Artemis pcp

Skorpio, da ipak sačekaš H&N pre tog zaključka? :D Na osnovu onoga što si mi pokazao, ja se ne bih baš složio sa tvojom konstatacijom. Da nema snage da tera 30grejnski slag 290 m/s - to sigurno. Ali da ga posle onih lepih grupa tek tako otpišeš za slagove... :?

Ne ,ne , ne otpisujem , mozda se nisam dobro izrazio , radi se o snazi M 16 nije puska za neke velike snage , moze da se nasvira ali u tom slucaju gubi preciznost a i broj korisnih pucanja rapidno opada , druga je stvar pucanje slagova na 50ak dzula , ako me razumete ...

skorpio said:
Slagovi na 100 + nisu bas sjajna ideja ni za jednu navedenu , M 16 je daleko bolja i kompletnija puska , radio sam na obe , za slagove i velike daljine moj je savet puska sa bocom , Artemis M 16 veoma lepo grupise na 100 metara sa jsb heavy 1.175 g dijabolom , veruj mi brzina i snaga makar su veoma zastupljene nisu rentabilne a ponajvise su nesiguran moment , puno se tu karabudzi ali niko ne pise o defektima ( pucanje delova , razni lomovi )i potrosnja vazduha je ogromna , snaga je bitna samo do neke granice stotine i stotine dzula su samo mamac za pare , npr nas Ledeni puca na 200 metara sa 50ak dzula pocetne energije ...

Tako nešto sam i mislio, da bude slično AT-u gosn Ledenog (mada je ono očigledno unikat), da se malo podigne brzina, da se puška ne raspada, a da ostane razuman broj hitaca i preciznost.
Da li je za takvu konfiguraciju pogodniji M16 ili M22?

M 16 definitivno , ako zelis kao sto si napisao razumne brzine , nije at gosn Ledenog unikat , sam Ledeni a i kolege Goxi , Joca , Sas , Kircan su svedocili da je i moj bivsi bt 65 lepo grupisao slagove ,doduse ne sve vrste slagova , M 16 ima jednodelni blok i po konstrukciji je podlozniji nekakvom tuningu od M22 , evo recimo moj M 16 ima 50 do 55 korisnih pucanja pri brzini od 270 m.s. sa jsb heavy 1.175 na temperaturi 20 plus °C od 230 do 105 bara , nakon toga pada ispod regulatora , cilindar je zapremine 225ml ...

Sve jasno, M16 je bolja puška! Ako M22 i ima neku prednost, zanemarljiva je.
Puno hvala na odgovoru. Jedino što sada moram da dodam još 7000din :?

Evo jedne moje grupe. 50m bench rest jsb king heavy od 1.67 g. Artemis M16 6.35 plus optika Firewolf. Streljana Tiron. Grupa od celog okvira 9 Kom. Za moje pojmove odličns

Attachments

• IMG_20201209_142931~2.jpg
    IMG_20201209_142931~2.jpg
    225.1 KB · Views: 1,186
TexWiller said:
Evo jedne moje grupe. 50m bench rest jsb king heavy od 1.67 g. Artemis M16 6.35 plus optika Firewolf. Streljana Tiron. Grupa od celog okvira 9 Kom. Za moje pojmove odličns

Ubedili ste me, ne mora više :D

Glock17 said:
Svaka čast. 👌
Hvala kolega . Kolko nisam mogao vola u dupe da pogodim ovo je pravo osveženje . Treba još malo tuninga kod Voje kad svi o ringovi legnu na svoje mesto , i da se skanim da klasifikujem malo dijabole i biće bombona .Neću bit ko vi ostali al se spremam :D :D :eek: .

Kolege da podelim svoje iskustvo i da se zahvalim kolegi Skorpiu . Avantura počinje sa kupovinom Artemisa P-15 pošto mi je strelište udaljeno idem na svake dve nedelje. Otišao sam nedelju dana posle kupovine od diabola kupio JSB monster 1.645g koje sam u tom trenutku zatekao u prodavnici. Upucam prvo na 10m pa povećam na 20m dijabola u dijabolu povećam na razdaljinu od 40m koliko mi je strelište od 5 dijabola 2 van A4 formata ostale 3 kao sačmarica , uredu nisam profesionalac ali sa bivšom cometom ovako nešto je bilo nezamislivo. vrtaim ponovo na 20 m dijabola u dijabolu povećam na 25 počinje da širi oko 1cm na 30 malo više na 40 svud po meti. Završim taj dan razočaran jer po svemu sudeći uslova za reklamaciju nemam , pozovem kolegu Skorpia i čovek mi kaže jednu pametnu u startu dijabole kupi jsb exact heavy serija 3 ili jsb hades videćeš da je u tome problem. Tako i uradim jedva iščekam dve nedelje i rezutat je dole na slici 40 m tri sa desne i dve sa leve . Još uvek se navikavam na obarač biće tu još štelovanja iskreno sam prezadovoljan rezultatima.

pogodci - Copy.jpg

Drago mi je da si zadovoljan , jos ce to biti bolje kada sve legne , artemis je jedna odlicna puska , verujem da ces sa svojom opusteno na 50 metara praviti grupe ispod 15 mm ctc 👍🏻

Kolega cestitam na postignutom rezultatu, ovaj nas forum je prava riznica ljudskih gromada, velicna koji ne sebicno i od srca dele svoja znanja i pomazu u nevolji, hvala im na tome

Lep dan bio danas i otpucah 3 grupe po 33 komada ( 3 okvira ) po grupi dve su jsb heavy 1.175 g a jedna je jsb hades 1.03 g daljina tacno 50 metara .

Attachments

• IMG_20201223_154323_resize_37.jpg
    IMG_20201223_154323_resize_37.jpg
    785 KB · Views: 882
E ovo je grupa, 33 komada bajo moj. Kolega vidim da i ti koristiš Hades dijabole, iako logički ne bi trebalo da budu toliko precizne i moj M16 ih voli. Grupe su samo nešto malo šire od Heavyja.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Users who are viewing this thread

Back