Boca

boca je daleko bolje i lakse resenje, a pumpa je dobra kao backup opcija. Messer tesko da ti moze izaci u susret, ipak oni rade sa manjim pritiscima. Tebi trebaju ili ronioci, ili vatrogasci. S obzirom da si iz Indjije, bg ti nije daleko tako da u principu problem za punjenje neces imati - kontaktiraj wooyadeena ili put-ina oni ce te lepo uputiti sta i kako. sto se tice adaptera za punjenje, ne znam koju bocu imas, ali generalno i ronioci i vatrogasci imaju sve sto treba da bi to adekvatno odradili. naravno bitno je da ti je boca atestirana, kako zbog tebe i tvoje sigurnosti, tako i zbog njih.

Puno je samo kad biju... Šalim se, vidi koliko je teška, treba to i prenositi sa mesta na mesto.

ipak je radni pritisak 225 bara covek misli ako je barometar 300 bara da je to radni pritisak , ja ne mislim tako ...kaze da je atestirao na 450 a 225 pise na bocu zbog papira i manjeg atesta... cccc

Ako je atestirao mora imati papir od atesta. Ne znam kako ljudi tako razmisljaju, samo da se proda, dalje ga ne interesuje.
Ja sam skoro razgledao te boce i ne videh ni jednu preko 12l koja je atestirana na 450.
I ta od 12l ako je u pitanju celicna boca mora biti teska 17-18kg.

to nece da moze...tako da to ne uzimaj. te price atestirali ovako onako, ljudi su stvarno cudni. ronilacka boca sa 200 ili 300 bari pritiska u kuci je jednaka jednoj ozbiljnoj bombi, i sa tim se nije igrati!

Postovanje gospodo, procitah ovu temu pa me zanima sledece, da mi neko napise ko provereno zna. Ko sve moze da izvrsi atest boce? Na koji vremenski period se daje atest? Koliko kosta atest boce i da li je jednaka cena atesta za karbonske, celicne i druge boce.

Jutros sam zvao Novi Sad - VULKAN INŽENJERING tel. 021 4780272, gospodja koja radi pojma nema, dala mi je br od nekog montazera koji je na terenu, zvao sam coveka, rekao mi je da rade atest boca, mene je zanimala cena atesta za bocu 6l 300 bara celicnu, 2700 din, atest vazi 5 godina, punjenje boce je oko 700 din koliko sam razumeo.

tasa90 said:
zvao sam coveka, rekao mi je da rade atest boca, mene je zanimala cena atesta za bocu 6l 300 bara celicnu, 2700 din, atest vazi 5 godina

Ja ne znam tačno koliko košta atest ali mislim da ti ne valja matematika...ako je atest 220e kako je onda boca sa atestom 300? Logika mi kaže da je apsolutno nemoguće da cela boca vredi samo 80e a mali žig utisnut na boci 220e.

Wooyadeen nisam te bas razumeo sta si hteo reci..
atest je 2700 din .. za 6l bocu.
Samo mi fali jos boca :D

tasa90 said:
Wooyadeen nisam te bas razumeo sta si hteo reci..
atest je 2700 din .. za 6l bocu.
Samo mi fali jos boca :D

Ma ne nisam ja tebe razumeo, tek sad vidim umislio sam da si napisao da je 27.000 atest

ha ha ha ...malopre citam i shvatim da se voja zeznuo...ali nema veze euforija oko nove "igracke"!

tasa90 said:
Jutros sam zvao Novi Sad - VULKAN INŽENJERING tel. 021 4780272, gospodja koja radi pojma nema, dala mi je br od nekog montazera koji je na terenu, zvao sam coveka, rekao mi je da rade atest boca, mene je zanimala cena atesta za bocu 6l 300 bara celicnu, 2700 din, atest vazi 5 godina, punjenje boce je oko 700 din koliko sam razumeo.

Tasa je obezbedio informaciju za Novi Sad, a zna li neko ko radi atest u Beogradu?

da nije preterao sa ovim dodacima na bocii
da nije isti ulaz na boci i ovaj prvi..

Attachments

• Fill-3.jpg
    Fill-3.jpg
    150.8 KB · Views: 5,709

Users who are viewing this thread

Back