Artemis pcp

zuxbg said:
night shadow said:
Ovaj klip gde je M16 ova puskica je ista kao moja ne vidim sta su poboljsali? :) Ali da vrede svaku paru to stoji :D

Da li tvoja ima dva manometra?
-Ako da, onda je Mk2.

Nema moja 2 manometra ima samo jedan na cilindeu ali ucinilo mi se na prvi pogled da ni ova na snimku nije imala drugi pa sam zato mislio da su iste. Moja greska kolega nisam dobro video :D :D

Attachments

• Image-3470.jpg
    Image-3470.jpg
    378.4 KB · Views: 1,382
M22 (ne)preciznost

Mozda tripujem, kad je M22 bio novi bio je precizniji. Sada na 30m ne mogu da napravim krstenu grupu. Gadjanje gongova nije problem, pogotovo iz ruke.

Bio na pregledu kod Voje, malo povecana V0 (sada je na fabricki deklarisanih ~45J), dijagnoza: losa cev, najbolja grupa 4-5cm na 35m.

Danas sam probao 13 vrsta dijabola. Najbolje grupe JSB 0.93g i 1.645g, kao i H&N Sniper Magnum 1.16g sa jednim flajerom. Pucano stojeci sa polunaslona. (Pre toga sam pucao iz sedeceg na 40m i primetio sam da su bolje grupe kada naglo povucem obarac od drugog kolena?!)

Jos cu malo da eksperimentisem sa razlicitim dijabolama. Ako/dok ne zamenim cev peglam po gongovima.

IMG_04042020_212344_(850_x_1300_pixel).jpg

1. JSB 1.175g
2. H&N Sniper Mag 1.16g
3. Diana HP 1.37g
4. H&N Baracuda Power 1.37g (pobakreno smece)
5. Cometa Hyper Shock 1.645g
6. JSB 1.645g

IMG_04042020_212412_(850_x_1300_pixel).jpg

1. JBS 1.03g 5.51mm
2. JSB 1.03g 5.52mm
3. JSB 1.03g 5.53mm
4. JSB 0.93g
5. JSB 0.87g

Ovo bas rasipa. Jesi uporedjivao sa slikama od ranije i sta se desilo u medjuvremenu?

Cudi me , Artemis ima obicno dobre cevke , ja bi recimo odradio novu krunu cevi (ako vec nije) i probao dijabole sa prvim brojem 3 na dugackom referentnom broju na poledjini kutije (ako se radi o jsb 1.175 ) . Ovo bas rasipa , mozda te bas zapala losa cevka ...

Ja bih izbegao bilo kakav "polunaslon" i slično, nego bih testirao u idealnim uslovima, tako da i potkundak i kundak lepo "sednu" u meke oslonce, pucao bih sa stola ili ležeći, po danu bez vetra, "omekšao" bih obarač na bar 400-500g, vodio računa da ne pravim greške u okidanju itd. Poenta je da se svi faktori osim same puške eliminišu.

Nisam odavno cistio cev. Probacu (obicno posle ciscenja su grupe losije dok cev ne poolovi).

Jutros sam probao sa oslonca na 40m. Potrosio sam ceo JSB tester. Neke sam oznake pobrkao.

IMG_05042020_124721_(800_x_1024_pixel).jpg

IMG_05042020_130540_(1200_x_1500_pixel).jpg

20200405_131553.jpg

IMG_05042020_130755_(1200_x_900_pixel).jpg

Pred kraj testa kada je pao pritisak (regulator ne moze da radi), grupe su se malo "smirile" po horizontali.

Da li postoji opcija da se polira zadnji kraj cevi (cok, kruna) u cilju ispravka eventualnih nepravilnosti?

Sve se slažem sa kolegama iznad, i Skorpio i Ledeni i alexsasax su u pravu, ali, kako vidim svima im je promaklo da je sada podešena na 45J snage?!

Po meni, a posebno za cijevi upitnog kvaliteta, ne bi trebao ići preko čak i 260 sa brzinom, kada govorimo o JSB Exact Heavy, ovi lakši na tom podešavanju ko zna koliko sviraju, moguće i preko 300 vrlo lako pa je donekle i normalno da rasipa.

Dok sam imao SPA P12, preko 270 nije smjelo ni pod razno, a veoma lijepo je radila od 240-260 sa JSB Exact Heavy.

Samim tim što si rekao da se smirila kad je pala ispod regulacije rekao bih da bi se smanjivanjem brzine dosta moglo postici, ništa te ne košta da probaš...

Kolega SMD je potpuno u pravu. Igranjem sa jumbo heavy sam dosta toga naučio. Kao da iz St cevke može i sa malo manje od 150m/s da pristojno grupiše, dok za cz cev treba barem oko 180 m/s za pristojno grupisanje. Sve ovo je Gadjano na oko 21metar razdaljine. Inače iz cz cevke lepo grupiše I malo iznad 220m/s na 55metara.Tako da ja iz st cevke obično držim na malo iznad 270m/s,a iz cz cevke oko 265m/s.To mi se čini optimalno za precizno gadjanje na distancama na kojim gadjam.
Predlog da se smanji brzina mi deluje sasvim opravdan. A ne zahteva previše napora da se to odradi.

Da , postoji , razne stvari se mogu probati , ali garancije nema da ce biti bolje , ako je losa cevka nema pomoci ...

Kako bre nema? Pa ti meteš drugu između dve kafe. A i ne košta cev sto dukata. Što plašiš čoveka?

SMD bravo! To smo smetnuli s uma. I moj AT najbolje radi sa Hevijem na 250-260 m/s. Razlika u grupama na 260 i 280 m/s je povelika.

P. S. Neko već reče, da nije loša serija. Znaš ono, parni, neparni brojevi.

Uf , verovatno sam se nespretno izrazio svaka cevka moze da se stavi na svaku pusku , naravno uz odredjene prepravke , naravno i ako je cevka upitna ja bi pokusao da je sredim , pa tek onda stavljao novu ...

Malo ocistio cev balistol uljem. Probao da pucam bez shrouda. Na 31m, podize POI za 10 cm u odnosu kada je montiran. Ali zato se cuje kao MK sa slabijom antifonima. Grupisanje isto, malo se smiri grupa na nizem pritisku.

Podizanje V0 jeste pogorsalo grupu, ali i pre toga nije bilo sjajno (5cm) na 35m.

Pre toga sam ugradio pikatini sinu na kundak. Nista drugo nije menjano, koliko se secam.

Ako neko ima jos neku ideju sta raditi (i kod koga) sa cevkom, posite. Koje su opcije za zamenu (isplativu)?

Pricao sam sa inzenjerom u Zastavi, ne znaju oni nista o cevima za VP (resetovali su se na M70 i M84). Oni mogu da vide da li je cev kriva i da ju isprave, ako je iskrivljenje nastalo nakon sto je napravljena prava (u toku eksploatacije ili naknadne obrade se iskrivila).

IMG_05042020_181048_(800_x_1200_pixel).jpg

Kolega zuxbg, koliko vidim već su ti kolege u gornjem pisanju dali dosta smernica, medjutim niša po tom pitanju nisi preduzeo (ili ja baš grešim). Da bi ti puška bila savršena, trebaš se malo potruditi, kao na primer ispucao si dosta različitih dijabola, mogao si da izabereš jednu koja ti je najbolja (dalje nastaviš samo sa tom dijabolom da testiraš pušku).

Sledeća stavka je da se dobrano poigraš sa okidačem (mnogo, mnogo utiče na preciznost), ja bi ti savetovao da tu brzinu dovedeš na oko 270m/s, lično mislim da je mnogo 45J za 5.5mm. Moj topli savet batali velike brzine dijabole.

Nisam pratio koja ti je optika, kako ti se ona ponaša, ima tu mnogo čega da se uradi kako bi dobio savršenu puškicu, nemoj da misliš da je moj artemis P15 došao savršen iz prodavnice te da se na njemu nije radilo.

Ja sam lično ubedjen da je tebi cev sasvim ok, nego da sam tvoj pristup problemu nije baš najbolje rešen. Računam da ćeš vremenom ti to savladati i dovesti svoju pušku onako kako ti želiš da ona bude.

Uvek ćeš ovde dobiti dobre savete.

ZEX said:
Kolega zuxbg, koliko vidim već su ti kolege u gornjem pisanju dali dosta smernica, medjutim niša po tom pitanju nisi preduzeo (ili ja baš grešim). Da bi ti puška bila savršena, trebaš se malo potruditi, kao na primer ispucao si dosta različitih dijabola, mogao si da izabereš jednu koja ti je najbolja (dalje nastaviš samo sa tom dijabolom da testiraš pušku).

Sledeća stavka je da se dobrano poigraš sa okidačem (mnogo, mnogo utiče na preciznost), ja bi ti savetovao da tu brzinu dovedeš na oko 270m/s, lično mislim da je mnogo 45J za 5.5mm. Moj topli savet batali velike brzine dijabole.

Nisam pratio koja ti je optika, kako ti se ona ponaša, ima tu mnogo čega da se uradi kako bi dobio savršenu puškicu, nemoj da misliš da je moj artemis P15 došao savršen iz prodavnice te da se na njemu nije radilo.

Ja sam lično ubedjen da je tebi cev sasvim ok, nego da sam tvoj pristup problemu nije baš najbolje rešen. Računam da ćeš vremenom ti to savladati i dovesti svoju pušku onako kako ti želiš da ona bude.

Uvek ćeš ovde dobiti dobre savete.
Zaboravih još jedan detalj da ti napišem, čista cev - precizna puška, što se tiče Artemisa!

Users who are viewing this thread

Back