Artemis pcp

Jedna od mogucih kombinacija koju planiram da postavim na pcp artemis m22. NESTRPLJIVO cekamo jos neke delove 😀.Pa krecemo na posao.Kundak nam je najveci problem ali probacemo da nesto izmislimo.😀

I ja smisljam kako da postavim sinu za bipod.

Ovo je moja ideja, nisam nasao jedan deo - dvonavojnu M5 maticu. Malu pikatini sinu montirati na potkundak tako da probusim dve rupe za M5 sraf, gde bi unutrasnju (!) stranu potkundaka upustio da uvrnem dvonavojnu maticu. Cini mi se najcvrsce i nsjmanje invazivno resenje za drveni kundak.

Po radnjama za okove imaju samo M6 i vece dvonavojne matice.

M5.jpg

da li montirati ovo na bocu,ili busiti kundak.Kod m22 kundak nije u ravan pa pikantini sina stoji pod uglom a to mi se nikako nesvidja.

knez said:
da li montirati ovo na bocu,ili busiti kundak.Kod m22 kundak nije u ravan pa pikantini sina stoji pod uglom a to mi se nikako nesvidja.

Moze se resiti pikantini sina iako kundak nije ravan.
Jedan nacin je da se ukopa sina u kundak...
Ili da se napravi dodatak ispod sine u vidu "kajle" pa da ti stoji ravno.
Sta ti je najbezbolnije ne znam...
Ja isto ne bi stavljao nista na bocu tj. cilindar.

zuxbg said:
I ja smisljam kako da postavim sinu za bipod.

Ovo je moja ideja, nisam nasao jedan deo - dvonavojnu M5 maticu. Malu pikatini sinu montirati na potkundak tako da probusim dve rupe za M5 sraf, gde bi unutrasnju (!) stranu potkundaka upustio da uvrnem dvonavojnu maticu. Cini mi se najcvrsce i nsjmanje invazivno resenje za drveni kundak.

Po radnjama za okove imaju samo M6 i vece dvonavojne matice.

M5.jpg
Nije losa ideja...
Ako si u mogucnosti idi do nekog strugara da ti napravi umetke kakvi ti odgovaraju ili navrtke. To ce te kostati par stotina dinara (200-300) ali si resio problem.
Isto tako mozes napraviti umetak da ti ide skroz kroz kundak od mesinga, tada ti ne treba spoljni navoj vec je dovoljna jedna pecurka koja je ukopana u kundaku da ne moze umetak da se izvuce. Unutra umetka urezati navoj duzine koliko hoces da je vijak za sinu.

Zanimljivo. Samo gde naci majstora?

(Drugar renovira stan, kaze: svi majstori koji nesto znaju otisli su u Nemacku, a ovi sto su ostali naplacuju kao da su vec tamo.)

U BG slabo ima majstora za metal.

zuxbg said:
Zanimljivo. Samo gde naci majstora?

(Drugar renovira stan, kaze: svi majstori koji nesto znaju otisli su u Nemacku, a ovi sto su ostali naplacuju kao da su vec tamo.)

U BG slabo ima majstora za metal.

Svuda je to problem a ne samo u BG...
Ako si malo vican i imas nesto alata moglo bi se i "peske" to napraviti tj. rucno.

Ima majstora i to dobrih svuda , samo sto poslodavci kukaju , kao nema , nece majtor vise da radi za 400 eura mesecno .
Plata mora biti iznad 800 ili 1000 .
Zanimljivo je kad ljudi cuju da je sat zavarivanja 50 eura , kazu mnogo je , a posle kao nema majstora .
Pitanje je samo koliko je ko spreman (ili u mogucnosti ) da plati.
Nema vise usluge ali nikakve za 200 din to je proslo vreme .
Mislim da je recenica : ako ti neces ima ko hoce , dosla na naplatu...

Slazem se da ima i toga u nekim krajevima.Ali ima tu i more drugih stvari na koje i pored najbolje volje na zalost ne mozemo uticati i ne pitamo se mi ama bas ni malo.A mozda bi trebalo :?:

Svega ima Skorpio... Pa i toga sto i ti kazes. Da sada nekvarimo coveku post...
Zuxbg ako se nesnadjes daj meni dimenzije i skicu pa cu ti ja "peske" napraviti ta dva umetka za pikantini... Izes pare, plati samo postarinu.

Attachments

• Image-2703.jpg
    Image-2703.jpg
    307.8 KB · Views: 1,347
  • Image-8480.jpg
    Image-8480.jpg
    431.9 KB · Views: 1,347

Users who are viewing this thread

Back