Boca

Da ne otvaram novu temu, ovo nekako ima veze i sa bocama. Da li mozda neko zna gde ima da se nabavi ili ko moze da napravi adapter za ventil 300bar sa kontrolnim manometrom, otprilike nesto kao na slici, s tim da na izlaznoj strani ne bude crevo nego zenski prikljucak sa navojem u koji bih onda dalje srafio adaptere za punjenje cilindara umesto direktno na ventil kao do sada?

Attachments

• image-0-02-05.jpg
    image-0-02-05.jpg
    13.8 KB · Views: 6,276
Stefan said:
poznatiji kao fill station
:) Treba mi adapter koji sa ulazne strane ima dugacki (300bar) muski prikljucak sa DIN navojem, a sa izlazne strane zenski prikljucak sa DIN navojem, i manometar izmedju.
Izlazni prikljucak treba da je kratki (200bar) ali i da je 300-barski nije problem.

Update:
Jedan kolega, sa zelenom puskom, ljudski se angazovao (i ideja i realizacija), pa je problem resen na najbolji nacin.

Gde u Bg ili okolini moze da su napuni boca 300bar, neko je pominjao da puni covek u Baricu, ima li neko kontakt?

Nisam jos, drugar poznaje nekog vatrogasca pa ce pitati, puska trosi puno vazduha imam 10 pinjenja iz 10 l boce samo ...

Au.. veliki potrosac.
Ja sam do sad samo jednom punio bocu tj kad sam je atestirao, punio sam pusku 31x od 165 - 100 bara. +-. ali je ovo mali cilindar,Cz200 fs.. sa jednim punjenjem imam 48 hitaca. Koliko ti imas ?

Meni se to nikako nebi isplatilo jer imam do kompresora i nazad 140 km, tj vise bi se vozikao sa bocom nego sto bi pucao.

Pricao sam sa ronilackim klubovima, ljudima u streljackom savezu, sa par ljudi koji imaju svoje kompresore, svi su podeseni na 230bar recimo i da bi punili na 330 moraju da otvaraju kompresor pa da podesavaju sto i ne bi bio problem da mi izadju u susret jednom u par meseci ali s obzirom da mi treba minimum jednom nedeljno, nema smisla.
Ostaju jedino vatrogasni domovi, na kraju ako i to ne uspe moram juriti polovan kompresor jer je nov P100 bauer 2500e, Sto mi je preskupo, ostaje da se strpim dok se ne kupi nesto sto trosi manje vazduha. U delfin servisu u Kamenici je 300 kinti punjenje boce ali do tamo i nazad skoro 160km.

Uh,pa to je bas malo... AT44 ima 27 upotrebljivih hitaca od 200 do 110 bari, a 230cc je tank. Ocekivao sam bar 60-70 od herculesa. Ipak ima litar vazduha i to na 220 bari. Moze biti da je puska nastelovana za veci kalibar i da je prejaka za 6.35 Verovatno znas ako si merio brzinu. Mislim da bi mogao mnogo da dobijes spustanjem snage. I na preciznosti i na broju hitaca. Jos bih ti preporucio teze dijabole king heavy bar da isprobas. Isto tako h&n grizzly, gledao sam da nisu lose u kombinaciji sa tim ultra jakim puskama.

King heavy MKII, nisam jos imao prilike izmeriti brzinu, ispod 120 nusam spustao pritisak, 30 kom ispuca bez nekog pada na 50m sledecih 10tak vec lagano podbacuje, puska je "out of the box" sto se kaze :) verovatno se moze nesto malo dobiti ali sam to ne mogu raditi jer nikada nisam imao dodura sa pcp- om... Drugar ima istu, tj serijski broj nam se eazlikuje samo za jedan i identicno je sve sto se tice i preciznosti i broja hitaca po punjenju.

Bio sam i u vatrogasnom domu, momci su ljubazni, nazvali par brojeva i kao jedino kad bi nekog poznavao pa da ti ucini ovako niko nece da se cima oko toga, a puni se u njihovoj brigadi u Mije Kovacevica valjda, naravno nisam mislio da pune za dz...

Users who are viewing this thread

Back