Kolega zuxbg, koliko vidim već su ti kolege u gornjem pisanju dali dosta smernica, medjutim niša po tom pitanju nisi preduzeo (ili ja baš grešim). Da bi ti puška bila savršena, trebaš se malo potruditi, kao na primer ispucao si dosta različitih dijabola, mogao si da izabereš jednu koja ti je najbolja (dalje nastaviš samo sa tom dijabolom da testiraš pušku).
Sledeća stavka je da se dobrano poigraš sa okidačem (mnogo, mnogo utiče na preciznost), ja bi ti savetovao da tu brzinu dovedeš na oko 270m/s, lično mislim da je mnogo 45J za 5.5mm. Moj topli savet batali velike brzine dijabole.
Nisam pratio koja ti je optika, kako ti se ona ponaša, ima tu mnogo čega da se uradi kako bi dobio savršenu puškicu, nemoj da misliš da je moj artemis P15 došao savršen iz prodavnice te da se na njemu nije radilo.
Ja sam lično ubedjen da je tebi cev sasvim ok, nego da sam tvoj pristup problemu nije baš najbolje rešen. Računam da ćeš vremenom ti to savladati i dovesti svoju pušku onako kako ti želiš da ona bude.
Uvek ćeš ovde dobiti dobre savete.