By Glock17

Bata @glale bolje ne pitaj, jer ovo što se dešava s JSB dijabolama više nije normalno, a biće sve gore... :(

Na 35m moj favorit JSB Monster se baš i nije nešto posebno proslavio, na tim pod znacima navoda većim daljinama potpuno su izdominirale lakše dijabole Exact i Heavy što me je baš iznenadilo, dok je pad dijabola evidentan:

20210608_192106.jpg

Ljudi moji, salu na stranu. Ali meni Cometa daje osetno bolje grupe na 25m kada prsnem svremena na vreme wd40 u cev, nikako u cilindar i onda ta prva dijabola kada izbaci sve napolje, a ujedno i podmaze... Posle toga su druga, treca, cetvrta, peta i sesta strasno precizne..
O cemu se tacno radi ne znam. Znam samo da je neko pricao da pravi najbolje grupe kada umace dijabole u neko ulje prvo, pa onda u cev.

glale said:
:D Ma,dobro je to,čak šta više odlično...
:D Da si očistio cev , bilo bi još bolje

Bata @Glock17, nikada, ali nikada ne čisti cevi svojih pušaka! Tačka. :cool: :D

I ja sam isto bio tvrdoglav i tako radio. Aj snimicu klip i da vidis razliku, ovo gore sto sam naveo. Probaj molim te i ti!!

Tvrdoglav ili ne, kada pitaš glavnog oružara u Anschutz fabrici da li se čisti cev VP, on te čudno pogleda i pita, a zasto bi to radio

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Za ovih godinu dana, koliko se druzim sa 335, uspalio sam oko 10k dijabola. Nikada nisam ocistio cev i ne planiram. Puska je i dalje savrseno precizna, sve sto odleti izvan planiranog je zbog mene. 😇

Mane kouč said:
Tvrdoglav ili ne, kada pitaš glavnog oružara u Anschutz fabrici da li se čisti cev VP, on te čudno pogleda i pita, a zasto bi to radio

Tako je bata @Mane, zna čovek šta priča. 👍
Kakvi WD40 sprejevi i čuda, kod nas je više navika čistiti cevi vazdušnih pušaka nego što je stvarna potreba...

Naravno , treba napomenuti da se ovo odnosi na puške u kojima se koriste dobre dijabole, tipa Jsb, HN, RWS koje su kvalitetne.

Mane kouč said:
Naravno , treba napomenuti da se ovo odnosi na puške u kojima se koriste dobre dijabole, tipa Jsb, HN, RWS koje su kvalitetne.

Naravno, baš te i koristim...
Iskren da budem, svašta je probano nije da nije, ali po meni number one su: JSB, RWS, HN.
Zbog toga, a iz ličnog iskustva, druge dijabole više ni ne razmatram za kupovinu i nabavku...

Proka said:
Za ovih godinu dana, koliko se druzim sa 335, uspalio sam oko 10k dijabola. Nikada nisam ocistio cev i ne planiram. Puska je i dalje savrseno precizna, sve sto odleti izvan planiranog je zbog mene. 😇

Tako je bata @Proko, od tebe ništa manje nisam ni očekivao. 👊 :cool:

@skorpio
Preporuka servisera na 500 kom, posle čišćenja opaliti 30-40 dijabola.
Meni se to najbolje pokazalo.
Bez ulja samo krpica i bez filcanih čepova.
Već smo pisali o tome koliko se sećam.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

O' kakva čast. 🤗
Bata @Sebic je postovao u mojoj temi, doduše nije se meni lično obratio, al' ne marim, i ovo je nešto. 😊🤗

Btw: Šalu naStranu, zaista mislim da treba i znati očistiti cev vazdušne puške.
Ponekad je bolje ne čistiti i ništa ne dirati, nego nestručno očistiti i napraviti više štete nego koristi, kao na primer jedan moj prijatelj.
Naime, taj moj prijatelj je trajno oštetio oluke na jednoj prelepoj Slaviji i sad rasipa ko sačmarica, a lepo sam mu govorio da ne koristi metalnu šipku i ono da prostite s***e, mesinganu žičanu četku, ali ne vredi govoriti... 🙄

Users who are viewing this thread

Back