Benchrest 25m, ali sa diopterom

Da, znam, i ja sam hteo da se prijavim, ali sam sticajem opravdanih okolnosti - više sile, morao da odustanem čak dva puta.
Ja sam ovom objavom više mislio na članove ovog Foruma i učesnike naših BR takmičenja, da se malo prošire vidici, proba nešto novo, bez ikakve obaveze, čisto revijalno. Uostalom, ja ću sa svoje strane poneti mete i pušku za svoju dušu, pa ko hoće da proba i pridruži se, uvek je dobrodošao.

Ja sam skroz saglasan sa Jocom. Jeste mozemo mi ovo dici na neki visi ozbiljniji nivo. Ali realno sto se ne bi zezali na ovim nasim druzenjima i dodali jos jednu disciplinu kao ova da mozemo jos malo da se zabavimo i testiramo samo sebe. Iskreno ne znam za vas , ali ja ne pucam bas bas toliko cesto i meni svaka disciplina viska dobro dodje da se barem jos malo vise zezam sa svima vama i oprobam i dam sve od sebe. Sto se mene tice Joco ja cu da ti se pridruzim pa ko pobedi uzimao pivo!

SM Spring-meister

Ne moraš, meni u koferu uvek stoje optika i diopter, skidam i menjam na svakom takmičenju. Navikne se čovek na brzu montažu, klik dva i opet si u centru 😉
Verovatno si u pravu, jer je moje neiskustvo sa optikom i razmišljanje da je komplikovano stalno skidati i vraćati sjebalo stvar ... (rešio se dioptera) :( i napravio još 1-2 greške , o kojima bih ipak prećutao :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Sve je super, i Olimpik diopter BR25m.
Šanse su ogromne da budem jedan od takmičara. Ali broj turnira je trenutno jako mali. Druženja u jarku, Arizoni su odlični nekome ko je u radiusu 50-tak km. Mi ostali pucamo tamo gde i kad možemo. Imam prostor, al nemam ogradu.. pa zbog dece i gostiju na vikendici pored mogu samo da idem na pecanje..

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Verujem da većina članova zna da je Benchrest moguće pucati i sa diopterom, a ne samo sa optikom. Ova disciplina je pogotovo zanimljiva kada pucamo puškama manje snage (7,5 - 10 - 16J) i u kalibru 4,5mm. Naravno, meta za ovakav vid streljaštva mora biti drugačija nego za pucanje optikom, jer nema uvećanja, a standardni prečnik prstena/inserta na prednjem nišanu je gotovo idealno prilagođen meti koja se koristi za pucanje malokalibarskom puškom.
Kada se puška i diopter dobro upucaju, grupe mogu biti uske kao jedna proširena rupa na meti. Ja sam svojevemeno kačio ovde na Forumu neke slike meta kada sam tako pucao Waltherom LG400 na 7,5J i diopterom.
Posle ovog uvoda, pitanje glasi: da li ima potencijalno zainteresovanih članova/takmičara Foruma koji bi se oprobali u ovoj disciplini? Možda bismo mogli na nekom narednom BR turniru organizovati jedno revijalno pucanje diopterom na 25m, a kasnije napraviti i jedan takmičarski krug.
Šta mislite?
Ja sam apsolutno ZA. Voleo bih da standardno imamo sledeće discipline: 1. Springerice sa optikom na 25m, 2. PCP sa optikom 25m 3. PCP ili Spring sa diopterom na 25m i to sve 7.5J ili 16J čak ne mora ni da se razvaja po snazi ako nema dovoljno učesnika i 4. PCP 50m ... Ove četiri discipline i to je to ... A takmičenje kod Nemanje kao prošli put i milina .... Na tim Radić tj. na dva strelca uvek možete računati ... Pozdrav

Last edited:

Users who are viewing this thread

Back