By Glock17

Lane said:
Glock, jel ima po NS da se nadje ta RWS dijabola?

Mislim da ima nešto u Capriolo Huntingu, ali ponuda je više nego žalosna. Sve neke "mega-giga-ekstra-hard-hunting" dijabole, ništa sportsko za nas sportiste, sve namenjeno za lov i za probijanje šerpi i lonaca, sačuvaj bože... :roll:

Da, slaba im je ponuda, a kad nešto nestane, čeka se dugo za svežu robu.Nedavno sam našao RWS Basic, uzeo sam dve kutije, pa još dve, a sad trenutno nema ni njih.Uzeo bih Sport S ali ih nema već neko vreme.Kad stigne, brzo se razgrabi, ili dobiju male količine, ne znam šta se dešava.Razumem da je teže sa uvozom, ali ove su domaće pa ih opet nema....Tako je kod mene u Zrenjaninu...

:) Bata@Glock
Daj,majke ti,neku grupu na 200 - 300 meteri...
Znaš ono:"i to su bile pet komada"

Kolika je razlika izmedju ove puske i Peruna. Nas par koji smo imali prilike da pucamo sa Perunom smo odusevljeni ali niko nije uzivo video Slaviu pa ne mozemo da napravimo poredjenje ali se zato odnekud pojavio jedan mudroser koji njie video ni jedno ni drugo ali pouzdano zna da je Slavia bar 3X bolja. A ti bi kao vlasnik i iskusan strelac tu mogao da presudis ;)

Па то би требало да је идентична пушка. Само, ваљда, по распаду Чехословачке, не производи је више чешка Збројовка него словачки ЗВС Импекс који је уместо Славија зове Перун.

Е сад, као што многи кажу да код нас у Застави оружје произвођено до деведесетих је било квалитетније него оно које се данас производи, тако и за Славију/Перуна може да буде случај. Иако је иста спецификација, постоји могућност да се просто користе материјали лошијег квалитета, лошије површинске и термиче обраде... То треба да каже неко ко има оба модела и може да уочи разлике или да тестира материјале (што није баш реално).

Ако пак неко тврди да му је Перун лошији него Славија, то може да се деси на једном комаду. Али да би се стекла реална слика, било би најбоље да се провери на већем броју узорака. Нпр. ако је неки клуб користио Славије, па се поновио са Перунима и онда да се види да ли је исти сервисни интервал, да ли су резултати који се постижу једном или другом пушком слични или не. Обзиром да клубови слабије улажу у серијске пушке, колико сам приметио акценат се ставља на стандардни програм, искрено сумњам да ће моћи егзактно да се провери разлика у квалитету.

Мислим да ће поређење Славије и Перуна остати на појединачним (субјективним) утисцима, тако да ће увек бити неко ко је носталгичан и неутемељено тврдити да је Славија 3х боља или обрнуто.

Glock odlicna grupa!
A sto se tice Slavije i Peruna, apsolutno identicne puske, identicnih dimenzija, i karakteristika. Isti delovi odgovaraju na obe.
Uvek ima strucnjaka koji golim okom procenjuju kvalitet izrade i neku nevidljivu razliku... Sto se mene licno tice, imam Peruna 734 i jako sam zadovoljan sa njim..

Jel to Diana dobila novog vlasnika, a Slavia docekala novu futrolu ;)

Users who are viewing this thread

Back