Stefan
Member
odlutali ste malo od inicijalnog pitanja, a bogme mal se i ne posvadjaste. na koju nulu ce da upuca, individualna stvar. covek je prvo rekao da nece da koristi holdover i holdunder i to potpuno razumem, tako da je distanca nebitna - kad vec planira da klikce po turetima. u tom slucaju, najbolje odabrati daljinu na koju se najcesce gadja. sto se tice optike, ne treba mu neka od 1000 i vise eur, ne puca on na 500 metara, pa da mu treba S&B PMII ili neki NF. Bitno je da ima dovoljno klikova da moze da dosegne zeljenu maksimalnu distancu, i da su ti klikovi tacni - ja sam silom prilika video da postoje i daleko skuplje optike od 1000 eur od renomiranih proizvodjaca, kojima klikovi ne prate ono sto je definisano (0.1 mil npr ne daje pokret od 1 cm na 100 m) ili jos gore, ne vracaju se na nulto podesavanje kada se "klikce nazad". Ja sam imao neotpakovani Hawke koji nije bio ni blizu tacnosti deklarisane od prozivodjaca, dok sam npr pazario Falcon 18+ za relativno male pare (jeftiniji od pomenutog Hawke-a) koji je mehanicki aprsolutno tacan i koji je na mom "box testu" u celom spektru kretanja davao tacne klikove, i sto je jos bitnije, na kraju se vratio na nulu, kako i treba.
ako pak nema dovoljno klikova da moze da dosegne zeljenu distancu, mislim da se sada mogu lako naci baze ili prstenovi koji imaju odredjeni pad (najcesce 20 moa) koji itekako mogu da pomognu da se dobije zeljeni rezultat.
ako pak nema dovoljno klikova da moze da dosegne zeljenu distancu, mislim da se sada mogu lako naci baze ili prstenovi koji imaju odredjeni pad (najcesce 20 moa) koji itekako mogu da pomognu da se dobije zeljeni rezultat.