Artemis pcp

Da , ovaj Steva je zaista ok lik ali sam ipak misljenja da je on lepo placen da testira i na neki nacin reklamira neke modele i proizvodjace , bilo bi zanimljivo uporedno testirati Artemis i Dianu i videti postoje li stvarne razlike brzina/precinoznost i na neki nacin utvrditi kakva im je zavrsna obrada .
Definitivno je jedno nije Snowpeak kopirao Dianu i dao Diani ime vec je to nekako obrnuto .
Imao sam neki dan prilike ispucati par dijabola iz Diane p 1000 (nema bas neke veze)i mislim da nicim ne opravdava cenu...

Diana P1000 se izrađivala u Nemačkoj, ali svi kažu da nije baš uspeo model. Bio je to njihov prvi pokušaj ulaska u PCP segment.
Nego, u ovom videu Steva se ipak ogradio, rekavši da je takve informacije dobio od menadžera iz Diane. A čini mi se da je neko na ovom forumu već napisao da mu deluje da je Diana nešto kvalitetnije urađena od Artemisa, samo ne mogu sad da nađem.

Ma da slazem se , bas mi to sto je p 1000 prvi a i neuspeo model Diane mi nekako govori da je kombonacija sa kinezima Diani donela idejna resenja i tehnologiju a kinezi su dobili zvucno ime sinonim za kvalitet.
I ja se secam pisanja o kvalitetu i opisa da je Diana kvalitetnija .
Sve nam je pretpostavka dok neko ne istestira uporedo oba modela (proizvodjaca)

Diana skyhawke u laminatu mi je baš privukla pažnju,ali cena kod nas od 120000 dinara je....
Može da se nađe za 650-700eur u Eu.Sve jedno kako krstili Spa,Artemis p-15 je koliko sam istražio solidna puśka za taj cenovni rang.Koliko sam shvatio ta platforma je ok za 4,5 i 5,5 kalibar.Dok 6,35 ne može da izgura lepo.Darko iz CARMa urdio je odlične modifikacije sa njegovom p15.To je onaj Darko što radi magazine i single shotove.Iste poseduju Zvezdan,Pani i na kraju gospodin Ledeni.A za razliku između skyhawka i p15 znam samo iz zvaničnih obaveštenja i po nekog opisa.Tipa bolja kontrola kvaliteta,izmenjen okidački mehanizam,čak i sklapano u Nemaćkoj.

Meni se svideo m 16, gledajuci njegovo predstavljanje na kanalu dum dum lepa i elegantna puska i jos precizna sa onom optikom koja je kako mi iz panima rekose skoro jevtinija nego boks cigara, ne smem ni da pomislim sta bi bilo sa nekom kvalitetnijom. Ako je celokupna serijska proizvodnja na ovakvom nivou preciznosti
onda Kinezima svaka cast

Pozdrav svima na forumul.

Kupio sam Artemis m22 na ovogodisnjem loristu. Namontirana Diskaveri optika 6x24x44 sf.
Trenutno se jos upoznajem sa puskom .Mogu da kazem da prija prelazak na pcp .

Attachments

• IMG_20191003_171809.jpg
    IMG_20191003_171809.jpg
    201.8 KB · Views: 2,150
  • IMG_20191003_171723.jpg
    IMG_20191003_171723.jpg
    184.6 KB · Views: 2,150
  • IMG_20191003_161857.jpg
    IMG_20191003_161857.jpg
    206.9 KB · Views: 2,150
knez said:
Pozdrav svima na forumul.

Kupio sam Artemis m22 na ovogodisnjem loristu. Namontirana Diskaveri optika 6x24x44 sf.
Trenutno se jos upoznajem sa puskom .Mogu da kazem da prija prelazak na pcp .
Nek te lepo služi i da ispucaš tone dijabola :D

P. S. Ovde je pravilo da se novi članovi ukratko predstave u topiku,, Novi članovi pozdravljaju".

P. P. S. Iako si na forumu godinu dana kao član, ali nisi imao postova tako da za predstavljanje važi pravilo ;)

Pozdrav drugari,

evo da se i ja nadovežem, kupih i ja na ovom sajmu puškicu, Artemis P15. Po mom ukusu puškica je vrhunska, neki minimum koji sam tražio ispunjava, a to su da je lagana, kratka, dobra na okidaču. Prvo testiranje sam uradio u subotu na 35m, odličnu grupu pravi sa dijabolama JSB 1.03g kao malo lošiju sa domaćim dijabolama Sport S 1.06g.

Attachments

• 35 m Sport S.jpg
    35 m Sport S.jpg
    369.8 KB · Views: 2,110
  • Artemis P15.jpg
    Artemis P15.jpg
    724.7 KB · Views: 2,110
Hvala skorpio,
Šta se tiče brzine nisam hronirao na hroni, ja imam stari moj provereni metod merenje brzina na osnovu pada dijabole na meti, ispostavilo se da je brzina 269m/s sa dijabolom JSB 1.03g.

Imam u planu, da u skorije vreme izvršim hroniranje sa ciljem da vidim koji je spread, i koliko imam pucanja po jednom korisnom cilindru.

Napomenuo bi, da me je prijatno iznenadila domaća dijabola Sport S, ne pravi grupe kao JSB, ali 35, 50, 75m male kutije od dijabola sam pogadjao iz prvog hitca.

Ima vremena za igranje.

To su extra rezultati , izgleda voli i ove domace dijabole sto je super hehehe ekonomski gledajuci a sa jsb izgleda ko sa puskom iz vise klase sve u istu rupu , odlicno :D

Puska je pravo sa sajma bila kod mene na probi.Mogu reci da je fabricki okidac poprilicno tvrd pa sam morao da ga olaksam.Ocistio cev i krenuo sa upucavanjem.Na 21m sa jsb 1.17 izbija rupe od 4mm.Posle toga se krenulo na 35m.Stvarno lepe grupe i lep potencijal pikazuje P15.Desi se poneki flajer .Rukom sam ubacivao dijabole u cev tako da ne znam kakva je sa magacinom..Guglajuci sam video da su mnogi radili preradu srauda,ili ugradnju prigusa .

https://www.instagram.com/p/B3Kt_oMIPwQ/?igshid=1dbpkbkeu8iqu
https://www.instagram.com/p/B3NDRMGoH1k/?igshid=133omqp6bkkbt
https://www.instagram.com/p/B3KsdJkozli/?igshid=19vrunyz9207y

Crvic za stelovanje tvrdoce okidaca sam zamenio za malo duzi ,da bih mogao da vratim kontra maticu na njega.
To je bio ceo rad za to jedno poslepodne.
A trenutno kolega Zex radi na modifikaciji srauda,tako da ce uskoro biti vesti i o tome.

Zex svaka čast na izboru. Nek te lepo služi. Meni lično se Artemis p15 sviđa i video sam da postoji dosta modova za nju.

Users who are viewing this thread

Back