Artemis pp 750

Nikako da okacim i ja neku sliku. Trenutno samo jedna. Dosta toga je odradjeno na njemu : Fx liner, huma regulator i moderator, plenum sa manometrom, cheek rest, CARM, i biatlonska poluga, ako nesto nisam preskocio.
Daj nam neke podatke sta si dobio. Duzina cevi, brzina dijabole (energija), broj dijabola sa jednim punjenjem. Pa da imamo kompletnu sliku.

Jesi ove dodatke kupio ili štampao? Vidim da imaš i single shot loader? Nisi gledao neki drugi kundak, tipa onaj podesivi po dužini od m4/m16 airsoft replika?

1585826238_13623110275e85c9be630914-13933130-png.38882

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Ja se izvinjavam. Započeo sam zezanje potpuno bez ikakve zle namere sa čovekom koji ne razume...ja se izvinjavam. Ja ovaj forum doživljavam pre svega kao zamenu za nekakav razgovor i povremeno šalu, kad već nismo u prilici direktno da komuniciramo. Nemam ja nikakav kult i nikakvu dogmu..btw...to baš i nisu izrazi vezani za streljaštvo. Pročitaj ranije moje komentare, pa razmisli da li sam bio pozitivan ili maliciozan do sada. Tebi se još jednom izvinjavam. Pošto ne razumeš moje zezanje, nećeš od mene više čuti nikakvo mišjenje.

Kad smo se već dotakli te teme - ti (ako smem da kažem ti jer smo se upoznali, ali nije problem ni Vi, ako je potrebno) si meni ljudina i to se neće promeniti. Kada sam imao problem, došao si gospodski, pomogao, pokazao mi i naučio me nečemu novom, što je u tom momentu za mene bilo špansko selo. I od tog momenta kod mene imaš kredita koliko god hoćeš.

Ali, moram da primetim, da na forumu, Srba 2023 je malo teži, maliciozniji čovek nego što je bio do ove godine. Zašto je to tako - ne znam. Ali evo uzmi sam i pročitaj svoje stare postove kada si imao dečačku zaljubljenost, volju, inspiraciju, želju, i postove novog Srbe kada je sve u nekom sarkastično peckajućem fazonu. Fali mi stari Srba, jbg :)

Nema potrebe da ne odgovaraš, da me nekako zaobilaziš, ako misliš to činiti radi mene, jer meni kao smetaš ti (što nije tačno), ali isto tako, ja ću se na peckanje brecnuti, pa eto, ne mogu da prećutim ako mi nešto ne godi, to je valjda ljudski, a i zdravo po psihu.

To bi bio moj feedback za tebe a ti sa njim radi što god ti je volja :)

Sad će da me banuju moderatori....😂 svi moji komentari za tvoje postove su bili samo zezanje...ne optužuj me jer me ne znaš...ti si i dalje za mene izvrstan pištoljdžija...aj zdrao

Daj nam neke podatke sta si dobio. Duzina cevi, brzina dijabole (energija), broj dijabola sa jednim punjenjem. Pa da imamo kompletnu sliku.
Nemam neke preciznije podatke o kapacitetu, jer nisam pucao ceo niz na hroniju, ali dok ne spadne sa regulatora imam oko 25 dijabola pocetna brzina sa JSB heavy-jem je 269m/s. Presao u C kategoriju i registrovao tako, naravno. Trenutni pritisak na regulatoru je 138 bara. Cini mi se da gubi malo vazduha zbog prejake opruge. Porucena druga opruga kod Voje da probamo sa kracenjem, a i trebalo bi jednu istih dimenzija ali meksu da nadjem. Da vidim sta ce se bolje pokazati.
Cev je FX superior heavy liner duzine 410mm.
Jesi ove dodatke kupio ili štampao? Vidim da imaš i single shot loader? Nisi gledao neki drugi kundak, tipa onaj podesivi po dužini od m4/m16 airsoft replika?

1585826238_13623110275e85c9be630914-13933130-png.38882

Kundak sam kupio od britanca na E-bay-u koji nista ne salje van Engleske, ali mi je forumas sa Engleskog foruma ucinio i poslao deo usluzno.
Od Carma sam uzeo dva magazina i dva SSL-a (Darko mi je napravio i desni po zahtevu i odlicno je ispao).
AR-15 kundak nisam hteo, jer sam zeleo da koliko toliko zadrzi vitku liniju.
To je ujedno i razlog sto nije odradjena konverzija na bocu, ali mislim da cu ici na spajanje dva cilindra za malo veci kapacitet.
Za to cu, kao i za sve pre toga, cimati Voju :)

BTW, ne znam koliko ste gledali, ali evo nešto na istoj platformi kao i pp750. Do duše, postoji samo u 5.5mm varijanti. Umarex Notos. Posebno može da se uzme njegov puštoljski grip za 10usd koji bi trebao da pasije na pp750 bez problema, a deluje da je ergonomičniji. Tako da bi trebao i ovaj karabinski da može da legne, ali ga nigde nisam našao u prodaji posebno :)
dd7209df46249c86bae53feac66a9e98.jpg
c2aa2ea1d07cf03c4b4b1eb480335437.jpg

Može kundak od Notosa sigurno.Trazio sam i ja korice za notos ali posle cifre od 55 za shipping sam odustao brzo. Sada se razmisljam da kupim ploce shredded carbon-a, pa da se igram sa dremelom malo.

nisam uopste skontao sa slike da je folija :D ja sve planiram da onaj sto sam radio za mp651k prilagodim ovome ali nikako da se uhvatim tog, ne malog, posla.

nije moj, nasao sam ga ovde:
ali sam ga morao prilagoditi za moju ruku malo u blenderu, jer je mali za mene.

vazi, ako bude nesto postavicu ovde svakako :) mada, malopre sam napravio ovo, za probu. malo su deblji, videcu kako leze kad dodjem kuci.

60812fd94def6dc94b150f429ad6a253.jpg

Video sam te.
nije moj, nasao sam ga ovde:
ali sam ga morao prilagoditi za moju ruku malo u blenderu, jer je mali za mene.

vazi, ako bude nesto postavicu ovde svakako :) mada, malopre sam napravio ovo, za probu. malo su deblji, videcu kako leze kad dodjem kuci.

60812fd94def6dc94b150f429ad6a253.jpg
Video sam ove na Cults-u. Zanimljivo izgledaju.
Meni je solidno ispalo..lepo leži u ruci
Ispalo odlicno. Tako neke bih i ja zeleo. Da li si radio sa Micartom ili nekim drugim smolastim materijalom?

Hm. Danas sam ispucao dva magazina i nekako, jeste od početka bilo napinjanje teško ali sad je već došlo do jako čudnog momenta da do 90 stepeni se napne sa određenom silom i onda onih zadnji 10-20 stepeni bukvalno jedva. Pokušao sam da stavim kap silikonskog ulja u mehanizam i da ga prethodno nategnutog malo podmažem pokretima napred nazad, ali nisam previše dobio. Za nijansu je tih prvih 90ak stepeni laganije, ali posle toga je baš teško. Definitivno nije bilo ovako na početku, baš se mora ponuditi da bi se nateglo.

Imate li neki predlog, osim poliranja u sopstvenoj režiji, ili da kontaktiram prodavnicu?

Back