Bushnell

Nordmaner

New member
Pozz..
Danas bio po diabole da kupim,kad ono vidim Bushnell 3-9x40 i jos jedan isto Bushnell valjda je bio 4-24x50.Ovaj prvi je imao svetlecu koncanicu,al za drugi ne znam.Prvi je bio 5000 dinara a drugi 7000.
Pa se pitam da li je moguce da su original i da su tako jeftini??
Prodavac kaze da je ovaj 3-9x40 kao za vazdusne i malokalibarske.A ovaj drugi 4-24x50 je imao bas onako izduzeno telo te optike,jedno 6-7 centima duzi od 3-9x40
Da nisu neke kineske kopije????
I da li vrede te pare ili ima nesto bolje da se uzme za taj novac??

Čistokrvni kinezčići iz provincije Fuzhan ;)
Jel znaš koliko košta original optika 4-24x50?
Ja sam tu od 7000, na autopijaci pre pola godine platio 50e :lol: :lol:
Mene služi fino. Dobro bi bilo da je neki Hawke, ali nema se-ne može se.

Auuuu majke im ga spalim..taman se obradovao :twisted:
Znaci ti imas 4-24x50???I kakav je???Na kojoj pusci je montiran?????
A Hawke je bolji od Bushnela,naravno od originalnog ili ne????
Mislim sta je bolje uzeti i odnos cena kvalitet???

Pa aj daj mi neki predlog za Gamo Shadow DX.Sad imam onu kinesku B3-2 valjda al nisam zadovoljan,slaba je,pise da ima 180m/s al meni je to malo.Uzeo bi nesto od preko ako iskrsne dobra prilika,zato sto preko ima velika snizenja u radnjama a i u oglasima su polovne dosta jeftinije nego kod nas.
I nevezano za ovu temu,jel bi pomoglo ako bi se ubacila titanijumska opruga u ovu moju,koliko bi dobio na brzini???A i iz kog razloga nekad se desi da nece da izbaci diabolu???Onako pukne al je ne izbaci,i cuje se polako kako vazduh izlazi kroz cev,onako ko da ne dihta neka gumica ili tako nesto....

Bolje nemoj da se zezas sa oprugama,skupljaj polako pare pa kupi nesto jace,a i predlazem ti kvalitetnije od Gama...

A sto se Bushnell-a tice za te pare je 99% kopija.
Koliko se secam,najslabiji bushnell neki 4x32 bez montaze je bio nekih 12 000- 13 000 din.

Malo zezanja nije na odmet ;)
Ma kupicu Gamo te mi se svidjaju.Sigurno ima boljih al mi se ne daje 500-600 eura..Mislim nije puno za nekog ko je iskoristi maksimalno,al meni treba cisto amaterski,tako da cu se zadovoljim Gamo-m
A sto su svi protiv Gama????Ispada da su gore od ovih nasih domacih???!!!!!

Ako neko zna oko opruga zamolio bi da mi kaze kako se menjaju,i ako neko zna koja bi mozda isla u ovu moju??!!!!

Pa vidi,Gamo nije neki kvalitet,zato ga svi koji mogu izbegavaju.

E sad zavisi sta tebi treba,ako hoces slabiju 170-180m/s onda ti ne treba 500-600e da bi uzeo kvalitetnu.Imas jako dobrih i kvalitetnih Slavija,Diana kod nas da uzmes.

Ako hoces neku jacu da lo.. tj razbijanje flasa na 50m :) Opet ti ne trebaju tolike pare.Ja sam uzeo Diana panter 31 za nekih 35 000.Ona je 300m/s.Uporedjivao sam je sa drugivim Gamom koji je kao 300 i kusur m/s i Gamo nije ni blizu Diane,ni po kvalitetu izrade a boga mi ni po jacini.
Cim sam uzeo da nategnem oprugu na Gamu sve mi je bilo jasno.

Tako da kazem ti,po meni bolje skupi nesto para i kupi kvalitetnije i miran se narednih 20 godina nego da kupujes gamo pa da se zezas za njim.

Jednom liku iz B.Gradista je opruga na Gamu otisla posle nekih 2000 diabola.
E sad mozda je i on malo tu kriv jer je koristio one gamove ultra lake dabole sto kao daju 30% vecu brzinu i snagu..A one,kako kazu,ostecuju oprugu.

Tako da vidi,ako ti nije hitno nemoj zuriti i uzmi sta valja..

Pogledao sam tu Dianu,lepo izgleda.Videcu,jos cu da razmislim,mada uglavnom cena presudjuje.Pogotovu sto ovde kod mene je sve skuplje nego po Beogradu i ostalim vecim gradovima.Ovaj Gamo Shadow dx na sajtu Magnuma je 24800 a ovde 28000,tako da ona Diana bi me izasla 40000, a gde je dozvola a gde je optika.....
Koliko se placa dozvola za nabavku oruzija???????
Posto vidim da se razumes oko vazdusnih da mi obijasni oko opruge malo ako te ne mrzi,i da li ima kod nas titanijumskih opruga ili ne????

A odakle si ti tacno?

Potvrda iz suda je bila nekih 200 i nesto dinara,nabavna dozvola je nekih 1400 i posle kad pazaris oruzije ides da registrujes i dobijes dozvolu to ti je opet nekih 1400.

Ako ti je skuplje tamo odakle si ti,sedi u auto i pazari pusku u Bg-Ns sta ti je blize,isplatii ti se ako je tolika razlika..

Oprugu nikada nisam menjao (nisam imao potrebe),a verovatno bih pusku odneo kod puskara ne bih se sa tim zezao.E sad ne znam bas da li ces kod nas moci nabaviti titanijumske opruge zovni par radnji pa se raspitaj,treba videti i sa nekim iz hrvatske da li imaju tamo a ako ne onda od preko..
Al opet kazem,ako kupis Gamo i hoces da menjas oprugu,plus okidac na Gamu nije bas neki i to ako bi hteo da menjas daces isto ako ne i vise para nego da si odmah uzeo nesto dobro.

Optiku ne moras odmah ni uzimati.
Imas vise modela Diane,pogledaj kod njih na sajtu a pogledaj malo i Slaviju,i nje ima kod nas.Ja je nikad nisam koristio al svi je hvale tako verujem da ni nju ako uzmes neces se pokajati.E sad cene Slavije ne znam,zovni raspitaj se dobro pre nego sto pazaris.

Nismo se razumeli...
Oprugu hocu da menjam na ovu kinesku B3-2 jer je dosta slaba a ne na Gamo.
Iz Vrsca sam.

Aaa ok,nisam razumeo :) Raspitaj se,mozda mozes i da nabavis oprugu samo prvo vidi kakva ti treba,ko zna sta su kinezi ubacili unutra :)

Nordmaneru, ja mislim da tebi nije otišla opruga na toj kineskinji, nego otišao čep. Jer kažeš da ona lupi, tj, ona udari, a nekad hoće-nekad neće. Po meni je to čep otišao, u svakom slučaju, treba da se otvori.

Ma da,neke diabole nece da izbaci koje su losijeg kvaliteta.Aha al posto je otvorim stavio bi i jacu oprugu.Video sam preko al su skupe titanijumske,6500 dinara..skuplja opruga nego puska.hihiih
Ne znam da li ima negde kod nas???!!!!
I da li neko moze da obijasni postupak zamene opruge???

ne znam koliko bi postigao sa titanijumskom oprugom, i ne treba ti ne znam koja brzina.
evo ti instrukcija za sredjivanje b3-jke

http://www.kermitairgunclub.com/projects/b3guide/B-3%20guide.html

Samo zato što je jeftino ne mora da znači i da je kopija.

Bushnel ima mnoge klase optika.
Ja np prodajem Sportsman 3-9x40 za 95 eura.

Doživotna garancija i papirologija za registraciju optike kod Bushnella.

Jeste pravljeno u njihovim fabrikama u Kini ali su i mnoge jače serije.

Vidim da mnogi ljudi reklamira Triphy klasu za manje od 50 eura.
Pitam za registarski list i garanciju , kazu nema = kopija :evil:

Slavije su jeftine, a vrlo kvalitetne i precizne, Dijane naravno
isto vrhunski kvalitet i prilicno precizne, Gamo su djene-djene,
ja bi ih zaobisao licno ako mogu uzeti Dijanu ili Slaviju.

Dozvola je oko 1400 dinara plus uverenje iz suda da nisi osudjivan
i kaznjavan oko 200 din, i ceka se neko vreme da ti odobre,
recimo oko mesec dana, mozda manje, mozda malo vise.

Ako nisi osudjivan odobrice ti, raspituju se kod komsija da
vide da li si imao nekih ispada, kakav si... itd, jednostavno
proveravaju ljudi da li ti je zdravo dati pusku ili ne :)

bome mene su ispitali oko toga, kao da nabavljam mitraljez, uz obavezno "a šta će ti? "

Bušnel - kupio sam ranije još u radnji, Sportsman 3-9x32 AO i koštao je oko 80e. Bio u kutiji, s krpicom nekom, nosačima, papirima nekim od bušnela, onako sve po PSu. Metalni je, težak, lakirani finiš, jasno se gleda i stvarno deluje da nije kopija. Međutim mislim da su mi uvalili polovan pošto vidim da je neko čačkao (odvrtao) sočivo ono na kraju, a brojevi za zumiranje su bili isprljani.
Takođe se zayebah pa u frci ne primetih da končanica nije sa hiljaditim već 30/30...

Users who are viewing this thread

Back