Behold The Mighty Mjolnir

Lepo mu je čučnula ova karbonska cevka, a i optika. Pokušavam da vidim kad zumiram, ali mi ne ide, koja optika je u pitanju?

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Opala, ni manje ni više Čestitam, nek lepo služi i optika i moćna pucaljka.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Cestitke za optiku, i mene je Goxy jazavac nagovorio da uzmem Ritona i evo da kucnem u drvo, stvarno je vrhunska...
Cudi me jedino sto si uzeo model 3-18, jeste malo jeftiniji ali meni to nije bilo presudno na taj iznos?!
Koja je koncanica, kod mene je PSR?!

SMD said:
Cestitke za optiku, i mene je Goxy jazavac nagovorio da uzmem Ritona i evo da kucnem u drvo, stvarno je vrhunska...
Cudi me jedino sto si uzeo model 3-18, jeste malo jeftiniji ali meni to nije bilo presudno na taj iznos?!
Koja je koncanica, kod mene je PSR?!

Ceo sistem je građen za gađanje na daljini od 100-300metra.Odlučio se za ovaj model zbog opsega podešavanja u dobošima od 46mil,koji me dovedu do 300m bez podesivih nosača.Končanica je T3, koja je čistija, tj ne prekriva puno nišansku sliku i time je lakše uočiti hitac ako je van mete.Sto se tiče uvećanja, jeste da ga nije loše imati, pogotovu za gađanje malih meta na papiru do 100metra(gde je i 30x malo) ,ali za moju namenu nije presudno i smatram da mi je 18x sasvim dovoljno. Juče je gađano na 200m i atmosferski uslovi nisu dozvoljavali nista preko 15x(miraž je bio strašan),na 300m bi bilo još gore.

Apsolutno svaku reč bih potpisao! Odlična optika. Možda bi lepše izgledala neka sa objektivom od 56 mm, ali to je već moje iživljavanje. Za papir do 100 m 18x je dovoljno, baš kao i za čelik na 300 m, mada sam ja nakon ozbiljnog druženja sa tom puškom i njenim vlasnikom potpuno siguran da to može i (znatno) dalje.

Samo dva projektila sam ispalio iz te puške čisto da vidim i osetim kako ta sprava radi i prijatno sam iznenađen. Iako to nije moja zona interesovanja pomno pratim dešavanja. Verujem da sa novom optikom su se grupe suzile barem za 25% kada bi poredili neke slične uslove i distance gađanja. Opet se neću složiti da je za papir na 100m dovoljno 18x, jer su pogodci i dalje teško uočljivi. Gong je sasvim druga stvar. Ubeđen sam da će rezultati biti još bolji kada se Vlada i njegov Mjolnir skroz srode.

Čestitam Vladimire na celom projektu. Pokazao si nam na skupu da si svaki potez pazljivo planirao i da si usao u materiju do najsitnijih detalja. Verujem da si sada kompletirao pricu po svojoj zelji.

Riton , fantastična optika za uloženi novac i najbitnije -zadovoljqb vlasnik .
Svako nešto preferira iz raznoraznih razloga/ubeđenja i na kraju (ako se ozbiljnije i dublje upusti u priču) završi kao i svi sa opremom koja je za određene namene i distance .
Sa srećom da se služiš !
IMG_20210815_111352.jpg

Vladimir T said:
Ceo sistem je građen za gađanje na daljini od 100-300metra.Odlučio se za ovaj model zbog opsega podešavanja u dobošima od 46mil,koji me dovedu do 300m bez podesivih nosača.Končanica je T3, koja je čistija, tj ne prekriva puno nišansku sliku i time je lakše uočiti hitac ako je van mete.Sto se tiče uvećanja, jeste da ga nije loše imati, pogotovu za gađanje malih meta na papiru do 100metra(gde je i 30x malo) ,ali za moju namenu nije presudno i smatram da mi je 18x sasvim dovoljno. Juče je gađano na 200m i atmosferski uslovi nisu dozvoljavali nista preko 15x(miraž je bio strašan),na 300m bi bilo još gore.

To sam prvo pomislio pa sam pogledao na optics trade eu (tu mi prvo izbacilo) i vidim 45MOA sto je manje nego kod mene na 4-32x56 modelu koji ima 31MRAD, pa onda jelte nisam bio siguran sta je razlog...
Za gongove vjerujem da je OK i 18x, za papir sto kaze Goxy i nije bas, ne vide se pogotci, dosta zavisi od pozadine itd. Miraz je nesto realno u ovo doba i ovim uslovima, ja sam nedavno slikao kroz optiku na 150m pa se bas bas primjeti.
Nisam do sada vidjao tu koncanicu, meni tu iskreno fale oznake (brojevi) jer sam navikao da ih imam.

Evo ja cu biti slobodan da odgovorim, naj preciznija je sa ovom novom optikom🙂, prosto neverovatno i meni ne pojmivo, koliko mocna i sposobna puska, imenjaku mom svaka cast na poznavanju materije i jakoj volji, unikatna puska, bila mi je cast da pucam iz nje, hvala Vladi i Dejanu na organizovanju i druzenju.

Pozdrav društvo.
Evo dugo obećanog snimka,kvalitet je nikakav, ali vidi se suština.
Banatski vetar utiče, ali mi ovde kad bi čekali da ga nema, teško da bi ikad i pucali.

https://youtu.be/kmCKyNwfenA

Users who are viewing this thread

Back