Artemis pcp

Najbolje dijabole za M16 su jsb hevi sa prvom trojkom ali fabricki puska ne moze da ih potera dovoljno brzo .
Sa navedenim dijabolama M16 grupise u 15 mm na 55 metara a na 30 je jedna rupa .
Ovo sto napisah sam licno testirao sa 4 razlicite M16 puske nakon dizanja brzine na 260 i vise m.s(.nekada i preko 270)
Fabricki sa navedenom dijabolom M 16 ima tek malo iznad 230 ms i bez tuninga ne moze vise ...

55 metara 15 kom jsb hevi 1.175 g M16

Послато са Redmi Note 5A Prime помоћу Тапатока

Attachments

• IMG_20200611_172047_resize_97.jpg
    IMG_20200611_172047_resize_97.jpg
    381.1 KB · Views: 1,958
skorpio said:
Najbolje dijabole za M16 su jsb hevi sa prvom trojkom ali fabricki puska ne moze da ih potera dovoljno brzo .
Sa navedenim dijabolama M16 grupise u 15 mm na 55 metara a na 30 je jedna rupa .
Ovo sto napisah sam licno testirao sa 4 razlicite M16 puske nakon dizanja brzine na 260 i vise m.s(.nekada i preko 270)
Fabricki sa navedenom dijabolom M 16 ima tek malo iznad 230 ms i bez tuninga ne moze vise ...
Imam i JSB Heavy, ali nemam sa čime da izmerim brzinu. Svakako ću probati i njih.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Iskreno ne znam, pošto imam ono celo test pakovanje JSB Exact, hteo da probam sve.
Jednu kutiju sam reklamirao zbog krivih košuljica, a nova što je stigla izgleda dobro.

I ja sam bio srećan kao malo dete. Iako nisu rezultati gađanja bili neki, ja bio prezadovoljan.
Ali ima nekih sitnica kod puške koje me bune, pa će je pogledati Voja prvom prilikom da znam pravo stanje stvari.

skorpio said:

Kolega pretpostvaljam da je ovde reč o kalibru 6.35mm. Ja sam uzeo M16 u 5.5mm i sa JSB Exact Jumbo Heavy (1.175gr) sam izmerio brzine od 270m/s do 276m/s. U pitanju je kineski hroni sto se kaci na cev... Poslednji put kada sam ga proveravao sa nekim boljim bile su razlike +-1m/s.
Mozda je kinez kod mene bio siroke ruke i razbusio to malo više ili sam dobio nečiju tjuniranu pušku koja je vraćena zbog falinke :)
U svakom slučaju nadam se da ćemo se nekada videti i da neko kroz čije je ruke prošlo nekoliko komada i dorada, daš mišljenje kakav se "komad" meni zalomio ;)

Kolega mala ispravka, pretpostavljam da si pogrešio pa umesto 270-276 napisao 170-176m/s. :)

@beretta ja kad sam kupio mog artemisa fabricki je gurao jsb heavy od 1.175 brzinom od 245m/s do 255m/s . Tek tuningom se dobilo na brzini. Hahahha moguce da je kines u tvom slucaju prosirio tp za neki mm vise 😂😂

beretta said:
skorpio said:

Kolega pretpostvaljam da je ovde reč o kalibru 6.35mm. Ja sam uzeo M16 u 5.5mm i sa JSB Exact Jumbo Heavy (1.175gr) sam izmerio brzine od 270m/s do 276m/s. U pitanju je kineski hroni sto se kaci na cev... Poslednji put kada sam ga proveravao sa nekim boljim bile su razlike +-1m/s.
Mozda je kinez kod mene bio siroke ruke i razbusio to malo više ili sam dobio nečiju tjuniranu pušku koja je vraćena zbog falinke :)
U svakom slučaju nadam se da ćemo se nekada videti i da neko kroz čije je ruke prošlo nekoliko komada i dorada, daš mišljenje kakav se "komad" meni zalomio ;)

Ne verujem da je merenje tacno , ali ako jeste tvoj je prvi sa tom brzinom., i da radi se o 5.5 kalibru , 270 m.s. sa 1.175 moze ali nakon tuninga ili dizanja regulatora na 160 do 170 bara , ne moze fabricki .
A regulator tako setovati je suludo posto ne bi bilo vise od 10ak korisnih pucanja ...

Zanimljivo, videćemo uskoro šta je u pitanju. Znam da je hroni bio tacan, ali jedino sto mi prolazi kroz glavu šta bi mogao biti problem je da od kada je stigao iz Kine, pre godinu i po dana, ja ga nisam punio i rezultete koje sam naveo su bili očitani pre nego što se ugasio.
Možda ima razlike u seriji koja je bila isporučena pre godinu dana i ove sada. Da li si možda imao prilike da testiras neku iz ove poslednje serije? Da li moze da lazira brzina zbog "moderatora zvuka"?
Nažalost nisam imao priliku da lepo istestiram pušku, ali za ovih ispucanih oko 1000 dijabola mogu da zakljucim da je regulator negde na oko 130 bara....kad je na pusci pritisak na 210 bari np.r pa do 140 bara ima 40-tak hitaca (+-5, nisam bas tacno brojao), onda malo podigne pogodak 3-4 dijabole i krene da pada od 130bara.

Pa vidi radio sam na 2 kom iz prethodne i na 2 kom ukljucujuci moju iz ove serije , moderator ne utice na brzinu ,
Merio sam sa 2 hronija (uporedo) i razlika mozda 3 ms izmedju njih.
270 ms imam posle tuninga i tada je reg na 120 bara .
Znam zasigurno da je i Voja merio brzinu na jednoj M16 i brzina je bila oko 250 ms ali sa exact od 1.03 grama , radilo se o novoj puski .
Moze biti da ti hroni ne pokazuje dobro ili da brljavi regulator , na novoj i kada cekic skroz zategnes ne moze preko 245 m.s.sa 1.175 hevi dijabolom , pokusaj meriti sa jos nekim hronijem

Hocu, sigurno....hvala na informacijama.
Samo da se ovo vreme prolepsa, a koliko vidim vikend uzas, a ni sledeći nije bolji.

Konacno da probam M22 sa pravog bench rest stola na 100m. Provo sam probao na 30m razne dijabole i najbolje su bile JSB 1.175g. Evo jedne (jedine) grupe na 100m, CTC oko 30 mm ispucane uvece oko 20h.

IMG_27062020_203639_(600_x_600_pixel).jpg

Evo i ja sam uspeo pre mraka da ispucam jedan cilindar na Artemisu M16 5.5mm.
Daljina skromnih 25m, bez vetra ali sa mnogo komaraca :D Ponovo mi je pravio probleme plastični sto, tako da podhitno moram da nabavim sto za pucanje. Na ovoj velikoj meti manje više, ali na benchrest meti minimalna greška ili nestabilan oslonac rezultiraju velikom greškom.
"A" meta je probna u nju sam ispucao 4 dijabole, a u ostale iskreno nisam brojao tačno, ali po nekih 8-10 dijabola. Koristio sam JSB Heavy od 1.175g i JSB Jumbo 1.030g.
I druga slika moj prvi pokušaj gađanja u benchrest metu.
Definitivno bi valjao neki deblji papir za štampanje meta, ovo je klasični.
d2af6c49f07f28e45015692e9af400cb.jpg
8b20e0268f378f02e6cff5f16e3609de.jpg
5f74efb86a3683df7b08fd1e98dc6a59.jpg
22222868db706b3b44670542af07f108.jpg

Users who are viewing this thread

Back