Artemis pcp

Evo drugari ja bi današnji dan da zokuružim sa pričom od 70m.

Kao šta smo već pisali, očekivanja su bila velika ali ih je i Artemis ispoštovao, grupe koje pravi od 35m pa do 70m su savršene, medjutim kada sam pucao na 70m za test, od 5 dijabola sam imao jedan flajer, o flajerima je Goran već govorio, ali ostaje još da u malo dužem periodu pogledamo ponašanje p15, i da li će se ponavljati ti flajeri. Već sam pisao, ali da ponovim, optika je poštovala daljine i klikove, dijabola JSB 1.03g, brzina 270m/s.

Da se ne lažemo, pucao sam i na 100m, ali kada sam pucao bio je već prisutan zamor kod mene a i mesto je takvo da tog prokletog vetrića nema rano ujutro i u kasno popodne (ja sam pucao već je bilo 13h), tako da sam na 100m imao pomeranja od 2-3 md u levo.

Iskreno danas sam toliko pucao da su me skoro oči zabolele, izgubilo se na koncetraciji, ledja me muče od petka, te ustani, te sedni, te idi do mete pa se vrati itd, itd.. znate i sami da se onda gubi na efikasnosti prilikom gadjanja u metu.

Još da navedem i ovo, da se ne zaboravi, probao sam ponovo danas dijabolu Sport S na 72m, ima lepe pogotke, mada bi se valjalo jednog vikenda i sa tim testom poigrati. Takodje ja bi za neki vikend ako bude lep kao današnji, probao dijabolu JSB 1.03g još na 80m i 100m, dalje se nebi igrao.

Pustiću i snimak, ali vidim da na kompu ne može da se rotira (ili ja to ne znam da odradim) ali ko gleda na telefonu može lepo da vidi.

https://www.youtube.com/watch?v=5u6lO3lO81g

Attachments

• Artemis P15 70m.jpg
    Artemis P15 70m.jpg
    292.4 KB · Views: 2,143
Ovo je premasilo ocekivanja od p15.. Nisi izmerio ali odokativno to je grupa od 2cm. Iskren da budem nisam mislio da je artemis sposoban za tako nesto. Ako tako nastavis na 80 i 100 ima svi da pokupujemo artemise...

Ono je meta od 2" pretpostavljam, a pogodci
su u 1" delu mete. Tako da je ctc oko 12mm na 70metaraa.
Ovo su konstatacije i opet realno koliko pušaka može to bolje u 5.5 kalibru.

Nemam reči. Odlično! Ja jutros nisam na 50 m mogao da uteram pet komada u 2 cm. Četiri budfu super i onda peti proširi grupu na 3 cm, pa kad sam video ovo tvoje zinuo sam :p

ZEX said:
Evo drugari ja bi današnji dan da zokuružim sa pričom od 70m.

Kao šta smo već pisali, očekivanja su bila velika ali ih je i Artemis ispoštovao, grupe koje pravi od 35m pa do 70m su savršene, medjutim kada sam pucao na 70m za test, od 5 dijabola sam imao jedan flajer, o flajerima je Goran već govorio, ali ostaje još da u malo dužem periodu pogledamo ponašanje p15, i da li će se ponavljati ti flajeri. Već sam pisao, ali da ponovim, optika je poštovala daljine i klikove, dijabola JSB 1.03g, brzina 270m/s.

Zex iskreno znaš i sam da Royale 400 u istom kalibru pravi takve(možda malo bolje :lol:) grupe na toj razdaljini samo što on to radi konstantno. I to sa jumbo heavy. Tako da sam mišljenja da je ova puškica odlična, posebno uzevši u obzir cenu i pedigre.

Evo par screenshot ova sa jedne Artemis grupe sa fejsa.Oni su isli u pravcu pravljenja novog pellet probe od mesinga da bi probali da eliminisu flajere.Navodno postoji mogucnost da oreginalni pellet probe deformise suknju dijabole .

Kojom bryinom treba da gurnes side lever da bi ostetio suknjicu, ili mozda da upre u nesto pa da iskrivi. ne verujem da se to bas dogadja tako cesto da redovno izaziva flajere. Mada uvek je lepo kad se nesto cacka oko puske...

još na nekim puškama to rade i ima logike jer ako su dijabole selektovane jedino šta može da se desi da budu flajer je pelet probe ili promjena brzine

Baš ovo sam video i po mom mišljenju ima logike. Da li se ovo oseti u praksi ne znam još uvek, mada na Stormrideru pellet probe hoće pomalo da zeza povremeno kod ubacivanja dijabole u cev.

Evo da još stavim jednu sliku od nedelje, to je meta na 73m, pucano sa Sport S dijabolom, e sada moram da vam kažem sledeće, na optici mi nisu isti klikovi za JSB 1.03g i Sport S 1.06g, neznam zašto ali oko 2 mildota Sport S pada za razliku od JSB.
Nisam testirao Sport S, nego sam hteo za svoju dušu da pucam, pa kako bude da bude.

U istu metu je bilo traženje klikova ili fino riktanje istih kao i pucanje preko 18 dijabola.

Da pojasnim metu, tu je bilo i pre gadjano, nisam hteo da menjam papir i da stavljam nove mete, samo sam prelepio rupice i satavio manju metu na centar. Tako da sam onda udario po paljidbi.

Attachments

• Sport S 73m.jpg
    Sport S 73m.jpg
    500.8 KB · Views: 1,955

Attachments

• Image-9435.jpg
    Image-9435.jpg
    825.2 KB · Views: 1,861

Users who are viewing this thread

Back