Benchrest izazov 2024

fritzns

Well-known member
Preliminarna najava BR takmicenja u aprilu mesecu na strelistu
Shooting range Rakovac, #Sokolovi021
Svi zainterosovani su dobrodosli, samo neka mi posalju poruku.
Dodatne informacije uskoro
Datum nije definisan, zavisi od vremenskih uslova ali bice blagovremeno objavljen.
Inace jedno od retkih streliste sa svim urednim dozvolama za ovaj segment streljastva , znaci svi vidovi vatrenog uz nadzor instruktora, Vazdusnog, discipline BR kao i FT
Sta to u prevodu znaci , da svi potencijalni takmicari dolaze bez bojazni da im oruzje koje nose sa sobom kao i ono kod kuce bude zaplenjeno zbog gadjanja na neregularnom strelistu....veoma bitna stavka za sve ljubitelje ovog sporta

Sent from my 22101316UG using Tapatalk

Kada sam video najavu takmičenja (sa istim imenom kao takmičenja koje organizuje SSU AGS) u podforumu predviđenom ua najavu takmičenja u organizaciji već pomenutog udruženja, još uz insinuaciju da su prethodna bila nelegalna, pomislio sam da je neka šala ili skrivena kamera.

U vezi tog Bobanovog "Strelišta", kod Bobana nije postojalo strelište, strelište je nešto drugo, Boban je bio u procesu prijave sekcije Obrenovačke streljačke družine (na žalost Boban se zbog problema na ličnom planu povukao iz ovog našeg sporta). Pošto na planirani dan nije imao završene papire, SSU AGS je od nadležnih ministarstava pribavilo potrebne dozvole. Iste su zavedene na pisarnici MUP. Takođe je planirano da skup traje dva dana ali su nam u MUP predočili da je u slučaju organizacije međunarodnog takmičenja koje traje više dana potrebno da damo imena svih stranih takmičara kao i adrese gde će odsedati što nam je u tom trenutku bilo komplikovano pa smo odlučili da takmičenja traju jedan dan. Svim strancima su po zakonu poslate zvanične pozivnice na osnovu kojih su mogli da unesu oružje preko granice. Sva takmičenja i sva druženja u organizaciji AGS su na isti način (i biće i u buduće) prijavljena nadležnim ministarstvima, sve je bilo po zakonu i sve je kontrolisala policija, neki su policiju videli i pričali sa njima a neki očigledno nisu. (Začudilo me je i pomisao da smo kršili zakon dok se sve to snima i objavljuje na Nacionalnom dnevniku).

Zaboravio sam da napišem i sledeće: Takmičenje u gađanju vazdušnom puškom može se prijaviti i održati na bilo kom mestu sve dok se imaju odobrenja vlasnika lokacije/parcele/prostorija sve jedno da li je u pitanju pravno ili fizičko lice, prijave/dozvole Mnistarstva za vanredne situacije i MUP Srbije. Tako su to i pre nas radili izviđači prilikom organizovanja njihovih takmičenja (postavljanje kampova i gađanje VP na više lokacija u istom danu) tako je to radilo i radiće ubuduće SSU AGS.

Pratio sam dešavanja na Forumu ovih dana pomno, ali nisam želeo da se mešam i dolivam ulje na vatru. Ne bih ni sada ništa pisao, ali na jednu stvar moram da se posebno osvrnem, jer je između ostalog, izrečeno mnogo poluistina, dezinformacija i laži u vezi organizacije naših prethodnih turnira.
Dakle, SVI naši turniri, od prvog probnog u streljani Tiron, pa do turnira na Belom polju kod Obrenovca ili strelištu Top Gun (Arizona), su bili UREDNO PRIJAVLJENI nadležnoj policijskoj upravi za Grad Beograd, policijskoj stanici Obrenovac, odnosno Zrenjanin.
Za ove turnire smo dobili SVA odobrenja i dozvole. Od zvanično pečatiranog obraćanja policijskoj upravi, do njihovih zvaničnih odgovora. Kada neko dobije odobrenje policije, ko razuman tu može da bilo šta prigovori?
Ovakve laži su nedolične odraslim i ozbiljnim ljudima, pa svakako najviše govore o namerama takvih ljudi, a ne o Streljačkom sportskom udruženju AGS. Tim više je čudno zašto se niko nikada nije obratio nama iz AGS za objašnjenje, nego širi besmislice i laži, kako po društvenim mrežama, tako i privatnim chatovima, pa čak i ovde na Forumu.
Zamislite, mi pravimo turnire na kojima se koristi vazdušno oružje "na crno", a onda zovemo lokalne televizije i jednu sa nacionalnom frekfencijom da bismo promovisali nešto što radimo bez dozvole??! Sve te televizije su imale priloge o našim turnirima, u kojima se jasno vidi kakvo takmičenje je u pitanju, pa ko hoće može ih pogledati.
Takođe, zovemo kolege strelce iz Evropske Unije (Bugarske i Hrvatske) i Crne Gore, kojima šaljemo zvanična pozivna pisma, oni prelaze našu granicu i ulaze na teritoriju Republike Srbije, zajedno sa svojim puškama i dolaze na naš turnir koji je organizovan na "crno"??! Ma hajde!
Za neupućene, reći ću samo da smo dva puta imali posetu dežurne patrole policije, kao i jedan telefonski poziv iz policije. Jednom na strelištu kod Bobana, a drugi put na strelištu Arizona. I oba puta nisu našli nikakve nepravilnosti.
Dakle, ovu temu smatramo završenom i zatvaramo je za sva vremena na ovom Forumu. Ko hoće da i dalje ispira usta ovom temom, neka ide njemu na čast.
PS. Izvinjavam se na malo oštrijem tonu, ali stvarno se preteralo. Nikoga ne želim da uvredim, ali istina se mora znati. Ništa više od toga.
PPS. Za Rakovac znam da će sve biti u redu, bio sam tamo, znam kako se organizuje, tako da ne sumnjam da je sve urađeno kako treba.

Last edited:

Users who are viewing this thread

Back