Artemis pcp

Chillybgd said:
Hvala kolege na savetima, sledeci vikend carape &pirinac :D

Optika je kineska Carl Zeiss 4-16x50.

Sve je kinesko, puska, pumpa i optika, jedino su dijabole H&N.

Planiram da uzmem JSB test set. Kao sto se vidi na slici moze da gadja u 2,5 cm na 50 m sto je za mene impresivno, ali definitivno je do strelca. Do sledeceg vikenda pozdrav

I ja imam tu optiku i prezadovoljan sam. Mislim da za ulozeni novac nema bolje. Sto se tice tih JSB test setova, to ne moras ni uzmati osim kao zeli s da probas sve dijabolje. Samo idi na jsb exact i nema greske, one od 18,13gr mislim. Meni su se te pokazale kao jako dobre, mada i one straton nisu radile lose. A ako hoces da se bavis destrukcijum uzmi polymag ili jsb beast.

Cesto se lomi izmedju 1.03g i 1.175g JSB, iako je i Monster Redesigned odlican vecinom, za Beasta treba i zvijer od puske (snagom) sto je ipak rijetkost...

Nemoj da zaboravis da dobro ocistis cev, puna je masti. I ne bi bilo lose da je skines kada je budes prvi put cistio da ti mast i truncice krpe (ili cime vec budes cistio) ne bi upadale u rupu kroz koju ti vazduh ulazi u cev (transfer port se zove, ako se ne varam)
Javi kada montiras optiku da li i dalje moze da ti stane u tu kutiju i ako moze, da mi kazes gde si je nabavio. I ja se razmisljam da je uzmem.

Lepotica, stvarno su je lepo napravili. Volim taj klasican izgled. Javi kako je proslo upucavganje i preciznost i obavezno uzmi jsb dijabole.

Na slikama stvarno lepo izgleda i deluje kvalitetno. Baš me zanima preciznost.

Sto se tice kvaliteta, siguran sam da je isti kao i Dianini modeli jer sam ubedjen da SPA ne pravi specijalne serije za Dianu, vec da su to iste puske koje se samo zovu drugacije.
Ne treba suditi o preciznosti odmah na pocetku. Kod mene se popravlja sa vremenom i posle par ciscenja cevi i nekoliko stotina ispaljenih diabola.
Znam da je jos rano da se ocenjuje dugotrajnost, ali za sada se nista nije poremetilo ili popustilo, cak sta vise, sada funckionise "gladje". Kao sto rekoh, i preciznost se popravlja.
Sto se moje puske tice, regulator dobro radi posao. Varijacije u brzini su minimalne i ne vidim nikakvo odstupanje od podataka na puskama sa huma i drugim cenjenim regulatorima.
Po mom misljenju, artemis je bolja kupovina od stormridera ako zelite regulisanu posku. Kada se na Dianu doda cena regulatora + ruke i kada se uzme u obzir da M22 ima veci cilindar i shraud i veca je puska, ja bih se opet pre opredelio za M22. Ako vam regulator ne treba, stormrided je savrsen za te pare.

kecman said:
Sto se tice kvaliteta, siguran sam da je isti kao i Dianini modeli jer sam ubedjen da SPA ne pravi specijalne serije za Dianu, vec da su to iste puske koje se samo zovu drugacije.
Ne treba suditi o preciznosti odmah na pocetku. Kod mene se popravlja sa vremenom i posle par ciscenja cevi i nekoliko stotina ispaljenih diabola.
Znam da je jos rano da se ocenjuje dugotrajnost, ali za sada se nista nije poremetilo ili popustilo, cak sta vise, sada funckionise "gladje". Kao sto rekoh, i preciznost se popravlja.
Sto se moje puske tice, regulator dobro radi posao. Varijacije u brzini su minimalne i ne vidim nikakvo odstupanje od podataka na puskama sa huma i drugim cenjenim regulatorima.
Po mom misljenju, artemis je bolja kupovina od stormridera ako zelite regulisanu posku. Kada se na Dianu doda cena regulatora + ruke i kada se uzme u obzir da M22 ima veci cilindar i shraud i veca je puska, ja bih se opet pre opredelio za M22. Ako vam regulator ne treba, stormrided je savrsen za te pare.
Potpisujem gore navedeno...

Ciscenje: Spricnuo par puta Balistol ulje u cev, provukao par puta plasticnu pa pamucnu cetkicu, pa slomio Umarex visedelni stap (uzecu jednodelni Hamdrles Rade), izmedju opalio par puta na prazno. Jako je bila prljava, crna mast.

Pumpanje: Od 125 do 200 bara trebalo 20 min. uz dotezanje adaptera na kome ne cureo vazduh, trazanje rukavica protiv zuljdva, skidanje duksa da se ne oznojim, brisanje znoja.

Montirao optiku pa izasao oko 23:00 j vocnjak na nocno gaxjanje. Opalio par diabola u dasku-nosac mete. Fenomenalan osecaj sto nema trzaja (prvi put PCP). Sutra upucavanje.

Jedva cekam da cujem nastavak. Par saveta: nemoj skidati duks zbog promaje i nemoj stavljati rukavice - to je kao da koristis kondom (jest sigurnije ali nemas taj osjecaj i hoces kolege strelci da ti se smeju?

Svet plus:
Za čišćenje cevi koristi strunu za trimer.Primera radi za kalibar 5,5mm strunu promera 2,3-2,5mm.presavijes je na pola i klestima stisnes vrh da ostane presavijen.Onda od usta cevi uguras strunu i kada izdje sa druge strane provuces krpicu i povuces strunu... Ponovis radnju vise puta i eto ciste cevi.

Rezultati posle prvog upucavanja. Udaljenost 12m, meta niza za 3m, poluoslonac, napred carapa sa peskom, stojeci stav, sagnut napred.

Mete su krugovi 23mm. Najbolja grupa 7mm Cometa 1.6g, pa 8mm JSB 1.6g itd. U metu br.6 greskom jedna dijabola umesto u br.5. Na drugoj slici raspored tipova dijabola odgovara metama. Bice bolje.

IMG_26042019_085841_(2048_x_1536_pixel).jpg

IMG_26042019_085922_(2048_x_1536_pixel).jpg

Najpre sedi za stol , naslon napred , naslon nazad ,jumbo heavy izricito velika kutija i ove grupe ce biti na 50 metara .
Stojeci nije merodavno , u svakom slucaju odlican pocetak :D

Daljina 30m, kosi hitac na dole, razlika 5m. Precnik kruga 58mm, grupa 25mm, H&N Sniper Magnum. Zbog kosog hics grupa se pomerila na gore.

IMG_26042019_094235_(1024_x_982_pixel).jpg

A sad opet pumpanje.

:D Prisećam se svog ushićenja kada sam opalio prvi put :lol:
Ali vramenom i ti i ona postajete bolji.
Te grupe mogu i moraju biti bolje.Stabilan oslonac i odmor posle pumpanja :D
I samo uzivaj.

Meni su grupe posle ciscenja cevi normalizuju posle 2-3 okvira sto mu dodje oko 30 dijabola. Mislim da i to ciscenje utice na grupe, ne znam koliko si opalio posle ciscenja ali nemoj prvih par desetina uzmiati u obzir

kircan said:
Meni su grupe posle ciscenja cevi normalizuju posle 2-3 okvira sto mu dodje oko 30 dijabola. Mislim da i to ciscenje utice na grupe, ne znam koliko si opalio posle ciscenja ali nemoj prvih par desetina uzmiati u obzir

Tako je. Ne razmisljaj o preciznosti sad. Upoznaj se sa puskom i posle stotinak ispaljenih i jos jednog ciscenja gledaj preciznost. Treba i regulatoru da se "razradi", treba i naci dijabole koje joj odgovaraju...

kircan said:

Kod mene ista situacija, kad ocistim wc prvih 20 30 dijabola budu katastrofa. Posje se sve lepo slegne i pegla super :)

Users who are viewing this thread

Back