Artemis pcp

Danas čitav dan padala kiša, predveče se smirilo, vetra konačno ni malo.
Neki dan kupim i nove JSB dijabole sa početnim brojem 2. Do sada sam pucao sa brojem 5 i brojem 4
pa se nisam ni javljao samo sam gledao vaše mete. Pa evo slika na 75m, ispucano 30 do 40 dijabola nisam brojao,
Tri ili četri komada je otislo pored mete. Krug je 8cm Artemis M16 kalibar 4,5mm. Na jednoj slici se vide i druge mete
pogodci ni blizu centra ali stalno vetar i verovatno malo i dijabole.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    721 KB · Views: 1,849
  • 2.jpg
    2.jpg
    566.1 KB · Views: 1,849
  • 3.jpg
    3.jpg
    613 KB · Views: 1,849
  • 4.jpg
    4.jpg
    770.7 KB · Views: 1,849
  • 5.jpg
    5.jpg
    322 KB · Views: 1,849
  • 6.jpg
    6.jpg
    481.7 KB · Views: 1,849
Lepo kolega. Dobre su slike, a i pogoci. Muka je sa vetrom, naročito kada je kalibar 4,5 mm. jesi li merio brzinu? Baš me zanima koliko ima recimo sa Hevijem od 0,67 grama.

Kiša, sneg, sunce, vetar, ništa nas nesme iznenediti. Ja sam i zimus stalno pucao, u radionici gori vatrica otvori se malo šuba
ispali se neka serija kad se ohladi zatvorim, a kad se ponovo ugreje ponovo serijica.
Doduše i žena voli malo ali ko i svaka traži uslove, Šta da se radi viša sila.

Attachments

• 8.jpg
    8.jpg
    766.3 KB · Views: 1,811
  • 7.jpg
    7.jpg
    622.3 KB · Views: 1,811
Bravo za gospodju, nego sta ce ti toliko kucista i sta je ono iza belo gde pise banija 7...

Jedno vreme sam teško pronalazio laptopove sa LPT portom koje sam davao uz CNC mašine. Pa sam morao da se snalazim
Sadašnje elektronike koje ugrađujem su na USB port tako da više nemam problema,
A Banija je naftarica, ručni rad moga dede koju je napravio 72.

Posto za Artemis trenutno nemaju crevo fill station za punjenje sa boce,da li da potrazim od Hatsana ako oni imaju u Pozarevcu.
Da li je to univerzalno crevo i dzekovi posto mi drugari iz streljane nude za probu njihovu bocu i crevo kojim pune walther pcp takmicarske puske.

Bojan Ar said:
Posto za Artemis trenutno nemaju crevo fill station za punjenje sa boce,da li da potrazim od Hatsana ako oni imaju u Pozarevcu.
Da li je to univerzalno crevo i dzekovi posto mi drugari iz streljane nude za probu njihovu bocu i crevo kojim pune walther pcp takmicarske puske.

Walther puške nemaju quick fill ni crevo, skida im se cilindar prilikom punjenja (kao na cz200)

Bas tako ,nisu me detaljno informisali.
Da li ima neko savet kako to da resim crevo i prikljucke.
Za bocu i punjenje cu proveriti u vatrogasnom ako ne ima ronilackih boca ,sad koliko litara je naj optimalnija.

Ne moze ronilacka boca (radni pritisak oko 200 bara atest na 300). Mora boca koja ima radni pritisak 300 bara i atest na 450. Procitaj na forumu temu o boci.

Crevo sa quick fillom mozes da narucis preko alija ili ebaya jos bolje (iz UK stize za 10d), ako ne nadjes kod nas.

zuxbg said:
Ne moze ronilacka boca (radni pritisak oko 200 bara atest na 300). Mora boca koja ima radni pritisak 300 bara i atest na 450. Procitaj na forumu temu o boci.

Crevo sa quick fillom mozes da narucis preko alija ili ebaya jos bolje (iz UK stize za 10d), ako ne nadjes kod nas.
Moze ronilacka boca naravno , postoje ronilacke boce koje se pune na 200 , 220 , 300 , 350 i 400 bara sa mnogo vecim atestnim pritiskom ...

Ma moze i ronilacka boca sa 200-220-232 bara, samo sto ces naravno svaku put pusku puniti na par bari manji pritisak. Veca boca (ja imam 12l) znaci manji pad pritiska. S obzirom da ja evo imam HW100 koji je regulisan na oko 60-65 bari, bocu praznim do nekih 120-140 bari redovno...

SMD said:
Veca boca (ja imam 12l) znaci manji pad pritiska.

Tako je, ja u radionici koristim dvoboc 2x12L@233bar (hvala čika Peri), traje mi duže nego 6L@300bar. Jedina mana je što mora dvojca da nose...

Po meni, ako je boca od 200 bara, u obzir dolazi isključivo velika (12l), ali je onda svako kretanje ograničeno i otežano, ili eventualno manja, pa priključena direktno na pušku (tethering). Ali tu se javlja potencijalni problem sa puškama koje se pune na 250 bara, tako da opet nekako dolazimo do 300 bara kao realne i optimalne varijante.

Po meni najidealnije 9 l 300 bar , kao sto Goxi ima , mnogo punjenja a nije preteska ( nije ni lagana ) nekako mislim da je idealan odnos ulozeno dobijeno

Konačno sam za vikend probao prvi put moj M16.
Rezultati generalno nisu ništa posebno, imao sam problema sa plastičnim stolom koji se mnogo klimao, a nisam imao drugi, duvao je vetar solidne jačine, ali bilo je tu i par grešaka u okidanju.
S obzirom da mi je ovo prvi kontakt sa PCP puškom i da sam pucao u mete nakon 6-7 godina ja sam zadovoljan.
Mislim da puška može dosta bolje pre svega sa dobrim stabilnim stolom i osloncem za pušku, a i mora bolje samo što je potrebno meni da se istreniram malo.
Gađao sam sa 30 metara JSB Hades dijabolama od 1.030g i onako nestrpljiv u brzini prilikom menjanja meta bacim nekoliko papira a da ih nisam slikao pre toga.
Mete sa mrežom sam gađao iz vodoravnog položaja, a ove druge su klasične mete namenjene za 10m (valjda).
Inače mete sam lepio na neku čamovu dasku debljine 2cm i svaki put su dijabole probijale,ima snagu puška tako da nije za zezanje.
Stavio sam i neku sliku bez puške, ali sam sa optikom zaboravio da slikam, ovo su nakon kupovine.
ae58234b702ccf308d2afad589843bbb.jpg
cb4dc50d5dc7e58a3b99ec96e3388979.jpg
0f34718a8115ed9fd5b3c6368133b23b.jpg
024fc8604816079a2cf8edc345e70be3.jpg
7e7f4a7ade8ac477608da6fd67b116e8.jpg
42759a1ae0856d72de398d320072445e.jpg
5848a7cfe92407c9b2c68ce868b4ef82.jpg

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Konacno da probas pusku. Genralno nijedna puska nija za zezanje, mogu da ozbiljno povrede i naprave ogromnu stetu. A rezultati za prvi put su dobri. Hades bas i nije toliko dijabola za precizno gadjanje vec za lov u drzavama u kojima je to dozvoljeno. M16 lepo izgleda, kao prava puska za nas malo konzervativnije

Za Hades sam se odlučio jer sam kod dosta kolega primetio da ih voli M16 i da su najbolje grupe sa njima. Imao sam i Exact test pakovanje ali zaboravio da ponesem...
I ja sam ljubitelj klasike, tako mi je M16 pravi lepotan.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Users who are viewing this thread

Back