Artemis pcp

Nipošto stojeći stav, osim iz zezanja! Ležeći ili sedeći, obavezno osdlonac ispod potkundaka (ili bipod) i oslonac ispod pete kundaka, da je puška maksimalno stabilna. Na taj način upoznaješ pušku i njene sposobnosti, jer si u velikoj meri eliminisao ostale negativne činioce.

Samo napred!

Bravo Ledeni , poenta je sta moze puska , strelac se polako gradi , sto bolji oslonac i ispitivanje mogucnosti puske...

Jos ova slika, za danas dosta (4 pumpanja za 24h). Isti uslovi, meta na 55m, tri hica H&N Sniper Magnum, meta 70mm. Dva hica 12 mm i treci (moj) flajer.

Za sada ova dijabola najbolje lezi.

IMG_26042019_215736_(735_x_1024_pixel).jpg

Odlicno, znaci preciznost je super. Meni pumpanje nije predstavljalo problem. Mozda zato sto imam 100kg, i pumpao sam samo od 160b do 200b. Mali spremnik bio pa je moglo za 5 minuta

Prvi pogoci na 100m (M22 5.5mm, H&N Sniper Magnum) u metalnu metu 250x250x3mm. I dalje nisam u prilici da primenim korektan stav za gadjanje, sedim na plasticnoj stolici sa nekakvim podmetacem, podkundak oslonjen na carapu sa peskom na ogradi terase. Nisam koristio Strelok ili neku drugu kalkulaciju, nego sam podizao koncanicu za po jedan mildot. Tek kada sam poravnao 5-ti dot sa gornjom ivicom mete pocela je ista da se odaziva sa tingovima. Od 5-6 dijabola 3x sam tako pogodio. Koncanica (9x) mi leti po celoj meti. Moram smisliti stabilniji stav. (Ne moze sa stola ni lezeci zbog konfiguracije terase sa koje gadjam.)
IMG_25052019_193908_(1024_x_768_pixel).jpg

Inace na 75m istu takvu metu pogadjam iz stojeceg stava bez oslonca ("iz ruke") bez problema (90%).

Jos dva zapazanje za M22.
1. Teze dijabole ox 1.6-1.7g na 50m lete po spirali, to vidim kroz optiku. Da li ne dobiju dovoljno rotacije...? Najvise leze dijabole od 1.1-1.2g.
2. Kada pucam iz okvira ponekad se dese grubi flajeri koji nisu do mene. Sa single tray-om toga nema sa municijom koja joj odgovara.

Ja nisam probao mnogo razlicitih dijabola ali su se meni za sada jsb exact jumbo heavy 18,13gr i polymag najbolje pokazale.
H&M nisam jos probao ali posle ovog tvog iskustva, probacu ih.
Probao sam neke Norica i lose su sto me i ne cudi jer su jeftinije ali me je recimo iznenadilo koliko su se lose pokazale jsb straton jumbo 15,89gr...katastrofa, lete u spirali, uzas.

Od H&N dijabola ne ocekujte perfekciju preko 50m. Sto se tice jsb i teskih dijabola 1.6g na primer one traze mnogo veci fps da ne bi pravile spiralu a to opet zavisi od cevi do cevi. Najbolje su ti jsb 1.03g za 5.5.
@Kecman od Stratona sigurno neces dobiti preciznost jer su spicaste dijabole i nisu pravljene za velike daljine.

zuxbg said:
Jos dva zapazanje za M22.
1. Teze dijabole ox 1.6-1.7g na 50m lete po spirali, to vidim kroz optiku. Da li ne dobiju dovoljno rotacije...? Najvise leze dijabole od 1.1-1.2g.
2. Kada pucam iz okvira ponekad se dese grubi flajeri koji nisu do mene. Sa single tray-om toga nema sa municijom koja joj odgovara.

Jsb 1.175 velika kutija , referentni broj (na poledjini kutije) da pocinje sa 2 ili 3 onaj sto pocinje sa 4 ne uzimaj .
U 5.5 cal. ni na jednoj pusci nisam bolje grupisao (grupisali) nego sa navedenima .
Teske dijabole traze vecu brzinu M.S. ali i trose vise vazduha (poprilicno) , ja sam probao experimentisati sa teskim i odustao ...

Juce kod Wooyadeen je upucana optika, i tom prilikom smo merili H&N Sniper magnum da je na 250 m/s, dok teža dijabola JSB EXACT MONSTER JUMBO (25.39) ide oko 200m/s. JSB EXACT JUMBO je priblizan Sniperu i tu je oko 250m/s.

Definitivno teze dijabole joj ne dgovaraju, moja preporuka H&N Sniper magnum ili JSB EXACT JUMBO, pa ko sta vise voli.

Mozda sa tim tezim mozes da gadjas na manje distance do 50m. Ja neki put koristim mk2 i ne bude bas kao sa exact ali generalno gledano nisu lsoe grupe

Evo konacno dodje leo vreme da se isproba Artemis M22 5.5mm.

Ispaljeno je oko 200 dijabola, 5x je punjena puska - boca je spas :D.

Vetar promenjivog pravca (sto donekle i daje car ovom sportu).

pogled-9-6-2019.jpg
sto-9-6-2019.jpg
50m-9-6-2019.jpg

Slika po meni odlicna u ovakvim uslovima, vetar je uticao i do 6cm po x/y osi. Meta je za Benchrest 25yard postavljena na 50 metara, grupa se jasno vidi gadjano je po okvir u svaku 11kom.

Svaka pohvala za Artemims.

Lepo , lepo , Artemis izgleda ispunjava ocekivanja , samo udri i videces svaki put sve bolje i bolje ;)

Ako pogledamo Artemis koji je trenutno najjeftiniji u kategoriji PCP-a, ovo sto pruza je iznad ocekivanog. Braca Kinezi su opravdali poverenje. Svako ko razmislja o springericama iznad 45K, preporuka PCP Artemis M-22 ili bilo koji drugi model sa regulatorom. S obzirom da je moja teznja usmerana ka Bencrestu 25m ili ti 50-Yard Benchrest-u, ova puska zadovoljava kriterijume, naravno da je nemoguce uporedjivati sa FX-om, ali verujem da moze da stane na crtu Spancima I Turcima… Do sledeceg gadjanja pozdrav.

Lepo provedeno vreme.A grupe će siguran sam vremenom samo biti bolje.

Probao sam M22 na 100m sa oslonca: plasticni bastenski sto (klima se), napred oslonac napunjen sa 3kg pirinca (AliExpres, nije dovoljno 3kg), pozadi carape-pesak. JSB 1.175g, velika kutija, serija 1, meta 25x25cm, bez vetra, 30C. Koncanica mi ovako miruje ali je okidanje tvrdo. Nisam merio, grupa je 10-15cm + jedan flajer.

IMG_17062019_094723_(1024_x_768_pixel).jpg

Kada gadjam bez oslonca iz ruke, grupa je 50% veca, ali mogu 5/5 da smestim u metu.

Znaci sledeca investicija-metalni sto i stolica (ma art. lafet). Za sada mi je zanimljivije gadjanje bez oslonca. Mozda probam da malo olaksam obarac (ne znam koliko je pametno, 45J, nema auyomatsku kocnicu).

Users who are viewing this thread

Back