Bezbednost sudova pod (visokim) pritiskom

goxy

SELECTOR https://fieldtargetserbia.com/
Ja se ne razumem previše ali baš taj navoj je najslabija karika. Ja bih to testirao na preko 300bar, barem 400bar.Ako otkaže regulator plenum će gotovo odmah da se izjednači sa pritiskom boce. Znači sa recimo 130bar na 250 bar...
Evo skorašnjeg primera gde je plenum eksplodirao na navoju. Srećom niko nije ozbiljnije povređen.
Screenshot_20210505_153829.jpg

goxy said:
Ja se ne razumem previše ali baš taj navoj je najslabija karika. Ja bih to testirao na preko 300bar, barem 400bar.Ako otkaže regulator plenum će gotovo odmah da se izjednači sa pritiskom boce. Znači sa recimo 130bar na 250 bar...
Evo skorašnjeg primera gde je plenum eksplodirao na navoju. Srećom niko nije ozbiljnije povređen.
Ako sam dobro shvatio, ovo je neko naš radio nekom liku, pa je čovek zamalo nastradao, sad sam pogledao video, prilično nezgodna situacija!

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

A još je veći problem ako znamo da se kod FX Impacta plenum nalazi na takvom mestu da se direktno na njega naslanja donja vilica strelca... 🙏😇

Opasna je ovo stvar, nije za igru, neko može ozbiljno da se povredi. Sve ima svoje i zasto fabrika nešto radi ovako ili onako.

Do 130bara smo preziveli pucanje plenuma...😇😇😇 a za vece pritiske cemo malo drugacije...
hvala dragom gospodu

Nije to za igru i ja pogledah snimak , jbt prosao je deo plenuma kroz zid , srecom niko nije poginuo ...

skorpio said:
Nije to za igru i ja pogledah snimak , jbt prosao je deo plenuma kroz zid , srecom niko nije poginuo ...

U stilu Monti Pajtona: I nije neki zid...
Šalu na stranu, zajebana situacija.

Izgleda se neki naši momci ili momak sa foruma zaigrao sa tim malo previše... Ako sam dobro ispratio

Nema tu sta mnogo da se mozguje. Zna se ciji je plenum proizvodnje.
Vecina je videla taj video i jasno covek kaze da je to Panijev plenum.
Zasto se to desilo neznam ali svakako je covek zamalo izbegao smrt.
Svaka prica ima 2 strane pa bi mozda i Pani mogao da prokomentarise dogadjaj.
Tako da ljudi vodite racuna i nemojte se igrati sa zivotima

Mislim da bi to bilo sasvim korektno da čujemo sta se desilo i drugu stranu priče.

https://www.facebook.com/groups/fxairguns/permalink/1792425960930224/

Ovde je link, a u komentarima su postavljena valjda 4 snimka.
Na pojedinim forumima naravno ima onih koji bi da profitiraju na ovoj nesreći.

Visoki pritisak nije za igranje. Svaki taj sud treba atestirati. Problem je što svi razmišljaju o radnom pritisku plenuma (65-160bara) a niko ne razmišlja šta kad regulator otkaže i plenum primi pun pritisak boce. Gledajući šta se dešava kod nas, ja se pitam da li smo mi dovoljno zreli za ovaj sport ili nas je to malo snašlo iznenada.

Napraviti sebi plenum i ne atestirati nije hrabrost nego teška glupost. Prodavati neatestirani plenum je isto kao i prodavati zozovaču od metil alkohola i (ne)namerno trovati narod.

Taj plenum sa snimka je eksplodirao u americi i to je čovek objavio (pretpostavljam zato što ga je kupio). Kod nas je takođe eksplodiralo nekoliko plenuma ali kad čovek sam sebi napravi, sramota ga da priča šta mu se desilo. Problem je što ga nije sramota da nastavi dalje. Napravi čovek plenum, plenum eksplodira, sledeći će biti bolji. Idemo dalje... dok neko ne nastrada

Prvo I osnovno. Testirati hidrostatički na maksimalni pritisak koji mora od radnog biti veći za bar 50%. I to uraditi kod nezavisnog tela. Tj nekog ko nema interes. Procedure ispitivanja nisu džaba usvojene.a najbolje ne dirati ono što su ljudi u fabrici već usvojili

Ma da, glup čovek. Da je znao da će mu eksplodirati plenum, birao bi kuću od armiranog betona...

Users who are viewing this thread

Back