brendirana vs kineska optika, veliko vs malo uvecanje

U pravu si, to ne bi valjalo. Ali, meni treba paralaksa koja počinje os 50 m. Bliže gotovo nikada ne pucamo iz AT44.

vojo jel se sećaš šta si mi rekao kad sam kupio za 750 eura Hawke sidevinder 8-32x56 sr pro ??
rekao si mi šta će ti taj kinez koji te neće zadovoljiti!
u pravu si bio

to isto sad ja kažem paniju za mtc optisane falkone dragone athlone i ostale jer znam šta ga zadovoljava .........

samo je pitanje koga šta zadovoljava u svemu ovome

Jedina pametna stvar koju mogu da kazem jos na ovu temu, a otkrio mi je voja, je da NIKAD ne treba gledati kroz tudje optike. Posto se toga drzim jako sam zadovoljan sa svojim optikama.

Joca said:
I nikada ne pucati iz tuđih pušaka... :D
Pogledao kroz sightrona ali u nebo :lol:
Nisam se usudio da gadjam sa puskom na kojoj je bio da ne bi pobenavio.
Otprilike znam sta da ocekujem od koje vazdušne puške tako da nemam problem,ako je neka bolja od moje.Ne mozeš očekivati od yuga da prej..e Bmw.

šta bi bilo da virnem kroz neku od 4000-5000e đavo će ga znati a i nemam prilike :D :D :D :D
ali pogled kroz big niko i sightron u odnosu na hawke me koštao skoro 2000 :D :D :D :D

Ledeni said:
U pravu si, to ne bi valjalo. Ali, meni treba paralaksa koja počinje os 50 m. Bliže gotovo nikada ne pucamo iz AT44.

Razumem te potpuno, misliš da ova optika tebi može poslužiti i spreman si da rizikuješ. Moram da obrazložim zašto sam napisao da paziš sa prenošenjem. Trudiš se, praviš dobre snimke i tekstove. Vešt si u pisanju i svi volimo tvoje tekstove. E sad, i neko nov će da čita taj tekst i da iz njega izvodi zaključke. Baš zato mislim da moraš malo bolje da se upoznaš sa nečim za šta ćeš napisati da je sjajno.

Skrinšot iz jednog videa. Mislim da je ovo druga generacija te optike. Vidi se da podešavanje paralakse počinje od 50 jardi.

Greška, nisam lepo video - počinje od 30 jardi.

Attachments

• image (3).jpg
    image (3).jpg
    105.7 KB · Views: 3,175
  • image.png
    image.png
    472.4 KB · Views: 3,169
Nije najbitnije odakle počinje i kraj priče. Onima koji ne pucaju na bliže mete nije toliko strašno ako počinje od 30, ali nije samo to u pitanju. Zamisli da neki krug u opsegu od na primer 360 stepeni ima skalu od 10 do 200 i zamisli neki drugi isti takav krug koji ima skalu od 30 do 2000. Sa kojim ćeš preciznije i bolje moći da fokusiraš svoje daljine?

Ne kapiram taj ton zaista. Saglasili smo se već, ja bih je kupio i rizikovao. Mnogi ne bi. Neki zato što smatraju da nema dobre optike ispod 500 ili 1.000 evra, neki zato što nemaju ni tih 250$ i koriste one od 40-50$. Ali, okej - kraj priče i što se mene tiče.

Ledeni said:
Ne kapiram taj ton zaista.

Prvo pomislih šta ti je odjednom, kakav ton... a onda ponovo pročitam svoju rečenicu. "Nije najbitnije odakle počinje i kraj priče" , zaista zvuči glupavo i arogantno.

Hteo sam da napišem nije to odakle počinje kraj priče, bitan je i opseg, tj koliko može da se" vrti" točak paralakse u tom opsegu.

Ej ljudi obojica imate najbolje namere , odlicne savete , nemojte dalje , vecina nas je razumela obojicu 😉

U pravu je čovek, nakaradno sam napisao rečenicu pa je ispalo kako ni ja ne mislim. Vaistinu, svi moramo malo da povedemo računa o tome kako će izgledati tekst kada ga neko drugi bude čitao.

Ledeni said:
Gospodo, što bi rekao Goksi... :D
Sve je u redu. Nesporazum rešen.
Gospodo samo vas posmatram :lol: i ne mogu da verujem.

Kao moderator upozoravam vas da vise ne dolazi do nesporazuma. Previse ste napeti, sad svi na kafu i neko pivce za zivce

Neko je napisao ... ne gledaj kroz tudje pogotovu bolje optike. Ja sam tu gresku napravio kad sam gledao kroz Sightrona od brat Zvekija.
Dok ne vidis ... "mislis" da je to ok, onda "vidis" pa prestanes da "mislis" jer tek onda progledas :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Users who are viewing this thread

Back