ASG Dan Wesson 715 CO2 pellet revolver

zuxbg

Active member
S obzirom da sam ljubitelj wheelgun morao sam da nabavim ovaj model jer je dosta slican mom omiljnom pravom sestopucu. Cilj mi je vezbanje brzog gadjanja.

Sta mislite koji je pravi?

[media]https://youtu.be/stE3bLAtpsg[/media]

Par TT karakteristika
Kalibar 4.5mm dijabole
Pogon 12g CO2 ampula
E0 2.7J
Cev 4"
Masa 1040g
Konstrukcija skroz od metala, drske gumene, imitacija Houge. (Na prilozenom videu read deal ima original gumene Houge drske.)
Dobos 6 komora u koji staju caure slicne dimenzije kao pravi 357 Mag metak. Dijabola se stavlja u tu cauru na mesto gde je kapisla kod pravog metka.
Cena kod nas oko 200 EUR.
Dolazi sa 6 caura (ketridza kako ih zovu) i brzim punjacem.
Mogu (c. treba) da se dokupe dodatne caure. Na zalost kod nas trenutno nema. Kao i dodatni dobos koji je kompatibilan sa full moon clipovima za brzo punjenje (sa posebnim caurama).

Test uskoro...

Poredjenje sa pravim Ruger GP100 357Mag. Spolja i u ruci je veoma realistican.

IMG_11092020_232502_(700_x_900_pixel).jpg

IMG_11092020_232435_(700_x_900_pixel).jpg

IMG_11092020_232521_(700_x_900_pixel).jpg

Oprema i nacin hranjenja:

IMG_12092020_133629_(1200_x_800_pixel).jpg

IMG_12092020_133827_(1500_x_1000_pixel).jpg

IMG_12092020_133954_(1500_x_1000_pixel).jpg

Revolver ima podesiv zadnji nisan u oba pravca. Trebalo mi je 15 dijabola da upucam na 10m, dole se vide rezultati. Manje je precizan od slicnog pistolja zato sto ovaj revolver ima kliznu cev koja ulegne u dno burenceta (v. snimak) da bi bolje dihtovale cev i dobos. Slican princip imaju neki pravi revolveri kod kojih se dobos pomeri unapred da nalegne na cev (Mosin-Nagant i neki Nagant-i).

IMG_12092020_133140_(1000_x_600_pixel).jpg

IMG_12092020_133201_(600_x_600_pixel).jpg

[media]https://youtu.be/HRev4pRi_vs[/media]

Potrosio sam 5 CO2 ampula i ostalo je 40 dijabola u kutiji od 500 (Sport S ravne). Pretezno sam brzo gadjao metalne mete na 5-10m, v. snimak. Meni je zanimljivo i koristice mi za vezbu u toj disciplini. Probao sam i instnktivno gadjanje, da nisanim sa otvorena oba oka na kratkim distancama, double tap i to mi je zanimljivo, samo sto brzo ispraznim burence.

[media]https://youtu.be/2RuALmpTfiU[/media]

Treba da nabavim jos bar 18 caura da bi bilo jos vece uzivanje u brzom pucanju i neku torbicu.

Rano je za zakljucak, za sada mi se sviddja i ispunjava ocekivanja.

U svakom "pravom" akcionom filmu se puca iz dva pistolja. Morao sam da probam. Mete na 4-8m.

[media]https://youtu.be/qHYflVyDCgU[/media]

Montirao sam pištoljski red dot na ventilirajuću šinu. Ideja mi je da montiram red dot tako da ga mogu skinuti i vratiti bez ponovnog upucavanja i kada ga skinem da mogu koristiti mehaničke nišane.

Ovaj revolver ima ventilirajuću šinu koja je slična lastinom repu po obliku i dimenzijama, osim što je malo šira - 11.8mm. Postavio sam direktno adapter sa lastinog repa na pikatni, ali sam ga morao malo obrusiti na krajevima da bi ga pikatini montaža obuhvatila.

20250215_184029.jpg

20250215_184309.jpg

Relativno sam brzo upucao na 8m pri -1 C. Preciznost na meti u SA nije sjajna, dok na metalnoj meti 10x10 cm u DA 9/10 zavši u meti.

20250217_092746.jpg

20250217_092741.jpg

Jedan od zahteva, da nije potrebno upucavanje posle skidanja red dot-a, nije zadovoljen jer nisam imao odgovarajući lastin rep - pikatini adapter. To će biti naredna modifikacija. Jedna opcija je da stavim adapter koji ima svoje stezanje:

nova montaža.png

Ili red dot montaža za ventilirajuću šinu sa Docter/Noblex footprint-om:

docter rib.png

Ili slično Docter/Noblex footprint montaža na lastin rep šinu.

Koju god od ove tri metode izaberem, verovatno ću nešto morati da dorađujem jer je ventilirajuća šina 0.8 mm šira od lastin rep šine.

Inače, red dot je U.S. Optics DRS 2.0 sa AliExpress-a:

US Optics DRS 2.0

1739860862261.png
Ovi adapteri nisu dobri, ne mogu da se nikako montiraju na 11 mm šinu ! Čista prevara !
Imbusi nemaju nikakvu funkciju jer je sve odlivak iz jednog dela, bez ikakve mogućnosti stezanja ili štelovanja.

Ja sam adapter kupio na Ali-ju sa idejom da mi posluži kao "stoper" za nosač optike, ali je skroz neupotrebljiv. Posle sam i na YouTube-u video da su i pre mene imali isto iskustvo sa ovim adapterima.

Uf, naručio sam, a tek sada vidim da je iz jednog dela. Da li ste probali da malo zasečete na krajevima (crvena linija), da bi vijci mogli stisnuti montažu za šinu?montaža 4.png

Da, to bi moglo da omogući da može da se raširi adapter da uđe u šinu.
Pogledaću danas kad dođem kući da li ima mogućnosti da se zaseče.
Imalo bi smisla zaseći ih, ali samo na krajevima, jer navoj prolazi baš kroz taj tanki deo.

Kad sam dobio adaptere, nisam imao vremena i volje da se bavim sa prepravljanjem. Probao sam da ih rašririm, ali su od jako tvrdog materijala, nisu hteli da "mrdnu" ni malo. U međuvremenu sam drugačije rešio fiksiranje nosača.

Скретосмо с теме али ево и мој утисак. Имам и те и оне што су из два дела па повезани шрафовима. Неће ту шрафићи ништа држати осим мало против гравитације а и у то сумњам.
Нити има неке чврстине у шрафовима нити у материјалу адаптера. Право држање ће бити кад га стегне пикатини носач, све остало је шминка.

Hvala. Našao sam u SDu kod mene takav ali sa 4 inča.
Po netu sam čitao da je i bolji jer je cela cev ožljebljena. Na 6 inča je donekle a posle je umernuta cevčica.
Gledao sam uživo, baš je verno 100% urađen.
Recite mi znate li gde mogu da kupim Umarex Smith And Wesson model 29 Co2 na dijabole. Od 6,5 inča.
Po prodavnicana slabo ima, našao sam neki od 8 inča samo.
Hvala na pomoći
I

Users who are viewing this thread

• Back