Bintac MCAR .457

Username_nn

Member
Vec znam i zao mi je sto ce ovaj post naljutiti neke od nas ovde na forumu, ali zelim da cujem sta svi misle vezano za ovu pusku?

Bintac MCAR .457
IMG_2024-10-12-150631.jpeg

MCAR je skracenica za Modular Caliber Air Reife, dakle ova puska je samo izuzetno jaka platforma za modularne/zamenjive cevi poput FXa i bas lici na novi DRS Pro koji mi se isto svidja.

IMG_2024-10-12-150642.png
(MCAR i Impact)

IMG_2024-10-12-151111.jpeg
(FX DRS PRO)

Ja licno mislim da je fantasticna, pogledajte kako opali i taj zvuk i trzaj, pa i sam izgled puske. Pritom ko ne bi voleo da puca tako dobre grupe na 100+m?

IMG_2024-10-12-151340.jpeg
IMG_2024-10-12-150714.png
(Grupe 106yardi)

Takodje sta bi odma isprobao da je imam je kako razliciti oblici slagova i razlicite diabole lete na te daljine pri ekstremno niskim i visokim brzinama. Takodje bi probao manje kalibre na mnogo vecim brzinama da vidim da li je to zapravo odgovor za preciznost, ova puska puca .50cal i zato manje kalibre verovatno moze da ispali mnogo brze nego FX.

IMG_2024-10-12-150707.jpeg

Sta mislite izmedju nje i FX DRS PRO, koja vam se vise dopada i sta je preciznije?

Last edited by a moderator:
Ufff. Bilo bi lepo da dođete na neko druženje, puckanje, takmičenje da se svi sa vama upoznamo i razčlanimo razne teme po svim pitanjima. Bilo bi mi drago. Zaista
Ide uskoro okupljanje sa 16j. Možda je mala snaga ali je dobra ekipa sa nešto znanja. Kolega dođite

Last edited:
Vec znam i zao mi je sto ce ovaj post naljutiti neke od nas ovde na forumu, ali zelim da cujem sta svi misle vezano za ovu pusku?

Bintac MCAR .457
View attachment 18867

MCAR je skracenica za Modular Caliber Air Reife, dakle ova puska je samo izuzetno jaka platforma za modularne/zamenjive cevi poput FXa i bas lici na novi DRS Pro koji mi se isto svidja.

View attachment 18864
(MCAR i Impact)

View attachment 18865
(FX DRS PRO)

Ja licno mislim da je fantasticna, pogledajte kako opali i taj zvuk i trzaj, pa i sam izgled puske. Pritom ko ne bi voleo da puca tako dobre grupe na 100+m?

View attachment 18866
View attachment 18863
(Grupe 106yardi)

Takodje sta bi odma isprobao da je imam je kako razliciti oblici slagova i razlicite diabole lete na te daljine pri ekstremno niskim i visokim brzinama. Takodje bi probao manje kalibre na mnogo vecim brzinama da vidim da li je to zapravo odgovor za preciznost, ova puska puca .50cal i zato manje kalibre verovatno moze da ispali mnogo brze nego FX.

View attachment 18868

Sta mislite izmedju nje i FX DRS PRO, koja vam se vise dopada i sta je preciznije?
Mnogo bi verujem vecini ovede kolega bilo puno toga jasnije kada bi nam rekao koliko godina imas

Mnogo bi verujem vecini ovede kolega bilo puno toga jasnije kada bi nam rekao koliko godina imas
Verujem da sam prilicno mlad u odnosu na vas zustre stare veterane :)
Da li je oko 30 dovoljno precizno?

Primetio sam da je na forumu uglavnom aktivna malo starija ekipa u odnosu na mene, ali neki su vise opusteni i istinski mladog duha pa se izgleda bolje kapiramo.

Ne zalim se i ne bi sad da ovde pocinjem da pisem zivotne price, ali i ako imam toliko koliko imam godina jos kao bas mlad sam svasta mracno prosao i od svega naucio da sta god da se desava mnogo je bolje biti vedar i opusten, kao i uzimati svaku priliku da uzivam u zivotu i lepoti svega. A skoro u svemu se moze naci nesto lepo ako se na to fokusira. Naravno da postoje istinski lose i zle stvari, ali one su ovde obicno kratkorocni uljezi bar se nadam.

Ne kazem i ne mislite da sam neki veliki mucenik, mozda daleko od toga ali jednostavno sam odlucio da budem malo vise opusten kad god mogu.
Takodje nekad imam jaku potrebu za samoizrazavanjem, pa se onda ovde ovako raspisem. Vidim da nije za svakoga pa cu sledeci put pokusati malo da se obuzdam... 🤞

Ufff. Bilo bi lepo da dođete na neko druženje, puckanje, takmičenje da se svi sa vama upoznamo i razčlanimo razne teme po svim pitanjima. Bilo bi mi drago. Zaista
Ide uskoro okupljanje sa 16j. Možda je mala snaga ali je dobra ekipa sa nešto znanja. Kolega dođite
Ako niko nije protiv rado bi dosao mozda, ali imam samo pistolj sa kundakom od 10-12j ovo ostalo je sve sigurno preko 20j.

Ne vidim zašto bi došli možda. Dođite sigurno. Možete poneti recimo taj pištolj sa kundakom a možete doći i bez njega. Ja sam na prva dva druženja bio bez vazdušnog oružija ali to nije smetalo starijim kolegama da mi izađu u susret i daju da porobam po koju diabolu bukvalni iz svega što su imali. Naravno zargovora i saveta koliko srce poželi. Time su mi uštedeli vreme i omogućili da stvorim neku širu sliku o ovom hobiju. U poslednjih nedelju dana postali ste zanimljivo lice na forumu, barem meni, sa vrlo podeljenim utiscima. Od nekih zanimljivih prepravki i ideja, preko nešto opasnijih i mogu reći nepoželjnih pa do šokantnih pisanija koje su moderatori uredili ( naravno da je tako trebalo) pa je moj post ostao bez konteksta i ne razumljiv. Upravo zato bi mi bilo drago da se na nekom okupljanju i lično upoznamo. Lični kontakt, pogotovo u nekoj prijatnoj i zabavnoj atmosferi je mnogo uticajniji od kontakta na daljinu. Ja barem nisam protiv, a verujem i ostale kolege da se pojavite na nekom druženju.

Verujem da sam prilicno mlad u odnosu na vas zustre stare veterane :)
Da li je oko 30 dovoljno precizno?

Primetio sam da je na forumu uglavnom aktivna malo starija ekipa u odnosu na mene, ali neki su vise opusteni i istinski mladog duha pa se izgleda bolje kapiramo.

Ne zalim se i ne bi sad da ovde pocinjem da pisem zivotne price, ali i ako imam toliko koliko imam godina jos kao bas mlad sam svasta mracno prosao i od svega naucio da sta god da se desava mnogo je bolje biti vedar i opusten, kao i uzimati svaku priliku da uzivam u zivotu i lepoti svega. A skoro u svemu se moze naci nesto lepo ako se na to fokusira. Naravno da postoje istinski lose i zle stvari, ali one su ovde obicno kratkorocni uljezi bar se nadam.

Ne kazem i ne mislite da sam neki veliki mucenik, mozda daleko od toga ali jednostavno sam odlucio da budem malo vise opusten kad god mogu.
Takodje nekad imam jaku potrebu za samoizrazavanjem, pa se onda ovde ovako raspisem. Vidim da nije za svakoga pa cu sledeci put pokusati malo da se obuzdam... 🤞
Mnogi od nas imaju zelju da iznesu svoje misljenje i to urade ali nije potrebno svaku ideju ili sta god padne na pamet da to prenesu na forum.
Poenta ja da se lako nadje nesto sto se trazi i bez previse citanja nekih nerelevantnih stvari nego da se odnah dodje do srzi teksta.
Za godine sam pitao jer nisam uspeo da razaznam da li neki mlad covek pise ili neko maloletno lice ili pak neki stariji covek.
Drago mi je sto pozitivno gledas na sve samo tako nastavi i kao sto rece kolega bice uskoro takmicenje pa izvoli pojavi se da se licno upoznamo i druzimo i razmenimo iskustva

"Ne zalim se i ne bi sad da ovde pocinjem da pisem zivotne price, ali i ako imam toliko koliko imam godina jos kao bas mlad sam svasta mracno prosao i od svega naucio da sta god da se desava mnogo je bolje biti vedar i opusten, kao i uzimati svaku priliku da uzivam u zivotu i lepoti svega"

....e moj sinko, gde ti fircas,ja sam davno prostepo...

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Mozda jos bolje i preciznije bar ovaj sto on pokazuje, kaze jos da kosta oko 500$ samo u 5.5mm .

Kaze da na sajtu za nju kazu da konstantno moze da pogadja u razmaku od 1moa na 50 yardi, ako je stvarno tako dobra i kosta ispod 100.000 dinara steta sto je nema kod nas. Izgleda kao da tehnologija skupih PCP pusaka polako silazi na ove iz nizeg i srednjeg cenovnog ranga, kakva li je onda nova DRS PRO pogadja metu 14cm na 500m sve u crno verovatno...

Jedva cekam da vidim sta ce kod nas ovde novo da stigne.

Users who are viewing this thread

Back