Artemis pcp

skorpio said:
Malo tuninga i extra puska 😀.
Ako nije tajna kolika cena bila na sajmu ...
Cena je bila 69900 rsd, evo malo sam je utišao, još samo i da uradim externi modelator zvuka, i bog da me vidi :roll:

goxy said:
Zex svaka čast na izboru. Nek te lepo služi. Meni lično se Artemis p15 sviđa i video sam da postoji dosta modova za nju.
Hvala goxy, šta se tiče svidjanja Artemisa p15, i meni se svideo, tako da sam pored dva fx kupio i njega, kao šta sam naveo u ranijem pisanju, dobio sam ono šta sam tražio, lagan, kratak, dobar na okidaču a i precizan, naravno pucano je do 70 m, video sam na youtube neke pogotke na 100m i +, meni lično završava posao recimo max od 90-100m. Ima potencijala za tu daljinu.

Attachments

• Vikleri.jpg
    Vikleri.jpg
    290.4 KB · Views: 1,796
  • Kroz objektiv.jpg
    Kroz objektiv.jpg
    364.5 KB · Views: 1,796
  • Smanjivanje buke.jpg
    Smanjivanje buke.jpg
    219 KB · Views: 1,796
Artemis firma je ispala sasvim korektna. Pokazale su se kao precizne i pouzdane sudeći po iskustvima koje kolege podelile.

Ako će mo porediti P15 sa CZ, Goran mi reče da na nekih 20m ili malo više su skoro identične sa pogotcima. Nadam se da će to Goran malo bolje pojasniti jer je on to i testirao.

Ako je Artemis u ravni sa CZ, onda to prelazi sama očekivanja.

Evo okačiću još koju sliku, dve su "mete" gadjano iz ruke naravno naslonjen da drva, za mene su ti pogotci sasvim korektni, pošto nije gadjano sa dzakova.

Attachments

• 61m Sport S (2).jpg
    61m Sport S (2).jpg
    624.7 KB · Views: 1,772
  • 61m JSB.jpg
    61m JSB.jpg
    618.2 KB · Views: 1,772
  • Drva.jpg
    Drva.jpg
    536.2 KB · Views: 1,772
Vrhunske grupe , neverovatno , da je sa dzacica u praksi moze samo bolje , makar bolje od ovoga tesko i sa mnogo skupljom puskom ...

Kolege, ja bi još da se ogradim od nekog jačeg ocenjivanja Artemisa P15, iskreno puška se pokazala na 35m vrhunski, ovo šta sam pucao sa gore postavljenih slika (61m) je po meni odlično, ali, ja bi da vidimo neke grupe na 50m, 70m pa ako i teba 80 tj. da vidimo do koje daljine drži dobre grupe.

Lično mislim da je ona (Artemis p15) sada sredjena za jedno dobro testiranje, e sada ima još jedan par opanaka, u zadnje vreme sam čuo razne komentare za kvalitete dijabola (JSB) neki kažu kod 5,5mm ne valja 4, u 6,35mm ne valja 1 itd, iskreno ja sa ovima kojima sam pusao su bile JSB 1.03g u plavoj kutiji (cometa), i pokazale su se odlične. Sada sam uzeo za testiranje u MP Tropicu JSB 1.03g sa brojem 1.

Nadajmo se da valjaju te dijabole!

Rđavoj cevi i brojevi smetaju :lol:

Šalu na stranu ovo su grupe za respekt.

Koliko smo mogli da vidimo, Artemis, odnosno SPA puške su se dobro pokazale (za sada) i ljudi su zadovoljni konstrukcijom, preciznošću i cenom.
Mene sada najviše zanima kako će se pokazati na duže staze u smislu dugotrajnosti, potencijalnih kvarova i slično. Ako se i tu pokažu dobro, onda smo stvarno dobili puške za respekt, bez obzira na nešto skromnije poreklo.

Sto se tice 21m i 35m pucano sa jsb dijabolim i bez faktora vetar puska je za respekt.Izdvojio bih probu sa 21m,cista hirurgija.E sad sa 35m sabije dijabolu na dijabolu 5,6,7 kom i onda iznenadni flajer,pa opet u grupu.Dijabole nisam sortirao.Da li joj je potrebno da reg. legne kao i ventil?Valjalo bi mali sortirati dijabole pa na hroni,kao i proveriti pritisak i rad regulatora.Pucano sa Hawketom x24.

Pozdrav svima, evo danas se malo pucalo na 50m, rezultati su odlični...

Ova slika koja je postavljena je druga po redu meta na 50m, kod prve sam uradio video zapis ali ne i snimak. E sada kod prve mete na 50m sam imao dva flajera (vidćete kada ovih dana postavim video) a ostalih pet je identično ovoj grupi.

Da napomenem, korišćena je dijabola JSB 1.03g, dijabole su cometine i sa njoma sam prezadovoljan, or sutra idu crveme iz MP Tropica.

Attachments

• cometine dijabole.jpg
    cometine dijabole.jpg
    204.1 KB · Views: 1,693
  • 50m 5 kom.jpg
    50m 5 kom.jpg
    337.7 KB · Views: 1,693
to su jsb zapakovane za cometu, ja imam takve roze koliko se secam bile su malo bolje grupe nego sa jsb original

Ja bi sutra probao 60m ako mi vreme dozvoli, danas sam ima peh, shroud koji sam radio se pokvario pa sam tu dosta vremena izgubio, inače bi bilo danas i 60m.

Nadam se da će i tu biti dobri rezeultati ;)

Attachments

• Image-9818.jpg
    Image-9818.jpg
    420 KB · Views: 1,658
  • Image-5451.jpg
    Image-5451.jpg
    471.7 KB · Views: 1,658
  • Image-8337.jpg
    Image-8337.jpg
    411.4 KB · Views: 1,658
Flajer sa prve mete je prva dijabola, posle je sve bilo spojeno. Na 50m 15mm spolja. Od 220 do 120 bara 55 gadjanja.

Users who are viewing this thread

Back