Artemis pcp

U principu, voleo bih i preko 50m da imam dobre rezultate. Nisam nigde video da je neko izmerio brzine sa 6,35mm, pa sam tu jedino u dilemi.
Voleo bih da imam dobre rezultate i preko 50m. Jedino sam u dilemi oko 6,35 jer nigde nisam video da je neko merio brzine "from the box" sa standardnom jsb municijom.

Laki74 said:
U principu, voleo bih i preko 50m da imam dobre rezultate. Nisam nigde video da je neko izmerio brzine sa 6,35mm, pa sam tu jedino u dilemi.
Voleo bih da imam dobre rezultate i preko 50m. Jedino sam u dilemi oko 6,35 jer nigde nisam video da je neko merio brzine "from the box" sa standardnom jsb municijom.

Sad se trenutno mesec dana nisam sastao na strelištu sa drugarima zbog virusa, ali izmericu ja brzinu u kalibru 6,35 sa standardnom dijabolom jer na ovoj pusci nije nista menjano kako je došla iz fabrike pa cu da javim rezultate. :D :D

Hvala ti puno! Značilo bi mi baš dosta, jer sam rezervisao drugi model u kalibru 5,5mm, pa da na vreme promenim rezervaciju ako ide barem preko 220m/s. A onda da trošimo olovo kad prođe sve ovo. ;)

Pa, imam par hiljada dijabola u 5,5, a to za slugove nije loše uopšte. Koliko te je koštao tjuning i šta je obuhvatio, ako možeš ukratko?

Potrudicu se da sto pre izmerim tu brzinu ali se unapred izvinjavam ako mi bude malo duze trebalo zbog ove situacije. Ja sam jos uvek pionir za te slugove tek ucim sve oko njih na forumu ima kolega koji puno vise znaju o tome. A sto se tuninga tice on jos uvek nije kompetno gotov rade se jos neke izmene na pusci pa kad se sve zavrsi bice opsirnije pisanje na tu temu :)

night shadow said:
Potrudicu se da sto pre izmerim tu brzinu ali se unapred izvinjavam ako mi bude malo duze trebalo zbog ove situacije. Ja sam jos uvek pionir za te slugove tek ucim sve oko njih na forumu ima kolega koji puno vise znaju o tome. A sto se tuninga tice on jos uvek nije kompetno gotov rade se jos neke izmene na pusci pa kad se sve zavrsi bice opsirnije pisanje na tu temu :)
Sve ok, i onako sam odlučio da otkažem p15 i rezervišem M16 samo se lomim oko kalibra. 🙄

U Panimu trenutno imaju samo M16 u 4.5mm kalibru, ostali modeli stižu 7-8.maja kako rekoše.
I cena će biti skuplja 5-10% u odnosu na sadašnje.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ustvari, ništa ne otkazujem. Moj gepek nije dovoljno veliki za kofer, a vdim da i P15 daje lepe brzine sa težim dijabolama. A na snimcima kolege vidim da je to sasvim lepo i na 130m.

Rax032 said:
U Panimu trenutno imaju samo M16 u 4.5mm kalibru, ostali modeli stižu 7-8.maja kako rekoše.
I cena će biti skuplja 5-10% u odnosu na sadašnje.

Hm... lično mislim da to nije ok, kažu da je poskupela carina, a gorivo sve jeftinije... Nešto se tu meni baš ne uklapa. Možda sam cepidlaka, ali ako cena ode 10% gore, onda ću sačekati još neko vreme i kupiti dreamline ili sl. Prodavac bi trebalo o tome da razmisli, jer je valjda bolje imati manju zaradu a na više komada i svi srećni. Ne znam, počeh da se nerviram a to nije dobar znak... gubim i volju i želju kad krenu takve stvari da se dešavaju. 😒

Ne znam šta bih rekao. Prodavac ili vlasnik ko se već javio je delovao prilično nezainteresovano, i čekao je da me skine s one stvari. Morao sam da postavim nekoliko dodatnih pitanja jer se njemu nije pričalo i slučajno pitah za cenu i tako sam saznao da će biti poskupljenja.
Navodno im drugom rutom dostavljaju puške što je vrlo moguće, ali pominjao je i neke dodatne troškove u vidu poreza što ga nisam razumeo. U svakom slučaju eventualnih 10% nije baš tako malo.

Posle čitanja ovog posta, pozvao sam Zlatka (vlasnika firme Panim), pošto znam čoveka lično i znam da uvek hoće svima da izađe u susret i daje voljan da lepo sve objasni.
Zbog poslednjih dešavanja u svetu (covid-19) poskupeo je i brodski prevoz (drastično manje brodova plovi). Poskupljenja će biti ali za skuplje modele (pcp puške) će to biti ispod 5%.

Savetovao bih svakog koga zanimaju opširnije informacije da razgovara sa Zlatkom a ne sa radnikom koji radi u prodaji.

Vojo, hvala što si proverio informacije. Pretpostavljam da sam pričao sa radnikom iz prodaje i bilo mi je bezveze da neko ne želi da se potrudi da proda svoju robu koja nije tako jeftina u današnje vreme. Ali dobro, trudim se da razumem i to, teško je vreme ima nervoze.
Dobio sam neproverene informacije očigledno i dobro je ipak neće biti tolikog poskupljenja.

U panimu radi gazda, jedna zena (predpostavljam da je njegova) i jos jedan mladji decko (ukoliko se jos neko nije zaposlio). Taj mladji ima obicaj da prica kako si napisao tj, da mu izvlacis rec iz usta ili da gleda da te sto pre otkaci dok gazda i ova zena su uvek tu da pomognu cak i ako to bila neka sitna kupovina ili samo informacija.

Danas sam zvao Panim i cuo se sa gazda Zlatkom, i jednom recju covek me odusevio. Pravi profesionalac u svom poslu. Sve se dogovorili u dve reci. Najverovatnije cu kod njih uzeti i neke stvari koje sam planirao za kasnije, jer je sa njim moguc svaki dogovor.

Hvala drugari, volim kad je prodavac iskren i ažuran. Svi smo se ponekad opekli, pa odatle i moja briga. Molio bih iskusnije kolege za mišljenje, da li m16 ili p15 i zašto?. Da li m16 ipak u 6,35 za LR ili ići sa težim dijabolama u 5,5? Malo se dvoumim i vagam između tih modela a nema baš puno informacija na mreži koje bi me tačno opredelile. Unapred zahvalan.

6.35 ili M16 ili P15 ne moze da tera bez nekog tuninga i jedna i druga su fabricki odlicne puske u 5.5 kal.
Vazdusna puska nikad nece biti karabin , zavisi sta se podrazumeva pod long range .

skorpio said:
6.35 ili M16 ili P15 ne moze da tera bez nekog tuninga i jedna i druga su fabricki odlicne puske u 5.5 kal.
Vazdusna puska nikad nece biti karabin , zavisi sta se podrazumeva pod long range .
Do nekih 100-120m da mogu po lepom vremenu da punim metu. Imam malokalibarsku pušku i nemam potrebe (a ni vid kao nekad) da idem preko toga. Ovo bi bila puška za zabavu a i edukaciju dece kad još malo porastu.

Attachments

• Image-8346.jpg
    Image-8346.jpg
    793.5 KB · Views: 1,242

Users who are viewing this thread

Back