Benchrest pucanje springericama (prelamačama) - iskustva

Ideja pozajmljena od kolega pecaroša, možda bi uz malo budženja mogla da se primeni na prednji oslonac
Ima smisla ali meni je nekako osecaj da treba u kontaktu sa puskom da bude sto manja povrsina koja ne pruza nikakav otpor pri kretanju puske napred nazad da ima sto manje kontakta sa strane bukvalno da samo drzi visinu istu i nista vise...ceramo dalje videcemo

S obzirom da ono “V” čine dva rolera, mislim da bi otpor pri trzaju bio zanemarljiv. Još samo da se pojača tripod. Na netu nisam našao ovakvo rešenje za rest, verovatno je glupo i nefunkcionalno, ali to nije razlog da ne probam da napravim

Ja sam resio da probam ovako jednu budzevinu da vidim kako ce da utice na tematiku,nista ne kosta cak ni mnogo vremena...uglavnom ideja je da u kontaktu sa puskom bude drvce presvuceno platnom naravno i povrsina kontakta sto manja. Samo mora da se izvadi malo punjenja iz dzakceta jer je prepunjeno ranije da bi puska manje upadala...(ne planiram da odustanem suvise je veliki izazov :) pravio bih i namenski bipod-tripod ali da prvo utvrdim sta treba)
20260326_142259~2.jpg

Danas sam probao na 25m BR, 25 meta (dijabola-meta). Mogu Vam reci VELIKO RAZOCARANJE!!! Samo da ne bude zabune, ne puske, nego mene kao strelca! Klasican debakl (kao Partizanov od sinoc)! Slika sve govori, ja nemam sta da dodam:cry:
Da, ima jedna koja nije 9 nego je 7 (kada se bolje pogleda, dijabola je udarila u 7, a papir se pocepao do 9), sto znaci da je ukupan skor 189....tuga. probao sam jos jednu nakon toga i tu mi je bilo 198, ali sam se iznervirao i pucao sam posle toga ponovo u iste, sve gde nisam pogodio u belo.
Ako je ovo debakl bolje da ne pokazujem svoje mete...

...uglavnom, ne znam da li je ovo dobro rešenje: https://www.vectoroptics.com/Sub-Brand/Rokstad-ELP-V-Mount-Tripod-RSGR-06.html

ja koristim taj mali tripod povremeno za hw50-icu i pištolj

Last edited:
Ako je ovo debakl bolje da ne pokazujem svoje mete...

...uglavnom, ne znam da li je ovo dobro rešenje: https://www.vectoroptics.com/Sub-Brand/Rokstad-ELP-V-Mount-Tripod-RSGR-06.html
Pa jednostavna je muka ako je grupa na 25m recimo 2cm ili ispod a BR meta sve ili vecina van kruga 6 ondak dobro dosao u diskusiju :) Nama su trenutno krivi oslonci a videcemo nadalje.Problem postoji a sad dali je do nas ili opreme okupismo se da utvrdimo.Mi se trudimo ali mozda neki kolega kaze i pokaze gde gresimo i kako treba...za sada ovako

"Тврд је орах, воћка чудновата..." све погодим, али црно, никако :ROFLMAO:

Users who are viewing this thread

Back