Artemis pcp

Pa o tome nema govora, cak i ja koji sam totalni novajlija u ovome (godinu dana) mislim da znam vise o pcp. Sto kaze kolega "ovaj deo nemam pojma cemu sluzi". Kako mozes da radis review a nisi procitao ni onu knjizicu koja ide uz pusku...
Treba da mu ponudim mog streamline za review, garant bi i on napravio bolje grupe od mene sa diana dijabolama

beretta said:
Kaze Darko "ovo ne znam čemu služi, ali ne držite me za reč" :lol:
Popravlja se za VP... Cak je stavio i karton ispod puske da se ne oguli dok pumpa.
Sto se tice testiranja raznim dijabolama i losijim rezultatima nego sto te puske mogu, ja smatram da to nije njegova krivica. On decko pokusava da izreklamira ono sto je dobio od sponzora. Ako njima nije u interesu da napravi sto bolji rezultat i imaju bolju reklamu, sto bi se on sekirao. Dali mu optiku od 4x.... Mozda oni ne uvoze bolje dijabole i optiku, nisam gledao njihov sajt...ali to je njihov propust.

E, to je suština! Ja sam recimo dobar drugar sa ljudima koji drže Top Gun recimo i nekoliko puta sam im skretao pažnju na te detalje i ne kapiram kako oni tek tako daju pušku i neke "žnj" dijabole i kad Dare napravi grupu na 50 m od 5 cm i kaže kako je to super, oni kažu okej, zadovoljni smo?! Rekao sam im jednom, da ako već Dare nema vremena ili volje da uzme bar 7-8 vrsta dijabola, pa testira natenane sve, onda makar može na netu da sazna za pola sata koje dijabole određena puška najbolje nosi i da video uradi sa njima. Mislim, jasno mi je, u interesu im je da Darko puca recimo Diana municiju, ali zar im ne bi veću korist donela grupa od 2 cm na 50 m ili 5 cm na 100 m, pa neka je JSB ili nešto deseto?

zuxbg said:
Posle par meseci i 500-1000 dijabola prvi kvar na M22

Prosli put kada sam gadjao primetio sam oblacic gasa kako izlazi iz zone bravljenja pri opaljenju. Danas sam primetio kako se zatvarac pomera pri opaljenju i na kraju je "slagala". Kada sam probao da ponovo repetiram, ostao mi je zatvarac u ruci.

Voja popravio: popustio je sraf (za bravljenje?), odn. lak za fiksaciju navoja, izašao iz tela zatvarača više nego što treba pa sam ga slomio prilikom repetiranja. Mislim da je Voja napravio novi šraf, nismo čekali da dođe rezervni (neka me ispravi ako grešim).

Pošto mu je valjda privi put da servisira Artemis PCP, kaže da je korektno urađen mehanizam.

Komentar na DumDum opis Artemis M16: Zastupnik (Panim) drži Norica dijabole, meni je dao par kutija kada sam kupio pušku i pumpu. Testirao sam ih sa M22 i ne mogu da se poredi sa JSB i H&N. Nisu imali optike primerene za PCP, video sam samo za Airsoft.

Komentar na DumDum opis Artemis M16: Zastupnik (Panim) drži Norica dijabole, meni je dao par kutija kada sam kupio pušku i pumpu. Testirao sam ih sa M22 i ne mogu da se poredi sa JSB i H&N. Nisu imali optike primerene za PCP, video sam samo za Airsoft.

Predtpostavio sam da je tako, ali to je onda loše testiranje puške, a vlasnicima radnji valjda je u interesu što bolji review da se odradi. Ja da sam vlasnik neke radnje, uslovio Darka da nadje solidnu optiku i JSB dijabole, pa da onda testira. Radi boljeg poredjenja raznih modela trebalo bi da ima neku svoju optiku koju će da koristi prilikom testiranja. Kad već postoje promenljive u smislu vremenskih prilika, ne mora dodavati i optiku i dijabole u tu jednačinu.
Da me neko ne shvati pogrešno, ja sam malo veći ljubitelj vatrenog oružija i ovo što Darko radi je super za vatreno oružije, trudi se, kopira neke testove sa neta, ulaže svoje vreme i sredstva i za to kapa dole.
Za vazdušno oružije on šta radi nije testiranje, nego predstavljanje i to je sasvim ok velikoj većini ljudi. Nema nas mnogo koji znamo gde greši i šta bi trebalo, a šta ne da radi. Većina ljudi na VP gleda kao igračke za plinkanje iza kuće, posepodnevnu zabavu i kao što on radi, gadja paradajiz na 40m i super srećan.

Inače mene je Artemis bas prijatno iznenadio, ali sam se uvek mislio kakav li je kvalitet kad se rasturi....eto sad imamo i info od Voje da je puška korektno urađena, što me bas raduje. Verujem da će oni podizati kvalitet vremenom i sve se više priblizavati kvalitetom renomiranim proizvodjačima. Što bi rekao profesor mašinstva Momčilo Milinović "Kinezi su genijalan narod koji savršeno radi Copy-Paste".

Isto mislimo. Samo bih dodao na i ovakav kakav je sada taj Artemis sigurno može da se nadogradi, ušminka i pretvori u još bolju, precizniju i lepšu pušku.

Licno me impresionirala grupa na 80 M sa Norica dijabolama i optikom 4x pa uz sve to 4.5 mm , znajuci cenu , komplet puska optika pumpa dijabole , oko 650 eura , malo strelaca (ne mislim niko)moze da se pohvali takvom grupom na 80 M i sa duplo pa mozda i 3 puta skupljom opremom .
Vec smo utvrdili da Dare nema veliko znanje o v.p.
Zakljucak ,Artemis (makar testirani primerak)odlicna puska...

zuxbg said:
Voja popravio: popustio je sraf (za bravljenje?), odn. lak za fiksaciju navoja, izašao iz tela zatvarača više nego što treba pa sam ga slomio prilikom repetiranja. Mislim da je Voja napravio novi šraf, nismo čekali da dođe rezervni (neka me ispravi ako grešim).

Pošto mu je valjda privi put da servisira Artemis PCP, kaže da je korektno urađen mehanizam.

Da, popustio lepak za navoj (bilo ga je ali nije bio u funkciji). Nisam pravio šraf, stavio sam novi u kvalitetu. Blok i ostali delovi su me prijatno iznenadili. Nisam se nadao da ovako bude urađena puška u najnižem cenovnom rangu. Upoređivali smo bolt sa kometom i to je baš uvreda i ponižavanje za artemis. Za razliku od tehnologije izrade komete, ova puška je stotinak godina ispred i dizajnom i izradom.

Da pitam samo , kad sam juce ili prekjuce gledao Darkovo predstavljanje Artemisa ucinilo mi se da je reko da puska ima regulator ali kasnije u klipu gledajuci pusku cini mi se da nisam video drugi manometar to jest onaj koji pokazuje pritisak u regulatoru ?! Pa me interesuje da li ovo puska ima regulator ili ne ?

Ima regulator i jedan manometar koji pokazuje pritisak u cilindru.
Artemis M16 <=> Diana Outlaw

Nema i ne treba da ima drugi manometar kao ni vecina pcp pusaka , a ima regulator , 2 manometra ima samo poneka puska iz vise klase...

Drugari ovaj forum je pravo mesto da se nesto nauci. Darko je jedini koji nesto radi, nismo svi dovoljno dobri u onome sto radimo jer svakim danom ucimo nesto novo. Zelim da vas obavestim da uskoro pocinje snimanje video materijala koji ce se emitovati na youtube kanalu Serbian Airguner od septembra-oktobra. Tema iskljucivo vazdusno oruzje, ideja je da se pruze informacije o svim pitanjima, pocev od zakonskih propisa pa sve do predstavljanja i testiranja vazdusnog oruzja i opreme. No da se vratimo na Artemis, imao sam prilike za vikend da ga testiram tokom celog dana, razlika u grupisanju ujutru-podne-vece na 25 m varira od 8m do 15mm za grupu od 5 kom. Vetar temperatura i sve ostalo. Jos jednom ponavljam za taj cenovni rang puska je odlicna. Da ima bolji okidac i jos neke sitnice ne bi bila ta cena i ne bi bio toliko nepoznat brend u odnosu na primer FX. Ali svakako ima svoje mesto na trzistu. Da li utice okidac na grupisnje, da koliko - poprilicno, a da li je presudno za uzivanje u rekreativnom gadjanju ne bas. Svaka puska ima svoju manu i nedostatke.

Vladapk said:
Pitanje za poznavaoce artemis modela m 16 i m 22 sta bi bio vas izbor, unapred hvala

Nemoj da se naljutiš ali ovo je baš baš loše pitanje. Pitao si šta je bolji izbor, jeftinije sa manje mogućnosti ili skuplje sa više mogućnosti. Pitanje je samo koliko ti nije puno da daš para za hobi.

Gledam prema svojim mogucnostima nesto sto nebi bilo preskupo, a da ne bude skroz nepouzdano, novac se prikuplja polako a ni porodica ne sme da trpi i tako se oteze a svakodnevno izlaze novi modeli meni licno je waltermaxmator zapao za oko ili fx strimline

Nijedna od pomenutih nije nepouzdana i za svoju cenu svaka je dobra. Različita im je cena i svaka sledeća (skuplja) donosi nešto novo ili bolje. Uvek ima za još malo više para nešto bolje, tako da je najpametnije prvo odrediti budžet pa krenuti dalje.

Stigo nam artemis p15 u srbiju. Isao sam da ga vidim i vec prodato nekoliko komada. Inace ne volim bullpup izgled ali ova izgleda mocno. Nazalost kosta 70000 din ali opet to je 60000 manje nego skyhawk samo sa drugacijim kundakom. Mislim da imaju i m16 u .25 ali tad nije bio izlozen. http://panimshop.com/proizvod/p15-pcp-55mm/ . Drug ce ovih dana da pazari jedan pa ce biti par slika i mozda neko predstavljanje ako ga ubedim da napravi nalog na ovom sajtu.

Više puta smo na ovom forumu upoređivali Artemis i Diana modele pušaka koje se prave u Kini u fabrici SPA (Shaoxing Snowpeak Air Gun Factory) i razmatrali ima li nekih razlika među njima, ili su to potpuno iste puške samo drugačijeg imena ili eventualno kundaka.
Pre oko dve godine, kada je Steva prvi put predstavio Diana puške rađene u Kini, glavni menadžer Diane je tvrdio da oni u fabrici biraju bolje komponente i da bolje kontrolišu proizvodnju delova koji će se ugrađivati u Diana puške.
Naravno, niko od nas nije mogao, niti može, da 100% potvrdi tu priču, niti mi možemo tačno znati kakvi delovi se ugrađuju u Artemis, a kakvi u Dianu, ali Steva je upravo objavio video posvećen Skajhoku (Skyhawk), u kojem iznosi neke zanimljve činjenice vezane baš za to ima li neke razlike, osim u kundaku, između Diane Skyhawk i Artemisa P15.
Po svemu sudeći, neke razlke ipak ima, a ona se ogleda u boljoj kontroli cevi koje se stavljaju na Dianu, neke detalje mehanizma kao i samog okidača (dvostepeni ili jednostepeni).
Vredi poslušati svakako. Priča o tome počinje već na 1:30 min.

https://www.youtube.com/watch?v=WEJ3NZln3W8

Users who are viewing this thread

Back