Artemis pcp

Pa lepo ti pogadjas sa artemisom. Po visini ne setas tako puno, znaci regulator radi posao. A ovo po horizontali je do tebe, puske ili dijabola.

Artemis M22 - ponovo prevazisao ocekivanja

Danas je gadjana meta precnika 154,4 mm na 110 m sa dijabolama JSB Exact Jumbo 5,5mm 15,89gr (1,030g). Vetar promenjivog pravca 3-5 m/s. Najveci problem je danas predstavljala meta, odnosno crni krug gde je nemoguce videti pogodak (slede novi dizajn mete) na 110m bez Spoting scopa. Grupa 10 kom u 10cm, vise od ocekivanog. Sledece nedelje postaljamo nove zahteve pred M 22 na istoj daljini.

Pogled 1.jpg
Pogled 3.jpg
Pogled 2.jpg
110m.jpg
0-02-04-10d436ca6372656e7a574c848d7a852a7f73ddcd295eb5978a449a064c0bd2a4_full.jpg

Bravo, lepo ti to heklaš i dokumentuješ slovom i slikom ... Grupe će vremenom biti sve bolje i bolje, samo rokaj-snimaj👍

Bravo kolega, dobre grupe. Mali savet. Kad gadjas na tu daljinu, probaj da centar mete bude druge boje, mnogo je lakse nanisaniti sam centar, bar je to slucaj kod mene. Jesi li podesio optiku na tu daljinu, ili si koristio dotove?

Sto se tice saveta, to je definitivno tacno, definitivno mora biti druge boje da bi se videlo gde je pogodak, inace se u cnom ne vidi. Sto se tice optike bilo je malo vise matematike i racunjanja, tako da je Weaver Kaspa 2.5-10x50 pokazao svoju parvu sliku, klikovi rade fenomenalno, I nije problem dovodjenje koncanice na pravo mesto. Na toj daljini klik je negde priblizno oko 8mm. Uvecenje je na 10X sto bi u prevodu bilo jedan klik 7.25mm na 100m. Ta crna mrlja nije dozvoljavala da se preciznije uradi podesavanje, a ima poprilicno uticaja vetra s obzirom na daljinu i na tezinu dijabole. Moje misljenje je da Artemis M22 moze I mnogo bolje, a nadam se da ce to I potvrditi sledece nedelje. Drugar koji je bio danas na gadjanju nije verovao da moze da ostvari takvu grupu na toj daljini, buduci da smo dobrih 15-ak dijabola utrosili na dovodjenje na metu i jos 30-ak na dovodjenje u 112,4 mm koliko iznosi crni krug. Inace meta je uradjena po pravilim za malokalibarku na 50m, sledi joj izmene crnog kruga kako bi se videli pogotci I kako bi se grupisali sto blize krugu 10, naj verovatnije u crvenoj boji ili neka crena zasicenost 50%. Veliki pozdrav, I hvala na podrsci svim drugovima sa foruma.

Kad budes mogao naruci reaktivne mete te velicine koje imaju male kruzice da popravis metu posle pogotka.
https://www.ebay.com/itm/Birchwood-Casey-Shoot-N-C-Targets-All-Sizes-Shooting-Airgun-Rifle-Hunting/163319786230?hash=item26069e2af6:m:mIwt28uCj1potbIdUGyaPmg
To su od 6 inca tj 15cm stigne iz britanije za nedelju dana, vredi investirati, pogoci se vide odlicno sam centar je druge boje pa je lakse nanisaniti.
Kad budes mogao dobro bi bilo da investiras u neku optiku sa vecim uvecanjem 18x ili 25x
Razlika je nebo i zemlja.
Jedino je problem sto su dosta skupe, mislim da ne mogu da se onadju originali ispod 300e.

Grupa je odlična obzirom sa kojom je dijabolom napravljena.
SHOOT''N''C''TARGETS bilo u Balkan hanteru od 6'' kostale oko 10dinara komad.

kircan said:
10 dinara? Pa uzmem odmah 100 komada.
Ja kupio jesenas 100komada.Potrošio 5 komada jer su mi goleme za mojih 55m.
Ali za 100+ su odlične.
Od kineza imam 2" i 3" koje uglavnom koristim.
Inače mislim da su oni uvoznici Birchwood-a za Srbiju,ali pitanje je sta imaju na stanju.
20190609_194521-1305x979.jpg

Ja mislim da sam pokupovao sve što su imali :lol: Kada sam bio poslednji put, pre oko 3 nedelje, nisu imali.

ARTEMIS M22 - PONOVO IZNENADIO

Još jedno prelepo veče i naravno isto mesto, isto rastojanje - 110m, ista dijabola - JSB Exact Jumbo 5,5mm 15,89gr (1,030g), jedino se razlikuje temperatura, vlažnost vazduha, pritisak i brzina-smer vetra :D

Poučen prethodnim iskustvom, meta je redizajnirana da bi se napravio veći kontrast, kako bi se videli pogotci na toj daljini.

View attachment Meta 100 m.pdf

Ispucano je oko 100 dijabola, kao i obično bilo je vetra, a i kako bez njega. Cilj što bolja grupa od 11 pogodaka, napraviti grupu od 5, ostatak kontrolni pogotci. Sledeća fotografija je najbolji rezultat koji je večeras postignu (fotografija je skenirana meta A4 papir).

110-m-25-06-2019.jpg

Verujem da slika govori više od bilo koje reči.

Neko sledeće gađanje, zadatak ponoviti isto samo grupisati više pogotka, tipa 8 od 11, ali opet tu je dosta faktora koji utiču na rezultat.

Srdačan pozdrav

Eto! Jedna od najjeftinijih PCP pušaka kod nas! Za mene je posebno zadovoljstvo videti sjajne rezultate koje postižu ljudi sa opremom srednje ili niže srednje klase. Bravo!

Posle par meseci i 500-1000 dijabola prvi kvar na M22

Prosli put kada sam gadjao primetio sam oblacic gasa kako izlazi iz zone bravljenja pri opaljenju. Danas sam primetio kako se zatvarac pomera pri opaljenju i na kraju je "slagala". Kada sam probao da ponovo repetiram, ostao mi je zatvarac u ruci.

IMG_20072019_203239_(1024_x_768_pixel).jpg

IMG_20072019_203247_(1024_x_768_pixel).jpg

https://youtu.be/LgrjtRBovR

https://youtu.be/0F7bAgeGFJE
Bas zanimljivo za 4.5 , ako u obzir uzmemo i cenu odlicna puska i neverovatno norica dijabole ...

Mislim da je poceo da slusa savete koje mu ljudi daju u vezi PCP, mozda cak i pravi pauzu dok pumpa, a nije mi jasno sto ne uzme JSB svaki put i lepo da istestira svaku pusku sa istim dijabolama...

Kaze Darko "ovo ne znam čemu služi, ali ne držite me za reč" :lol:
Popravlja se za VP... Cak je stavio i karton ispod puske da se ne oguli dok pumpa.
Sto se tice testiranja raznim dijabolama i losijim rezultatima nego sto te puske mogu, ja smatram da to nije njegova krivica. On decko pokusava da izreklamira ono sto je dobio od sponzora. Ako njima nije u interesu da napravi sto bolji rezultat i imaju bolju reklamu, sto bi se on sekirao. Dali mu optiku od 4x.... Mozda oni ne uvoze bolje dijabole i optiku, nisam gledao njihov sajt...ali to je njihov propust.

Users who are viewing this thread

Back