Boca

goxy said:
www.krale.shop/en/airgun-calculator
Ovde je kalkulator i za broj punjenja.
Mislim da boca nije bila do 300bar napunjena

Po ovom kalkulatoru bi puska trebala da moze da se napuni 41 put. Moracu da ponovo napunim bocu i da probam pre prvog punjenja puske da preko manometra na fill stationu izmerim pritisak u boci. Manometar na pusci i na fill stationu se ne poklapaju. Kada je na pusci 180 bari na fillu je 220 bari. A proverio sam i ceo sistem, od ventila boce pa do quick filla na pusci, nigde ne curi vazduh, da slucajno to ne bude razlog sto ne moze da nagura 180 bari u pusku.

ljudi, jedno pitanje. karbonska boca, rok joj istice 2025e. podrazumeva li to da ima i atest do 2025e, ili bi ga ja morao raditi? pozurite sa odgovorima, molimvas, otici ce...

to znaci da traje do 2025 (koliko se ja razumem) a onda mozes da je bacis ili da rizikujes zivot

Nije čak bitno hoće li neko tražiti atest (naravno, svako odgovoran hoće), nego tvoja bezbednost. Ako boca ima rok do 2025, to znači da ove godine mora ići na atest, a kroz 5 godina moraš da je baciš. Praktično to znači da treba da je atestiraš i ako prođe atest možeš je koristiti još najviše narednih 5 godina.

Otkad imam bocu pušku punim otprilike kao da sam deminer koji demontira neku opasnu eksplozinu napravu. Puls mi je ubrzan, adrenalin pumpa kao lud, ruke drhte... Odvijam ventil polaaaaaaako, po delić milimetra i kad bude ono "kšššš!" sam pretrnem od straha! I tako svaki put, konstantno u enkom strahu da mi ne izlete O-ringovi, da nešto ne eksplodira!

E, na poslednjem druženju prošle subote (video-izveštaj u sekciji "Uopšteno") kolega Skorpio mi je prepravio fill tako što je malko proširio rupu, urezao navoj i uvrnuo šraf-crvić koji je smanjio protok vazduha, tako da sam se ja preporodio i evo ukućani mi kažu da sam skroz drugi čovek. nakačim niplu, odrvnem ventil, sačekam desetak sekundi, pratim strelicu na baromanometru kako se polako diže i kad dođe do 200 zatvorim i lepota! Kolega Skorpio, hvala još jedared!

Осим Делфина, има ли још који продавац нових челичних боца са радним притиском 300 бари и запремине веће од 6 литара?

Ima u NS, zaboravih ime firme, potraži na Google, ja mogu tek večeras da potražim ako ne nađeš.

Nedavno sam imao "situaciju" sa bocom, odnosno sa crevom, koje se odjednom, u roku od jednog ili dva dana, sasvim izdeformisalo. Da li zato što je boca ostala u šupi (a tu noć je bio blagi mrazić), da li zato što je negde nešto popustilo nemam pojma, ali na prvoj slici se vidi kako je izgledalo. Napunio sam pušku par puta bez problema, ali su mi kolege savetovale da to više ne činim, jer nije bezbedno.

Sandro mi je preporučio firmu koja se između ostalog bavi i izradom creva za visoke pritiske (ostaviću na kraju sve podatke, uz njihovu saglasnost), pa sam im se obratio mejlom i dogovorili smo se da im pošaljem staro crevo i fill i das mi naprave novo. Danas sam im poslao, prekosutra je već stiglo. Zajedno sa poštarinom, sve je koštalo 1.900 RSD. Inače, crevo je atestirano za 600 bara.

Ja sam kontaktirao sa Banetom Kneževićem.

HANSA-FLEX Hidraulika d.o.o.
Psačka 32
11185 Zemun

Srbija

Tel/Fax: +381 11 40 18 079

+381 11 40 33 247

+381 11 40 33 248

Mobilni: +381 65 2442 661

E-mail: srb@hansa-flex.com

Web: www.hansa-flex.com, http://rs.hansa-flex.com

Attachments

• c1.jpg
    c1.jpg
    519.2 KB · Views: 2,297
  • c2.jpg
    c2.jpg
    724.9 KB · Views: 2,297
  • c3.jpg
    c3.jpg
    662.2 KB · Views: 2,297
Шта мислите о овој боци:

http://www.gasbottlesdirect.com/product/steel-scuba-tanks-300-bar/-4---8-l/8_5-l_-300-bar-cylinder-09_2019/347

Uh... jesu li cene u Evropi realne, a kod nas po običaju previsoke, ili šta? Ovo je stvarno ekstra povoljno.

Stvar je u tome da je ovo boca bez ventila plus na to treba računati dostavu, izašla bi sigurno blizu 200€...

... što opet znači da je vrlo povoljno, jer bi kod nas boca od 8,5l sa ventilom bila minimum 50% skuplja. Kao ilustracija, kod nas polovna boca od 6l sa ventilom košta oko 180€.
Inače, ja sam samo pokušao da uporedim cenu koju plaća jedan Čeh i cenu koju plaćamo mi ovde.

Users who are viewing this thread

Back