Artemis PP700S-A

Drago mi je da vam se svidja, a i bas mi je drago sto sam vas upoznao. Uskoro ce biti i za cp2 i pp800. A na tim bi trebalo da bude i postavljena vislje.

Stigao rukohvat maslinasto zelen, ošmirglah ga do natur drveta, tonirao i nauljio. Sada se slaže sa CeZejkom :)
U procesu uljenja:
02 priprema.jpg01 priprema.jpg
Završen i sklopljen:
03 gotov.jpg04 gotov.jpg

Lep rukohvat, unapredio je pištolj u svakom smislu, al ja bih tu pohvalio i upotrebu red-dota (spravica kao izmišljena za pištolj - pomaže dosta, a ne uništava koncepciju oružja).

Pozdrav društvo.
Planiram nabavku ovog poštolja, vidim da ga svi dobro ocenjujete. Nisam bio ljubitelj PCP-a, ali šteta što to ranije nisam shvatio, isplatilo bi se :). Mislio sam da je PCP oružje komplikovano za korišćenje, dosta je skupo itd. Vidim da je cena ovog mališana pristojna u odnosu na druge konkurente, ali me interesuje koliki mu je životni vek, ili koliko mogu da ispalim dijabola do njegove restauracije, i šta najpre strada kod ovog pištolja.
Takođe me interesuje da li se 5.5mm mora registrovati u MUP-u i da li se plaća godišnji porez nakon toga kao na vatreno oružje.
Hvala.

@Bojan.ks kolega ja mogu da ti odgovorim na zadnje pitanje a to je da se ovaj pistolj u 5.5mm kalibru prijavljuje u Mup-u i za vazdusno oruzje kategorije C se placa samo registracija oko 1800din nema placanja godisnjeg poreza kao za vatreno. :)

Posle otprilike mesec dana zivkanja panim shopa ja sam totalno razocaran. Na njihove reci da samo sto nije stigao pp700 u 4.5 cal. Kupih rukohvat i cekam ga kao ozeblo sunce ali upravo dobih po ko zna koji put info da jos nije stigla roba i da ce stici ove ili iduce nedelje. Jako neozbiljno od trgovca pri tome oglas je obnovljen pocetkom godine kao da ga ima na stanju. Inace pistolj fenomenalno izgleda. Hvala za slike.

Neki moji drugari i ja takođe čekamo tu isporuku, ali koliko znam, zaista nije do uvoznika, već zbog otežanog transporta, međugraničnih formalnosti, itd... Situacija je takva da je puno stvari van direktne kontrole uvoznika.
Što se tiče samog pištolja, pisali smo u ovoj temi baš dosta o njegovom kvalitetu, potencijalnim manama, praktičnoj upotrebi, itd...
Što se mene tiče, nisam do sada imao nikakve kvarove niti probleme. Odmah po kupovini sam ugradio Huma regulator kod Voje, podesio čekić, malo doterao obarač i to je sve. Za sada radi bez ikakvih problema, a takođe ne vidim nikakav problem ni u perspektivi. Sve radi dobro i deluje kvalitetno.
Neki drugari sa foruma su ovaj pištolj detaljnije rasklapali i oni su takođe izneli svoje utiske u ovoj temi. Sve u svemu, odlična kupovina po meni. Za te pare teško da može bolje.
Isčitaj celu temu, videćeš dosta zanimljivih opažanja, saveta, opisa delova, itd.

I sam radim u firmi koja se bavi uvozom izmedju ostalog, i jako dobro znamo kada ce krenuti roba iz inostranstva pa se po tome i organizujemo. Ne mislim nista lose predhodnim postom ali sam prosto vec razocaran. Znam da imaju problem sa spediterom i zena sa kojom sam razgovarao je uvek bila ljubazna ali jutros kada sam nazvao imam osecaj kao da je covek sa kojim sam razgovarao jedva cekao da me otkaci. Izvinjavam se svima sto na ovaj nacin kvarim temu. Svakako se nadam sto brzoj kupovini pa da stavim rukohvat koji sam vec spremio za pistolj.

Pistolj je dobar , ja svoj prodadoh veoma brzo posle kupovine , sve je ok osim ubacivanja dijabole , po meni je to ogroman problem pogotovo ako se puca sa optikom , leziste dijabole je izmedju rukohvata i optike .
Kada ispucam 10ak dijabola prodje me volja za pucanjem .
Da je to bolje reseno bio bi odlican pistolj ovako po meni ocena 3 od 5 .
Naravno za te pare tesko da ima bolje ...

Koliko vidim na Internetu i YT veoma je precizan. Dvoumio sam se danas za cal.5.5, ali ipak ću da sačekam 4.5mm. Panimu treba da stigne nova roba iz uvoza. Slažem se sa @sloboleo.sloboleo ali nama jedino preostaje da budemo strpljivi :(
Zna li neko koje dijabole 4.5mm (težina i oblik, ili model) u Srbiji nabolje rade za ovaj pištolj?

Pištolj nije mnogo probirljiv po pitanju dijabola. Od onih koje se mogu kupiti kod nas sasvim su ok JSB Exact, H&N FTT, domaće Sport S, a odično mu leže i neke takmičarske kao QYS itd...
I da, lično ti apsolutno preporučujem 4,5mm. Ne samo zbog prijave u policiji, već i zato što mu dijabole 4,5mm mnogo bolje "leže" i više odgovaraju nameni pištolja.

Cev pistolja je veoma probirljiva , mislim u 4.5 kalibru , za 10 metara i ne mnogo ali za 25 i vise bas bira dijabole , ako je fabricki set onda voli jsb hevi u 4.5 mm , menjanjem setovanja menjaju se i dijabole , veoma je glasan i nije bas za pucanje u dvoristu ako niste u bas dobrim odnosima sa komsijama (glasan je zbog kratke cevi) , puno je pisano na temu ovog pistolja procitajte post kolege Sandra , veoma je poucan ...

Kolega je spomenuo 10m, pa otuda moj komentar, koji se upravo na to odnosi, kako na dijabole tako i na kalibar. Na većim daljinama nisam pucao ovim pištoljem, ali za male daljine je kako sam naveo. Možda nisam bio dovoljno precizan, pa da preciziram.

Users who are viewing this thread

Back