Artemis PR900W PCP 4.5 mm

"zare said:
Da li uopšte ima kod nas u prodaji 4,5mm PCP u D kategoriji?"
---------------------------------------------------------------------
-Nisam nista pobrkao - dao sam jasan odgovor na jedno (zanimljivo) pitanje koje se pojavilo u kontekstu razgovora. Je li 4.5mm? Da. Je li kategorija "D"? Jeste. Je li PCP? Jeste.
-KADA si ti to pitao, Dejane? Ja sam se interesovao danas popodne i prodavac (Dragan) decidirano mi je rekao da ih ima.
-Ni po izgledu ni po specifikacijama (osim "energije", a to je i bi cilj proizvodjaca) ona se ne razlikuje mnogo od nekih modela Karl Armsa ili FX-a (manje-vise, standardna bullpup konfiguracija). E, sad, da li nas nesto u njenoj konstrukciji buni ili odvraca u smislu upotrebljivosti za pucanje iz "stojeceg stava bez naslona". Ja imam osecaj da bih njome razbio pocepao bull's eye na papirnatoj meti.
Nema potrebe da se ljutiš, prosto ja smatram da puška nije za to, jer za početak nemaš na šta da nišaniš, nemaš gde da osloniš dlan kako treba i ovakav kundak nije zgodan za to.

Verujem da ovi ljudi sa više iskustva od mene znaju bolje.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

:rolleyes:Bio mi je time-out za edit:
...E, sad, da li nas nesto u njenoj konstrukciji buni ili odvraca u smislu upotrebljivosti za pucanje iz "stojeceg stava bez naslona", druga je stvar - zato sam i pitao kolege, racunajuci da postoji velika verovatnoca da ju je neko testirao. Svakako, puskica nije dizajnirana sa diopterskim nisanom u vidu, ali moze neki open sights combo ili reflex reddot (kolimator) bez magnifikacije...
Nema ni govora o ljutnji - pricamo, obavestavamo se(y)

Bio sam pre 3-4 nedelje. Ne znam kako se zove tip (50 tak godina ) rekao mi je ovako:
Nemam više rti i neću ih uvoziti. Imam problem sa servisom (ja radim servis kometa ali ne i rti ) i ako hoćeš neku kometu to može.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Bio sam pre 3-4 nedelje. Ne znam kako se zove tip (50 tak godina ) rekao mi je ovako:
Nemam više rti i neću ih uvoziti. Imam problem sa servisom (ja radim servis kometa ali ne i rti ) i ako hoćeš neku kometu to može.

E pa, izgleda da su se neke stvari kod njih promenile, jer, kako vec napomenuh, covek mi rece (u tel. razgovoru, pre nepuna dva dana) da ih ima (na samo ovaj RTI model nego i modeli u drugim kalibrima i u "C" klasi). Okvirno smo dogovorili da dodjem u Zemun i pazarim je, ako se odlucim. Ostaje mi samo da razmislim da li sam zaista voljan da investiram 150k rsd...:unsure: u pucu. Za sada, dvoumim se izmedju ove puskice i snowpeak-ove PCP pistoljcine (4.5mm, "D" klasa), koja je 4 puta jeftinija (a ima sklopivi kundak, tako da moze da prodje i kao karabincic)...

Nikada pistolj sa sklopivim kundakom nece biti drugo nego pistolj sa sklopivim kundakom

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Može Voja svašta da namontira na taj 750
Dužu cev, veći plenum i sl.

PP750 izgleda prelepo sa cevkom od 400 ili 500 mm (u zavisnosti od želje vlasnika) brzine sa JSB heavy su neverovatne :)

Pre neki dan sam prepravio i jedan Artemis CP2 sa CO2 na PCP, veći plenum, boca od 400cc, fx superior liner 4.5 dužine 700mm. Pištolj (ako se u trenutnoj konfiguraciji može tako nazvati) sada ima 32J.

Da sve bude po zakonu vlasnik dobija i overenu potvrdu o prepravci oružja.

Attachments

• IMG_20230612_155409_744.jpg
    IMG_20230612_155409_744.jpg
    413.4 KB · Views: 71
Last edited:
''Ja moj Steyr ne prepravljam, a vi vidite šta ćete''
Ja, ako nabacim ovog snowpeak'a, narucujem garnirung kod Vuje...Oduševio sam se.

PP750 izgleda prelepo sa cevkom od 400 ili 500 mm (u zavisnosti od želje vlasnika) brzine sa JSB heavy su neverovatne :)

Pre neki dan sam prepravio i jedan Artemis CP2 sa CO2 na PCP, veći plenum, boca od 400cc, fx superior liner 4.5 dužine 700mm. Pištolj (ako se u trenutnoj konfiguraciji može tako nazvati) sada ima 32J.

Da sve bude po zakonu vlasnik dobija i overenu potvrdu o prepravci oružja.
Drugar koliko košta saltanje cp2 na pcp? Vidjao sam dosta sličica na netu, jest da izgleda kao Frankenstein ali opet zanimljivo

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Zavisi šta se sve menja a pošto ovo nije tema o CP2 diskusiju možemo nastaviti privatnim porukama ili telefonom.

Users who are viewing this thread

Back