ja ga koristim samo na pištolju, ali baš me zanima....
Glavni razlog bi trebao biti mogucnost ostecenja suknjice dijabole kada se gura prvo u magacin, pa iz njega u cevku..
@SrpcheTheGreat ovo sam video na netu da može da bude problem, a kako meni brzina gađanja ne znači ništa, jer pucam jedan po jedan polako, u streljani, onda i ne koristim.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Дамјан said:
Поздрав свима, од данас коначно власник М16. Само једно питање, на кутији и свуда пише калибар .22 , 5.5 мм , оквир са 11 места, мој има десет, радња не ради тренутно па да видим са вама ,јел и другима тако или је то нека посебна серија?

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Znači boles'je počela :D
Čestitam na prinovi , da uživaš sa novom igračkom i ispucaš gomilu olova !

Čestitam Damjane, dobrodošao u klub.
10 je mesta mesta u okviru , ono što se čini 11-tim je pleh retenzija za pellet probe kad je prazan magacin.

Avijaticar said:
Čestitam Damjane, dobrodošao u klub.
Хвала
10 je mesta mesta u okviru , ono što se čini 11-tim je pleh retenzija za pellet probe kad je prazan magacin.
Искрено не разумем. На претходној је писало девет и девет је и било, исто Артемис, овде пише 11 али има десет. Пише лепо, 4.5мм 13 места у оквиру, 5.5 мм 11 , и 6.35 девет. Није да ће нешто да ли промени али ми је само чудно.

Ево, десет комада. Пише и на кутији, а уколико добро разумем у кутији би требало и да је пикатини шина
f19d5c0a4d77845dad1be18a83aa4391.jpg
b1003e76c311ea9abbb2278f7a869eff.jpg
4e24b3a52a95f3294fd38d94a58862b7.jpg

Iskreno, to ni ne lici na Artemisov okvir kakav ja imam. Moj je crno zelen, po obliku je kao ovaj koji je nacrtan na kutiji. A i kod jos nekih kolega sam video isti takav. Moguce da su sada poceli da isporucuju pusku sa drugacijim okvirom, a tekst i sliku na kutiji nisu promenili 😄

Picatinny šina je 22mm i nijedan Artemis M16 je nema, barem koliko ja znam.

Sent from my RMX3370 using Tapatalk

Na kutiji (damjanova slika) jasno piše dovetail 12mm. Pretpostavljam da misli na dodatnu 12 na 22 šinu.

Могуће да за наше тржиште не иде додатна шина. Било би добро да иде, али мени више до оквира, да може 11 дијабола .

Чудне пушке ваља мушку главу!
Свака Артемис М16 једанаест путах одјекне,
а џефердар Дамјана
Десет пута једнако се чује!

Imam par pitanja:

- Koje uvećanje da uzimam za Long range za m16?
- Koja optika je tu najbolji spoj cene i kvaliteta, ja sad imam ovu iz potpisa, ali mi 9x deluje malo na 50+m?
- Koliko realno može da se očekuje dometa sa nekom preciznošću, da se gađa gong od 15ak cm?
- Da li su potrebni podešavajući nosači za Long range?

Hvala unapred na odgovorima!

Subjektivno gledano uvećanja nikada dosta.Ako se gleda precizno gađanje bez traženja više meta onda i jeste veće uvećanje bolje.Opet ako ima više meta koje treba optikom naći i pogoditi relativno brzo onda je bolje manje uvećanje sa širim vidnim poljem.Znači za neki precizni LR gde nam je poznata daljina veće uvećanje.
Podešavajući nosači su potrebni kada želimo da gađamo na većim daljinama a da meta bude u centru končanice...To opet ima svoje limite koji zavise od trajektorije zrna i mogućnosti elevacije kod optike.
Realno bi bilo da gong od 15cm možeš pogoditi barem 8 puta od 10 na 120metara sa tom puškom.Naravno da uvek može bolje,ali i gore.
Subjektivno sam mišljenja da je bolje uložiti više novca u dobru optiku i iskoristiti sve benefite iste.Svima su standardi šta je dobro ili precizno različiti i ograničeni smo budžetom namenjenim za opremu.Nadam se da sam barem malo pomogao.

Unapređenje optike mi je svakako sledeći korak. Ja sam sad u poziciji samo da pucam na 15m, pri čemu su to ove mete iz priloga, tako da daleko od toga da mi treba jača optika za to.

A kad otopli i izađem na otvoreno, zanima me da li će 20-24x biti dovoljno za te neke daljine za koje je sposobna puška?

Takođe, budžet mi je ograničen jer imam 100 prečih stvari pa ne bih davao preko šta znam, 300e plafon.
a37b4430c70e59dbbe15ef159f9f5168.jpg

Iskreno ja pucam uglavnom papir 25 i 50 metara i koristim uvećanje preko 40x .Nije mi strano da pogodnim i neki gong na većim daljinama ili mete na 70-100m.Opet ponavljam moje subjektivno mišljenje.

Users who are viewing this thread

Back