Montaza pikatini sine na M22
Stigle iz Kine dvonavojne matice M5 i M4. Planirao sam prvo da na nekoj letvi probam M4 (da manje busim kundak). Prvi faul, M4 mi ostale kod kuce, idem sa M5. Drugi faul, zaboravio sam da ponesem bolju busilicu. Radicu sa Iskrom starom 40g koja stoji na placu.
Isprobao sam na letvi (laminat) i sve OK. Probusio rupu sa burgijom 5.5mn i sa druge strane upusteno sa 7mm.
Krenuo san na kundak, probusio sam rupu od strane podkunaka ka cilindru sa burgijon 3mm iz ruke, i vidim da mi je pobeglo u stranu par mm sa druge strane (treci faul). Prosirim rupe na potrebnu sirinu (5.5/7mm), krenem da uvrcem maticu i na pola je zapelo, uplasio sam se da ce puknuti i da necu moci je izvaditi. Prosirin upust na 8mm i cetvrti faul. Taj scenario nisam testirao na letvi. Sada matica samo upadne u upust i vrti se u njemu. Da li da lepim ili da predjem na dvonavojnu M6. Rekoh, probacu da zalepim, pa ako ne uspe M6. Ostavio sam preko noci da se stegne i jutos sam montirao. Za sada OK.
Inicijalno sam hteo da stavim kratku sinu, ali sam se bojao da busim blizu vrha potkundaka i rupe za pricvrscivanje mehanizma. Stavio sam duzu sinu koja prekriva tu rupu, sto znaci skidanje sine radi rasklapanja puske.